Skip to content

Kansion luominen iPadiin

20 de maaliskuu de 2021

IPadin hieno asia on se, kuinka monta mahtavaa sovellusta voit ladata sitä. Mutta tämän mukana tulee hinta: paljon sovelluksia iPadillasi! Luo sovelluksillesi kansio, jotta kaikki pysyy siistinä.

Nämä tiedot koskevat kaikkia iPadin tällä hetkellä tuettuja versioita, joissa on mikä tahansa moderni iOS-versio.

Kansion luominen iPadiin

  1. Nosta sovellus sormellasi. Jos et ole perehtynyt sovellusten siirtämiseen iPad-näytössä, voit noutaa sovelluksen pitämällä sormeasi muutaman sekunnin ajan. Sovelluskuvake laajenee hieman, ja missä tahansa liikutat sormeasi, sovellus seuraa niin kauan kuin pidät sormeasi ruudulla. Jos haluat siirtyä sovellusten näytöltä toiselle, siirrä sormesi iPadin näytön reunaan ja odota, että näyttö muuttuu.

  2. Pudota sovellus toiseen sovelluskuvakkeeseen. Luo kansio vetämällä sovellus toiseen haluamaasi sovellukseen samassa kansiossa. Kun olet noutanut sovelluksen, luot kansion vetämällä sen toisen samaan kansioon haluamasi sovelluksen päälle. Kun viet hiiren kohdesovelluksen päälle, sovellus vilkkuu pari kertaa ja laajenee sitten kansio-näkymään. Luo kansio vain pudottamalla sovellus uuteen kansioon -näyttöön.

  3. Nimeä kansio. IPad antaa kansiolle oletusnimen, kuten Pelit, Liiketoiminta tai Viihde kun luot sen. Mutta jos haluat mukautetun nimen kansiolle, sitä on helppo muokata. Ensinnäkin sinun on oltava poissa kansionäkymästä. Poistu kansiosta napsauttamalla Koti-painiketta. Pidä aloitusnäytössä sormeasi kansion kohdalla, kunnes kaikki näytöllä olevat sovellukset heiluttavat. Nosta seuraavaksi sormeasi ja laajenna sitten napauttamalla kansiota. Näytön yläosassa olevaa kansion nimeä voidaan muokata napauttamalla sitä, jolloin näyttöön tulee näppäimistö. Kun olet muokannut nimeä, poistu muokkaustilasta napsauttamalla Koti-painiketta.

Kuinka lisätä sovelluksia kansioon iPadissa

Lisää uusia sovelluksia kansioon samalla menetelmällä. Nosta vain sovellus ja siirrä se kansion päälle. Kansio laajenee samalla tavalla kuin sen luomisen yhteydessä, jolloin voit pudottaa sovelluksen mihin tahansa kansion sisälle.

Sovelluksen poistaminen kansiosta tai kansion poistaminen

Poista sovellus kansiosta tekemällä päinvastoin kuin mitä teit kansion luomiseksi. Voit jopa poistaa sovelluksen yhdestä kansiosta ja pudottaa sen toiseen tai jopa luoda siitä uuden kansion.

  1. Nosta sovellus. Voit hakea ja siirtää sovelluksia kansiosta aivan kuin sovellukset olisivat aloitusnäytössä.

  2. Vedä sovellus pois kansiosta. Kansionäkymässä näytön keskellä on pyöristetty ruutu, joka edustaa kansiota. Jos vedät sovelluskuvakkeen ulos tästä ruudusta, kansio katoaa ja palaat aloitusnäyttöön, jossa voit pudottaa sovelluskuvakkeen mihin tahansa. Tähän sisältyy pudottaminen toiseen kansioon tai hiiren osoittaminen toisen sovelluksen päälle uuden kansion luomiseksi.

Kansio poistetaan iPadista, kun viimeinen sovellus poistetaan siitä. Poista kansio vetämällä kaikki sovellukset ulos ja sijoittamalla ne aloitusnäyttöön tai muihin kansioihin.

Järjestä iPad-kansiot

Kansioiden hieno asia on, että ne toimivat monin tavoin aivan kuten sovelluskuvakkeet. Vedä ne yhdestä näytöstä toiseen tai edes telakkaan. Yksi hieno tapa järjestää iPad on jakaa sovelluksesi eri luokkiin, joilla kaikilla on oma kansio, ja siirtää sitten nämä kansiot telakkaan. Tämä antaa sinulle yhden aloitusnäytön, jolla on pääsy kaikkiin sovelluksiisi.

Tai luo yksi kansio, nimeä se Suosikit ja laita sitten siihen eniten käytetyt sovelluksesi. Tämän jälkeen voit sijoittaa tämän kansion joko aloitusnäyttöön tai iPadin telakkaan.