Skip to content
iOS

Kalenteritapahtumien lisääminen muista iOS-sovelluksista

20 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

 • Ota Sirin käyttöön: Siirry iPhonessa kohtaan asetukset > Kalenteri > Siri ja haku. Kiihottua Näytä Siri-ehdotukset App.
 • Lisää sähköpostitapahtuma: Napauta alleviivattua päivämäärä tai kellonaika ja valitse Luo tapahtuma. Tee muutokset Uusi tapahtuma ja napauta Lisätä.
 • Lisää Viestit-tapahtuma: Napauta alleviivattua tapahtuman tiedot ja valitse Luo tapahtuma. Tee muutokset syötteeseen ja napauta Lisätä.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka Sirin sallitaan ehdottaa kalenteritapahtumia Mail-sovelluksen, Viestit-sovelluksen ja Safari-selaimen tiedoista. Se sisältää myös tietoja ehdotettujen tapahtumien lisäämisestä Kalenteri-sovellukseen iPhonessa, jossa on iOS 12 tai uudempi.

Sirin avulla voit etsiä tapahtumia muista sovelluksista

Voit asettaa iPhonen niin, että Siri ehdottaa tapahtumia, jotka se etsii Mail-sovelluksessa, Viestit-sovelluksessa ja Safarissa, kuten kokousajat tai varaukset. Sitten voit lisätä ne Kalenteri-sovellukseen.

Esimerkiksi, jos sähköpostiviestissä lukee ”Entä illallinen tänään klo 20? Vai haluaisitko keskiviikkona noin klo 19?” Mail-sovellus korostaa näitä aikoja, jotta yksi tai molemmat voidaan lisätä helposti kalenteriin napsauttamalla niitä.

Sinun on kuitenkin otettava Sirin käyttöön tälle toiminnolle. Näin.

 1. Avaa iPhone asetukset sovellus.

 2. Selaa alaspäin ja napauta Kalenteri.

 3. Valita Siri ja haku.

 4. Käynnistä vieressä oleva liukusäädin Näytä Siri-ehdotukset App.

Nyt Siri merkitsee näissä sovelluksissa tapahtuvat tapahtumat iPhonessa alleviivaamalla ne, jotta voit lisätä ne Kalenteri-sovellukseesi.

Kuinka lisätä sähköpostitapahtumia kalenteriin

Jos haluat lisätä sähköpostitapahtumia Kalenteri-sovellukseen käyttämällä sähköpostissa ilmoitettua päivämäärää tai kellonaikaa, toimi seuraavasti.

 1. Napauta viestissä alleviivattua päivämäärää tai kellonaikaa ja valitse sitten Luo tapahtuma avaa Uusi tapahtuma -näyttö.

  Voit myös siirtyä sähköpostin yläosaan ja napauttaa Lisätä banneri, jossa lukee ”Siri löysi yhden tapahtuman” siirtyä suoraan Uusi tapahtuma -näyttöön.

 2. Täytä kalenteritapahtuma. Valitse otsikko, jos sitä ei vielä ole valittu, kirjoita sijainti ja lisää muistiinpanoja. Varmista myös, että päivämäärä ja aika ovat tarkat, ja tee tarvittavat muutokset.

 3. Napauta Lisätä tallentaa sähköpostitapahtuman tiedot kalenteriin.

Viestitapahtumien lisääminen kalenteriin

Jos vastaanotat usein tapaamismuistutuksia Viestit-sovelluksen kautta, voit lisätä tapahtumia kalenteriisi suoraan Viestit-sovelluksesta aivan kuten sähköpostista.

 1. Napauta Viestit-sovelluksessa alleviivattua tapaaminen tai tapahtuma. Napauta sitten Luo tapahtuma avautuvassa valikossa.

 2. Tee muutoksia tai lisäyksiä merkintään. Tässä asetat hälytykset ja määrität käytettävän kalenterin. Varmista, että nimi on jotain, jonka tunnistat. Nimi näkyy kalenterissa. Napauta Lisätä lisätä tapahtuma Kalenteri-sovellukseen.

 3. Tarkastele Kalenteri-sovellusta, kun se avautuu, varmistaaksesi, että tapahtuma ilmestyy oikeaan päivämäärään ja oikeaan aikaan.

Tapaamisten lisääminen Safarista Kalenteriin

Samalla tavalla kuin Mail and Messages -sovellukset, vahvistetut luettelot Safari-selaimessa – kuten vahvistus lentovarauksista tai hotellipäivistä, jotka teet verkkosivulla – antavat sinulle mahdollisuuden napsauttaa niitä selaimessa ja lisätä ne kalenterisi.