Skip to content

Käytä (ja paranna) sähköpostisalausta Gmailin kautta

19 de maaliskuu de 2021

Gmail läpäisi miljardin aktiivisen käyttäjän merkinnän vuonna 2016, joten sinulla todennäköisesti on Gmail-tili. Jos teet niin, saatat olla huolissasi sähköpostiesi yksityisyydestä ja turvallisuudesta. Mietitkö, mitä Google tekee sähköpostisi suojaamiseksi, ja jos voit tehdä enemmän? Tässä on, mitä sinun pitäisi tietää Gmailin tietoturvasta.

Salatun sähköpostin lähettäminen Gmailissa

Jos käytät ilmaista Gmail-tiliä, viesteissäsi on Googlen vakiomallinen salausmenetelmä, Transport Layer Security (TLS). Tässä on saalis: TLS toimii vain, jos lähettämäsi henkilö käyttää sähköpostipalvelua, joka tukee myös TLS: ää. Useimmat suuret palveluntarjoajat käyttävät TLS: ää, joten tämä ei ole suuri riski, mutta on hyvä tietää. Olettaen molemminpuolisen TLS-yhteensopivuuden, kaikki Gmailin kautta lähettämäsi viestit salataan TLS: n kautta.

TLS vaikeuttaa kenenkään sieppaamista, kun se on matkalla vastaanottajalle. Se ei kuitenkaan lupa pitää viestejä yksityisinä sinun ja vastaanottajan välillä, kun se saapuu heille. Esimerkiksi Google näkee tiliisi liittyvät viestit ja etsii niiltä mahdollisen roskapostin ja haitallisen sähköpostin sekä tukevat ominaisuudet, kuten Älykäs vastaus.

Jos lähetettävä henkilö käyttää sähköpostipalvelinta, joka ei käytä sitä käytä TLS: ää, viestiäsi ei salata. Et todennäköisesti tiedä, joten valitse lähettämäsi tiedot huolellisesti.

Viestien salaaminen Gmail for Businessissa

Erityisesti yrityksillä on kysyntä salatulle sähköpostille. Google for Business, yleisesti tunnettu nimellä GSuite, sisältää lukuisia ominaisuuksia. Yksi niistä on S / MIME, salausmenetelmä, joka salaa sähköpostit käyttäjäkohtaisilla avaimilla, joten ne pysyvät suojattuina toimituksen aikana. Ainoastaan ​​lukijasi voivat purkaa ne ja purkaa ne.

Jotta S / MIME toimisi, sekä sinun että vastaanottajan on otettava se käyttöön GSuite-tileilläsi. GSuite salaa sähköpostisi automaattisesti tällä menetelmällä, kun tilisi ja kohde sallivat sen.

Kuinka tarkistaa, onko lähetetty sähköposti salattu

  1. Aloita uuden viestin kirjoittaminen.

  2. Lisää vastaanottajat Vastaanottaja ala.

  3. Katso vastaanottajien nimien oikealta puolelta nähdäksesi lukkokuvakkeen, joka ilmaisee vastaanottajan sähköpostipalvelun tukeman salaustason. Kun useilla käyttäjillä on eri salaustasot, kuvake osoittaa, että Gmail on alimmalla salaustilalla.

  4. Valitse Lukko muuttaa S / MIME-asetuksia tai oppia lisää vastaanottajan salaustasosta.

Kuinka tarkistaa vastaanotetun sähköpostin salaus

  1. Avaa viesti.

  2. Napauta Android-laitteessa Tarkemmat tiedot > Näytä suojaustiedot. Napauta iPhonessa tai iPadissa Tarkemmat tiedot.

  3. Värillinen lukkokuvake osoittaa viestin lähettämiseen käytetyn salauksen tason.

Salauslukon kuvakkeita on kolme väriä:

  • Vihreä: Ilmaisee parannetun S / MIME-salauksen, joka soveltuu arkaluontoisimpaan tietoon ja vaatii vastaanottajalla oikean avaimen sähköpostin salauksen purkamiseen.
  • harmaa: Viesti salataan TLS: n kautta.
  • Punainen: Salaa ei ole, mikä tarkoittaa, että vastaanottajan sähköpostipalvelu ei tue salausta.

Kuinka salata sähköpostia Gmailissa kolmannen osapuolen asetuksilla

Jos etsit vakavampaa salausta kuin S / MIME tai TLS, kolmannen osapuolen sovellukset ja palvelut, kuten FlowCrypt ja Virtru, tarjoavat ratkaisuja Gmail-viestien turvallisuuden parantamiseen.