Skip to content

Kannettavan tietokoneen sulkeminen ja ulkoisen näytön käyttäminen Windows 10: ssä

30 de huhtikuu de 2021

Mitä tietää

 • Napsauta Windows 10: ssä hiiren kakkospainikkeella Akku kuvake> Virranhallinta-asetukset > Valitse kannen sulkeminen.
 • Valitse Älä tee mitään alla Kytketty. Valinta Älä tee mitään varten Akulla tarkoittaa, että kannettava tietokone toimii edelleen, vaikka irrotat sen.
 • Mac-käyttäjät voivat käyttää suljetun näytön tilaa, joka käynnistyy automaattisesti, kun kannettava tietokone on kytketty ja kytketty näyttöön.

Tässä artikkelissa selitetään, kuinka Windows 10 -tietokone kannattaa pitää päällä, vaikka se olisi kiinni.

Kuinka pitää Windows-kannettava tietokone päällä, kun se on suljettu

Windows asettaa kannettavan tietokoneen virransäästötilaan, kun suljet kannen, mikä yleensä tarkoittaa, että tietokone sammuu, kun suljet kannen, vaikka ulkoinen näyttö olisi kytketty. Tämän estämiseksi sinun on kerrottava tietokoneelle, ettei se mene virransäästötilaan.

 1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Akku -kuvake työpöydän oikeassa alakulmassa. Jos et löydä akkukuvaketta, napsauta osoittavaa nuolta (Näytä piilotetut kuvakkeet) paljastamaan lisää kuvakkeita. Jos se ei ole näkyvissä työpöydällä, akkukuvake on siellä.

 2. Klikkaus Virranhallinta-asetukset.

  Napsauta tehtäväpalkin Virranhallinta-asetuksia.

 3. Klikkaus Valitse kannen sulkeminen.

  Napsauta Valitse mitä tehdä, kun kansi on suljettu.

 4. Tässä on kaksi luokkaa: Akusta ja Kytketty. Valitse kunkin sarakkeen alla oleva avattava valintaruutu ja valitse, mitä tapahtuu, kun suljet kannen.

  Valitse avattava valikko ja valitse Älä tee mitään.

 5. Valitse Älä tee mitään yhdelle tai molemmille sarakkeille tarpeidesi mukaan.

  Näyttökuva valinnasta "Älä tee mitään" joten kun suljet kannettavan tietokoneen kannen, se ei mene lepotilaan.

Tietokone jatkaa toimintaansa, kun suljet kannen, eikä se irtoa näytöstäsi.

Varoitukset kannettavan tietokoneen pitämisestä kiinni

Ensinnäkin, jos päätät Älä tee mitään alla Akulla luokkaan, joka on täynnä riskiä. Kun suljet kannen ja heität tietokoneen pussiin, se jatkaa toimintaansa ja se voi kuumentua hyvin. Lisääntynyt lämpö voi vahingoittaa tietokonettasi. On tärkeää, että kun et käytä tietokonetta, paina virtapainiketta ja laitat tietokoneen lepotilaan. Lisäksi käyttämästäsi näytöstä riippuen kannettava tietokone saattaa myös virtaa näytöstä, mikä voi tyhjentää akun paljon nopeammin. Tästä syystä voit valita erilaiset asetukset sille, milloin kannettava tietokone on akulla ja kun se on kytketty verkkovirtaan. On todennäköistä, että jos käytät ulkoista näyttöä, olet todennäköisesti virtalähteen lähellä, joten voi olla hyvä idea muuta kannen sulkeutumista vain, kun tietokone on kytketty verkkovirtaan.