Skip to content

Kansainväliset virtalähteet: mitä sinun on tiedettävä

13 de heinäkuu de 2021

Jos aiot matkustaa ulkomaille, pakkaa virtalähde, joka vastaa pistorasiaasi määränpäähän. Jos sinulla ei ole oikeaa sovitinta tai tarvitset muuta kuin pistokeliitäntää, voit vahingossa paistaa hiustenkuivaajan. Maiden monien erilaisten pistokkeiden ja standardien vuoksi tarrojen tarkistaminen on välttämätöntä, jotta voidaan vähentää vahingossa väärän sovittimen ostamista tai tärkeän muuntimen unohtamista. Muutama tärkeä vaihtelu standardeissa maiden välillä (tai joskus jopa maan sisällä) sisältää eroja:

  • Nykyinen
  • Jännite
  • Taajuus
  • Pistorasia ja pistokkeen muoto

Nykyinen

Kaksi virran päästandardia ovat vaihtovirta ja tasavirta. Yhdysvaltain standardi kehitettiin kuuluisan Teslan ja Edisonin sodan aikana. Edison suosi DC: tä ja Tesla AC: tä. AC: n suuri etu on, että se pystyy kulkemaan suurempia etäisyyksiä voimalaitosten välillä, ja lopulta se oli standardi, joka voitti Yhdysvalloissa

Kaikki maat eivät kuitenkaan omaksuneet AC: tä. Eikä kaikki laitteesi. Paristot ja monen elektroniikan sisäinen toiminta käyttävät tasavirtaa. Kannettavien tietokoneiden tapauksessa virtatiili muuntaa vaihtovirran tasavirraksi.

Jännite

Jännite on voima, jolla sähkö kulkee. Sitä kuvataan usein vedenpaineen analogian avulla. Vaikka standardeja on useita, yleisimmät jännitestandardit matkustajille ovat 110 / 120V Yhdysvalloissa ja 220 / 240V suurimmassa osassa Eurooppaa. Jos elektroniikkasi on tarkoitettu käsittelemään vain 110 V: n voimaa, 220 V: n ampuminen niiden läpi vahingoittaa niitä.

Taajuus

taajuus AC-teho viittaa siihen, kuinka usein virta vaihtelee joka sekunti. Useimmissa tapauksissa standardit ovat 60 hertsiä Yhdysvalloissa ja 50 hertsiä kaikkialla metristä järjestelmää käyttävissä. Useimmissa tapauksissa luokitus ei vaikuta suorituskykyyn, mutta se voi toisinaan häiritä ajastimia käyttäviä laitteita.

Lähtö- ja pistokemuodot: A, B, C ja D

pistoketyypit

Vaikka pistokemuotoja on paljon, useimmat matkasovittimet tyytyvät neljään yleisimpään. Kansainvälisen kaupan hallinto jakaa nämä aakkosjärjestykseen A, B, C, D ja niin edelleen. Tarkista määränpääsi opaskirjasta, tarvitsetko matkoillesi jotain muuta kuin tavallisen neljän.

Onko virtapistokesovitin riittävä?

Katso laitteen takaosasta, josta löydät UL-luettelon ja muita tietoja. Kannettavien tietokoneiden tiedot ovat virtalähteessä. UL-luettelo kertoo taajuuden, virran ja jännitteen, jota laite pystyy käsittelemään. Jos matkustat näiden standardien mukaiseen maahan, sinun on löydettävä vain oikea pistokemuoto. Laitteita on yleensä kolme tyyppiä: laitteet, jotka täyttävät vain yhden standardin, kaksitilaiset laitteet, jotka täyttävät kaksi standardia (vaihtaminen 110 V: n ja 220 V: n välillä), ja laitteet, jotka ovat yhteensopivia monien standardien kanssa. Saatat joutua kääntämään kytkintä tai siirtämään liukusäädintä muuntamaan laitteita, joissa on kaksi tilaa.

Sovitin tai muunnin

Jos aiot matkustaa yhden jännitteen laitteella maahan, jossa on erilainen jännite, tarvitset jännitemuuntajan. Jos matkustat matalammalla jännitteellä sijaitsevasta paikasta, kuten Yhdysvallat, korkeamman jännitteen omaavaan paikkaan, kuten Saksa, tarvitset lisävaihtosuuntaajan, ja jos matkustat vastakkaiseen suuntaan, tarvitset alamuuntajan. Tämä on ainoa kerta, kun sinun pitäisi käyttää muunninta, ja muista se sinun ei tarvitse käyttää niitä kannettavan tietokoneen kanssa. Itse asiassa saatat vahingoittaa kannettavaa tietokonetta, jos teet niin. Harvoissa tapauksissa saatat tarvita myös vaihtovirtamuunninta tasavirran muuntamiseksi vaihtovirraksi tai päinvastoin, mutta kannettava tietokone käyttää jo tasavirtaa, joten älä käytä muunninta sen kanssa. Tarkista tarvitsemasi tiedot kannettavan tietokoneen valmistaneelta yritykseltä. Tarvittaessa voit myös ostaa yhteensopivan virtalähteen kohdemaastasi.

Hotellipalvelut

Monet kansainväliset hotellit tarjoavat asiakkailleen sisäänrakennetun johdotuksen, joka ei vaadi erityisiä sovittimia tai muuntimia. Kysy ennen matkaa nähdäksesi mitä määränpääsi tarjoaa.

Tabletit, puhelimet ja muut USB-latauslaitteet

Hyvä uutinen USB-latauslaitteista on, että et tarvitse virtalähdettä. Yhden käyttäminen todennäköisesti pilaa laturin. Tarvitset vain yhteensopivan laturin. USB on standardoitu. Laturi tekee kaiken muuntaakseen jännitteen USB-latausstandardiksi puhelimesi virran saamiseksi. USB voi olla paras toivo standardoida virtalataus tulevaisuudessa. USB- ja langattomat latausjärjestelmät voivat olla askel kohti seuraavaa ”sähköpistoke” -ratkaisua kansainväliseen matkustamiseen. Vaikka USB-standardi on muuttunut ajan myötä 1,1: stä 2,0: een 3,0: een 3,0: een, se on tehnyt sen harkitulla tavalla, joka tarjoaa vanhan yhteensopivuuden. Voit silti kytkeä USB 2.0 -käyttöisen laitteen USB 3.0 -porttiin ja ladata sen. Et vain näe kaistanleveyden ja nopeuden etuja, joita USB 3.0 tarjoaa, kun teet. USB-porttien vaihtaminen ja päivittäminen on myös helpompaa ajan myötä kuin kodeiden liittäminen uusiin sähköstandardeihin.