Skip to content

Käytä Google-dokumentteja Word-dokumenttien kanssa

20 de maaliskuu de 2021

Microsoft Officen vieressä Google Docs on suosituin alustan asiakirjojen kirjoittamiseen ja muokkaamiseen. Voit myös avata ja muokata Microsoft Word-, Excel- ja PowerPoint-dokumenttejasi Google-dokumenteissa. Lisäbonuksena kaikki Google-dokumenteissa tekemäsi tiedot tallennetaan automaattisesti pilveen.

Word-asiakirjan avaaminen Google-dokumenteissa

Näin lähetät ja avaat Microsoft Word -asiakirjan Google-dokumenteissa. Prosessi on identtinen PowerPoint- ja Excel-asiakirjoille.

  1. Kirjaudu sisään Google-tiliisi ja siirry Google Driveen. Google Docs -asiakirjat tallennetaan Google Driveen.

  2. Valitse Uusi näytön vasemmassa yläkulmassa.

  3. Valitse Tiedoston lataus.

  4. Toinen ikkuna avautuu, kun haluat selata Word-asiakirjan sijaintia. Etsi tiedosto ja lataa se.

  5. Google Drive vie muutaman sekunnin tiedoston tuomiseen. Saat ilmoituksen näytön oikeasta alakulmasta. Se kertoo, kun lataus on valmis. Näet myös asiakirjan näkyvän asemassasi.

  6. Avaa asiakirja valitsemalla asema asemasta.

  7. Näet asiakirjasi Google Drive -näkymässä. Se näyttää selainpohjaiselta PDF-tiedostojen katseluohjelmalta. Valitse asiakirjan yläosasta Avaa Google-dokumenteilla.

  8. Asiakirja avautuu Google-dokumenteissa. Täältä voit kirjoittaa mihin tahansa asiakirjaan, ja muutokset tallentuvat välittömästi. Voit käyttää myös Google Docs -otsikon muokkaustyökaluja. Nämä työkalut ovat lähes identtisiä Microsoft Wordin muokkaustyökalujen kanssa. Google-dokumenttien pikanäppäimet ovat myös samat kuin Microsoft Wordin pikanäppäimet.

    Voit jakaa asiakirjan ja tehdä yhteistyötä muiden kanssa valitsemalla Jaa näytön oikeassa yläkulmassa.