Skip to content

Käynnistä kosketusnäyttö Windows 10: ssä

19 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

 • Avaa Laitehallinta ja valitse Ihmisen rajapintalaitteet > HID-yhteensopiva kosketusnäyttö > Toiminta > Ota laite käyttöön.
 • Jos et näe HID-yhteensopiva kosketusnäyttö, valitse Toiminta > Skannata laitteistomuutoksia varten.
 • Jos kosketusnäyttö ei toimi käyttöönoton jälkeen, napsauta hiiren kakkospainikkeella HID-yhteensopiva kosketusnäyttö > Päivitä ohjain. Etsi ohjainpäivitystä ja asenna se.

Windows-laitteen kosketusnäyttö otetaan yleensä käyttöön laatikosta. Jos se ei ole, ota se käyttöön Ohjauspaneelin Laitehallinnalla. Tässä oppaassa näytetään, kuinka kosketusnäyttö otetaan käyttöön Windows 10: ssä, Windows 8: ssa ja Windows 7: ssä, sekä kuinka pakottaa Windows tarkistamaan kosketusnäytön laitteisto ja kuinka päivittää kosketusnäyttöohjain.

Kosketusnäytön käynnistäminen Windows 10: ssä ja 8: ssa

Jos haluat ottaa kosketusnäytön käyttöön Windows 10: ssä ja 8: ssa, sinun on käytettävä Laitehallintaa. Voit käyttää Laitehallintaa ohjauspaneelin kautta, mutta sitä on hieman nopeampi käyttää suoraan tehtäväpalkin hakukentän kautta.

 1. Valitse Hakulaatikko tehtäväpalkissa.

 2. Tyyppi Laitehallinta.

 3. Valitse Laitehallinta.

 4. Valitse nuoli vieressä Ihmisen rajapintalaitteet.

 5. Valitse HID-yhteensopiva kosketusnäyttö.

 6. Valitse Toiminta ikkunan yläosassa.

 7. Valitse Ota laite käyttöön.

 8. Varmista, että kosketusnäyttösi toimii.

Jos kosketusnäyttö on poistettu käytöstä Windows 10 -taulutietokoneessa, sinun on kytkettävä USB-näppäimistö ja hiiri käynnistämään se uudelleen.

Kuinka pakottaa Windows tarkistamaan kosketusnäyttö

Jos et näe HID-yhteensopivan kosketusnäytön merkintää laitehallinnassa, on kaksi mahdollista syytä. Ensimmäinen on se, että Windows ei ymmärrä, että sinulla on kosketusnäyttö, joka voidaan korjata tarkistamalla laitteistomuutokset. Toinen on, että sinulla ei ole kosketusnäyttöä.

Jos kosketusnäyttösi ei ole koskaan toiminut etkä näe luetteloa HID-yhteensopivasta kosketusnäytöstä, ota yhteyttä laitteen valmistajaan. Anna heille tuotenumero, ja he voivat kertoa sinulle, oletetaanko laitteellasi olevan kosketusnäyttö. Monet kannettavien tuotelinjat sisältävät samanlaisia ​​versioita kosketusnäytöillä ja ilman.

Jos olet varma, että laitteellasi on oltava kosketusnäyttö, pakota Windows tarkistamaan se seuraavasti:

 1. Jos Laitehallinta ei ole vielä auki, valitse tehtäväpalkin hakukenttä, kirjoita Laitehallintaja napsauta sitten Laitehallinta avata se takaisin.

 2. Valitse nuoli vieressä Ihmisen rajapintalaitteet laajentaaksesi luetteloa ja varmista, että et näe HID-yhteensopiva kosketusnäyttö.

 3. Valitse Toiminta työkalurivillä.

 4. Valitse Etsi laitteistomuutoksia.

 5. Valitse Ihmisen rajapintalaitteet luettelosta nähdäksesi HID-yhteensopiva kosketusnäyttö onko siellä.

 6. Jos ohjattu Windowsin laitteistotoiminto löytää kosketusnäytön, tarkista, toimiiko se. Jos se ei onnistu, siirry seuraavaan osioon tarkistaaksesi ohjainpäivitykset.

