Skip to content

Käytä Amazon Alexaa puheluiden soittamiseen ja viestien lähettämiseen

19 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

 • Napauta Alexa-sovelluksessa Kommunikoi > Aloittaa. Määritä laite soittamista ja viestejä varten noudattamalla näytön ohjeita.
 • Käytä lauseita ”Alexa, lähetä viesti” tai ”Alexa, soita” tekstiviestien lähettämiseen ja puhelujen soittamiseen.
 • Lähetä teksti sovelluksesta napauttamalla Viestintä > Viesti ja valitse yhteystieto, kirjoita sitten tekstisi ja lähetä se.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten lähetetään tekstiviestejä ja soitetaan Alexalla. Kun Amazon julkaisi Echo Show -laitteen, sen mukana tuli ominaisuus nimeltä Alexa-to-Alexa Calling – kyky soittaa muille Echo-käyttäjille. Siitä lähtien Amazon on parantanut näitä ominaisuuksia kaikilla Echo-laitteilla ja kutsuu sitä nyt Alexa Communicationiksi.

Määritä Alexa soittamista ja viestejä varten

Voit käyttää Alexa-laitettasi tekstiviestien lähettämiseen tai puheluiden soittamiseen Echo-laitteiden välillä tai matkapuhelimiin tai lankapuhelimiin käyttämällä Alexa-sovellusta iOS 9.0: lle tai uudemmalle ja Android 5.0: lle tai uudemmalle tai Amazon Fire -tablettia. Kyky on ilmainen. Se toimii Wi-Fi-yhteyden ja matkapuhelinluokan avulla = ”comp mntl-sc-block-group – OL mntl-sc-block mntl-sc-block-startgroup”>

 • Avaa Amazon Alexa -sovellus Android- tai iOS-laitteellasi.

  Jos Alexa-sovellusta ei ole vielä asennettu älypuhelimeesi, sinun on ensin ladattava ja asennettava se. Kun olet määrittänyt sovelluksen, voit palata näihin ohjeisiin, jotta Alexa Communications voidaan ottaa käyttöön.

 • Napauta Kommunikoi -kuvaketta ruudun alaosassa.

 • Sen Kommunikoi -näytössä näet tervetuloviestin. Napauta Aloittaa.

 • Valitse seuraavassa näytössä nimesi näkyviin tulevasta luettelosta ja napauta Jatkaa.

 • Sinua pyydetään myöntämään Alexalle käyttöoikeus puhelimesi yhteystietoihin. Napauta Sallia.

  Sinun on annettava Alexalle lupa käyttää yhteystietojasi. Näin laite tietää, kenelle lähettää ääniviestisi ja puhelusi. Jos et halua myöntää Alexalle tätä käyttöoikeutta, et voi käyttää tätä laitteen ominaisuutta.

 • Anna pyydettäessä matkapuhelinnumerosi ja vahvista numero noudattamalla ohjeita. Alexa käyttää mobiililaitettasi viestien lähettämiseen ja puhelujen soittamiseen.

  Alexa Communicate on ilmainen palvelu, mutta se käyttää solukkoluokkasi = ”comp mntl-sc-block-group – LI mntl-sc-block mntl-sc-block-startgroup”>

  Kun olet vahvistanut puhelinnumerosi, Alexan viestien ja puheluiden määrittäminen on valmis. Nyt voit käyttää ääntäsi pitämään yhteyttä ystäviin ja perheeseen.

 • Tekstiviestin lähettäminen Amazon Alexan kanssa

  Kun olet määrittänyt Alexa-sovelluksesi lähettämään tekstiviestejä ja soittamaan, voit käyttää sovellusta tai Amazon Alexa -laitettasi.

  Lähetä viestejä ja soita Alexa-laitteella

  Viestintä Amazon Alexa -laitteellasi – Echo Show, Echo, Echo Dot tai Echo Spot – on helppoa.

