Skip to content

Käytä jaettua verkkoasemaa Macissa pikakuvakkeella

20 de maaliskuu de 2021

Verkkoaseman kartoittaminen Mac- tai Windows-tietokoneissa on tavallista yritysympäristössä, mutta voit myös asettaa sen kotiympäristöön, jossa on useita laitteita, jotka tarvitsevat pääsyn samoihin tietoihin.

Tämän artikkelin ohjeet havainnollistavat verkkoaseman kartoittamista macOS: ssä. Vaikka vaiheet voivat vaihdella hieman käyttämäsi macOS-version mukaan, niiden tulisi yleensä olla samat kaikissa käyttöjärjestelmän versioissa.

Verkkoaseman kartoittaminen Macissa

Sen sijaan, että lataat tai kopioit samat tiedot kaikille laitteillesi, tallennat nämä tiedot yhteen kansioon ja jaat tämän kansion muiden laitteiden kanssa. Kun olet jakanut näiden tietojen sijainnin UNC-polun kautta, voit sitten yhdistää verkkoaseman kaikille laitteillesi muutamalla yksinkertaisella vaiheella.

 1. Tuoda markkinoille Finder.

 2. Klikkaus Mennä > Yhdistä palvelimeen.

 3. Anna kartoitettavan verkkoaseman polku ja napsauta Kytkeä.

 4. Jos sinua pyydetään vahvistamaan, napsauta Kytkeä.

  Tilit, joilla ei ole tämän tiedoston / kansion käyttöoikeuksia, eivät pysty luomaan yhteyttä verkkoasemaan.

 5. Kun verkkoasema on kartoitettu, se näkyy työpöydän alla asennettuna asemana tai Sijaintivalikossa missä tahansa Finder-ikkunassa.

  Koska yhdistetyt asemat näkyvät asennettuina asemina MacOS-laitteellasi, voit katkaista yhteyden niistä poistamalla aseman.

Kuinka asentaa verkkoasema MacOSiin

Jos haluat varmistaa, että aiemmin yhdistetty asema pysyy uudelleenkäynnistyksen jälkeen, sinun on otettava automaattinen yhdistäminen sisäänkirjautumiskohteiden kautta käyttäjätiliasetuksissa.

 1. Klikkaa Apple-logo > Järjestelmäasetukset.

 2. Klikkaus Käyttäjät ja ryhmät.

 3. Valitse käyttäjänimi, jolla on pääsy verkkoasemalle.

 4. Valitse Kirjaudu sisään välilehti.

 5. Siirry kohtaan, jonka haluat lisätä. Valitse se napsauttamalla kerran ja napsauta sitten Lisätä.