Jos se ei löydä kosketusnäyttöäsi, sinulla voi olla laitteisto-ongelma tai laitteessasi ei ehkä ole kosketusnäyttöä lainkaan.

Kuinka päivittää kosketusnäyttöohjain

Joissakin tapauksissa sinulla voi olla kosketusnäyttö, joka ei toimi, vaikka olet ottanut sen käyttöön. Jos näet HID-yhteensopivan kosketusnäytön luettelon Laitehallinnassa ja kosketusnäyttösi ei vieläkään toimi, kun olet ottanut sen käyttöön, sinulla voi olla ohjain- tai laitteisto-ongelma.

Tilanteissa, joissa kosketusnäyttö ei toimi ajuriongelman vuoksi, voit yleensä korjata sen päivittämällä ohjaimen, suorittamalla Windows Update -palvelun tai ottamalla yhteyttä tietokoneen valmistajaan saadaksesi erityisiä ohjeita tai päivitystyökaluja.

Näin päivität kosketusnäyttöohjaimen:

 1. Jos Laitehallinta ei ole vielä auki, valitse Hakulaatikko kirjoita tehtäväpalkkiin Laitehallintaja valitse sitten Laitehallinta avata se takaisin.

 2. Valitse nuoli vieressä Ihmisen rajapintalaitteet laajentaaksesi luetteloa.

 3. Oikealla painikkeella HID-yhteensopiva kosketusnäyttö.

 4. Valitse Päivitä ohjain.

 5. Valitse Etsi päivitettyä ohjainohjelmistoa automaattisesti.

 6. Jos ohjattu ohjaimen päivitystoiminto löytää uuden ohjaimen, asenna se.

 7. Tarkista, toimiiko kosketusnäyttösi.

 8. Jos kosketusnäyttösi ei vieläkään toimi, yritä suorittaa Windows Update.

Kosketusnäytön ottaminen käyttöön Windows 7: ssä

Kosketusnäytöt toimivat eri tavalla Windows 7: ssä kuin Windowsin uudemmissa versioissa. Jos sinulla on Windows 7, sinun on sallittava kosketusnäyttösi Kynä ja kosketus -valikosta Laitehallinnan sijaan. Tähän valikkoon pääsee ohjauspaneelin kautta.

 1. Valitse alkaa -painiketta.

 2. Valitse Ohjauspaneeli.

 3. Valitse Kynä ja kosketus.

 4. Valitse Kosketus välilehti.

 5. Valitse valintaruutu Käytä sormea ​​syöttölaitteena.

  Ruutu on tarkistettava, jotta kosketusnäyttö toimii. Jos se on jo tarkistettu ja kosketusnäyttösi ei toimi, sinulla voi olla laitteisto- tai ohjainongelma.

 6. Varmista, että kosketusnäyttösi toimii.

Tarvitsetko kosketusnäytön Windows 10: ssä?

Ei, Windows 10 -tietokoneet ja 2-in-1-laitteet eivät teknisesti tarvitse kosketusnäyttöä. Tämä tarkoittaa, että voit törmätä tilanteisiin, joissa huomaat, että kosketusnäyttö on poistettu käytöstä. Kosketusnäytön poistaminen käytöstä voi estää tahattomat syötteet, kuten napsauttamalla asioita, joita et halunnut napsauttaa, joten jotkut ihmiset haluavat tehdä ilman tätä ominaisuutta.

Tärkein syy kosketusnäytön ottamiseen käyttöön Windows 10 -laitteessa on, että se voi helpottaa joidenkin tehtävien suorittamista, koska näytön napauttaminen vie yleensä vähemmän aikaa kuin hiiren liikuttaminen ja napsauttaminen pienellä ohjauslevyllä.

Joissakin tapauksissa kosketusnäyttö ja yhteensopiva kynälaite voivat antaa sinun käyttää Windows 10 -tietokonetta, 2-in-1-laitetta tai tablettia samalla tavalla kuin piirtotablettia. Jos teet minkäänlaista graafista suunnittelutyötä, tämä on hieno tapa saada lisätoimintoja kosketusnäyttöä tukevasta Windows 10 -laitteesta.