  1. Sano Alexa-laitteella ”Alexa, lähetä viesti”. tai ”Alexa soittaa.”

  2. Alexa vastaa ”Kenelle?”

  3. Kerro Alexalle sen henkilön nimi, jonka kanssa haluat kommunikoida.

   Kun kerrot Alexalle, kenelle haluat lähettää sähköpostia tai soittaa, sinun tulee käyttää tarkkaa nimeä, joka on lueteltu mobiililaitteesi yhteystiedoissa. Jos ei, Alexa voi hämmentyä. Onneksi se toistaa takaisin tavoitettavan henkilön nimen, joten jos kiinnität huomiota, sinun pitäisi havaita virheet.

  4. Kun vastaanottaja on asetettu, Alexa kysyy ”Mikä viesti on?”

  5. Sano viesti, jonka haluat lähettää. Kun lopetat puhumisen, on lyhyt tauko ja Alexa sanoo: ”Selvä. Pitäisikö minun lähettää se?”

  6. Vastaus ”Kyllä” ja Alexa lähettää viestin valitsemallesi henkilölle.

  Lähetä tekstiviesti Alexa-sovelluksesta

  Viestien lähettäminen Alexa-sovelluksella poikkeaa laitteesta vain vähän.

  1. Jos käytät älypuhelimesi Alexa-sovellusta, valitse Viesti on Viestintä sivu.

  2. Valitse yhteystieto Aloita keskustelu sivu.

  3. Kun olet valinnut yhteystiedon, sinut viedään kyseisen henkilön viestinäyttöön. Jos heillä on kotitalouteen kytketty Echo-laite, yläreunassa näkyy kolme kuvaketta: Soita, Videopuhelu ja Palautus.

   Pudota-ominaisuus on käytettävissä vain saman kotitalouden Alexa-laitteille. Yksityisyydensyistä et voi pudota Alexa-laitteeseen, joka kuuluu toiseen kotitalouteen.

  4. Jos haluat lähettää tekstiviestin, kirjoita viesti Kirjoita viesti tekstiruutu ruudun alaosassa. Voit myös napauttaa sinistä mikrofonikuvaketta lähettääksesi ääniviestin.

  5. Kun olet valmis, mikrofonikuvake muuttuu ylöspäin osoittavaksi nuoleksi. Napauta kyseistä kuvaketta lähettääksesi viestin.

  6. Viestisi toimitetaan henkilön omistamille Echo-laitteille ja / tai puhelimessa olevaan Alexa-sovellukseen. Jos henkilö ei omista Alexa-laitetta, viesti lähetetään hänen tekstisovellukseensa.

  Jos käyttäjällä, jolle lähetät viestejä, on Amazon Alexa -laite ja / tai Alexa-sovellus, viesti toimitetaan molempien viestien kautta. Alexa-laite näyttää ilmoituksen, joka ilmoittaa vastaanottajalle viestin saamisesta.

  Vastaanottaja saa myös ilmoituksen Alexa-sovelluksesta. He voivat tarkastella viestiä tekstinä Alexa-sovelluksessa tai kuunnella viestin äänitallennusta. Käyttäjät, joilla ei ole Alexa-sovellusta puhelimessaan, saavat tekstiviestin matkapuhelinoperaattorinsa kautta ja liitetyn ääniviestin.

  Soita Alexan kanssa

  Soittaminen Alexan kautta toimii samalla tavalla kuin tekstiviestin lähettäminen. Pyydä Alexaa soittamaan ja vastaamaan hänen kysymyksiinsä, kun hän päättää kenen kanssa haluat puhua. Sitten puhelu soitetaan, ja kun siihen vastataan, se suoritetaan Amazon Alexa -laitteesi kautta.

  Prosessi eroaa toisistaan, jos käytät Alexa-sovellusta soittaaksesi puhelun mobiililaitteestasi. Sen sijaan, että reitität puhelun Alexa-laitteen kautta, se ohjaa puhelun älypuhelimesi kautta hyödyntäen matkapuhelinverkkoasi soittamaan. Voit silti käyttää sovellusta Alexa-laitteiden soittamiseen (ja videopuhelujen soittamiseen Alexa Show -laitteisiin).