Skip to content

Käytä Google-dokumenttien ripustettuja sisennyksiä muotoilun parantamiseen

20 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

 • Valitse haluamasi teksti> Muoto > Tasaa ja sisennä > Sisennysasetukset > Erityinen luetelmakohta > Riippuva > määritä parametrit> Käytä.
 • Valitse haluamasi teksti viivaimen avulla, vedä viivaimessa vasen sisennys haluamaasi paikkaan, vedä oikea luetelmakohta paikkaan, josta ensimmäisen rivin tulisi alkaa.
 • Käynnistä viivain, Näytä > Näytä viivain.

Tässä artikkelissa selitetään kaksi tapaa tehdä riippuva sisennys Google-dokumenteissa. Ohjeet koskevat kaikkia Google-dokumentteja käyttäviä selaimia.

Mikä on riippuva sisennys?

Ripustettava sisennys on tekstin muotoilutyyli, jota käytetään usein akateemisissa lainauksissa (mukaan lukien MLA- ja Chicagon tyyli), bibliografioissa ja ihmisissä, jotka haluavat vain viileän tekstitehosteen asiakirjaansa.

Ripustettava sisennys on niin nimetty, koska muotoilun tekstin ensimmäisellä rivillä on normaali sisennys, kun taas kaikki muut rivit on sisennytty kauempana kuin ensimmäinen. Tämä saa ensimmäisen rivin ”roikkumaan” toisen yli. Tässä on esimerkki:

Kuinka tehdä riippuva sisennys Google-dokumenteista

Google-dokumenteissa on kolme tapaa luoda riippuva sisennys: Valikkovaihtoehdon käyttäminen näppäimistökomennolla ja viivaintyökalun käyttäminen. Voit luoda riippuvan sisennyksen valikkovaihtoehdolla seuraavasti:

 1. Luo asiakirja Google-dokumenteissa ja lisää teksti, johon haluat lisätä riippuvan sisennyksen.

 2. Valitse teksti, jonka haluat olevan roikkuvan sisennyksen. Tämä voi olla lause, kappale, useita kappaleita jne.

 3. Klikkaa Muoto valikossa.

 4. Klikkaus Tasaa ja sisennä.

 5. Klikkaus Sisennysasetukset.

 6. vuonna Erityinen luetelmakohta napsauta avattavaa valikkoa ja napsauta sitten Riippuva.

 7. Määritä sisennyksen määrä tuumina laatikon avulla.

 8. Klikkaus Käytä saadaksesi riippuvan tunnisteen haluamallasi asetuksella.

Voit myös luoda riippuvan sisennyksen Google-dokumentteihin näppäimistöyhdistelmällä. Tee se asettamalla kohdistin kohtaan, johon haluat luoda riippuvan sisennyksen. Lehdistö Paluu + vaihto samalla luoda rivinvaihto (tämä on näkymätön). Napsauta sitten Välilehti avain viivan tunnistamiseksi. Tämä on hyödyllinen vaihtoehto, jos sisennät kaksirivisen osan toista riviä. Muussa tapauksessa tämä on paljon enemmän työtä kuin kumpikaan muu vaihtoehto.

Kuinka tehdä riippuva sisennys Google-dokumenteista viivaimen kanssa

Toinen tapa luoda riippuva sisennys on käyttää viivaintyökalua asiakirjan yläosassa. Näin:

 1. Luo asiakirja Google-dokumenteissa ja lisää teksti, johon haluat tehdä ripustuksen.

 2. Käynnistä viivain, jos se ei vielä näy (Näytä > Näytä viivain).

 3. Korosta teksti, johon haluat lisätä riippuvan luetelmakohdan. Tämä voi olla lause, kappale tai koko asiakirja.

 4. Napsauta ja vedä viivaimessa vasemman luetelmakohdan ohjainta (se näyttää siniseltä kolmiosta). Vedä tämä kohtaan, missä haluat ripustettavan tunnisteen olla.

  Varmista, ettet tartu vahingossa marginaalin hallintaan.

 5. Napsauta ja vedä oikean luetelmakohdan ohjausobjektia (sininen palkki viivaimen sinisen kolmion yläpuolella). Vedä tämä takaisin kohtaan, josta ensimmäisen rivin pitäisi alkaa, usein vasemmalla oleva marginaali.

 6. Kun päästät irti oikeanpuoleisesta tunnistuksesta, näet, että olet luonut riippuvan sisennyksen.

Kuten ripustettujen sisennysten luominen, on paljon muita Google Doc-hakkerointeja, jotka voivat säästää tonnia aikaa. Jos olet uusi Google-dokumenttien käyttäjä, kannattaa viettää aikaa oppia tämän ohjelman tehokkuus.