Skip to content

Käytä näitä Linux-komentovaihtoehtoja

19 de maaliskuu de 2021

Vaihtoehdot luo, poistaa, ylläpitää ja näyttää tietoja vaihtoehtoisten järjestelmien muodostavista symbolisista linkeistä. Vaihtoehtojärjestelmä on Debianin vaihtoehtoisten järjestelmien uudelleen käyttöönotto.

Useat samat tai samanlaiset toiminnot täyttävät ohjelmat näkyvät usein yhdessä järjestelmässä samanaikaisesti. Esimerkiksi monissa järjestelmissä on useita tekstieditoreja asennettuna kerralla. Tämä monimuotoisuus antaa järjestelmän käyttäjille valinnanvaraa, jolloin kukin voi käyttää eri muokkausohjelmaa haluttaessa, mutta tekee ohjelmasta vaikeaa valita hyvä toimittajavalinta, jonka avulla hän voi käyttää, jos käyttäjä ei ole määrittänyt tiettyä asetusta.

Vaihtoehtojärjestelmän tarkoituksena on ratkaista tämä ongelma. Kaikki tiedostot, jotka tarjoavat vaihdettavia toimintoja, jakavat yleisen nimen tiedostojärjestelmässä. Vaihtoehtojärjestelmä ja järjestelmänvalvoja määrittävät yhdessä, mihin todelliseen tiedostoon tämä yleisnimi viittaa. Esimerkiksi, jos tekstieditorit toim ja nvi ovat molemmat asennettuna järjestelmään, vaihtoehtoinen järjestelmä aiheuttaa yleisnimen / usr / bin / editor viitata / usr / bin / nvi oletuksena. Järjestelmänvalvoja voi ohittaa tämän ja saada sen viittaamaan siihen / usr / bin / ed Sen sijaan vaihtoehtoiset järjestelmät eivät muuta tätä asetusta ennen kuin sitä nimenomaisesti pyydetään tekemään niin.

Yleisnimi ei ole suora symbolinen linkki valittuun vaihtoehtoon. Sen sijaan se on symbolinen linkki nimessä vaihtoehtoja hakemistoon, joka puolestaan ​​on symbolinen linkki todelliseen tiedostoon, johon viitataan. Tämä tehdään, jotta järjestelmänvalvojan muutokset voidaan rajoittaa hakemistoon / etc.

Kun jokainen paketti, joka tarjoaa tiedostolle tietyn toiminnallisuuden, asennetaan, muutetaan tai poistetaan, vaihtoehtoja kutsutaan päivittämään kyseisen tiedoston tiedot vaihtoehtojärjestelmässä. vaihtoehdot kutsutaan yleensä %lähettää tai % pre komentosarjat RPM-paketeissa.

Useita vaihtoehtoja on hyödyllistä synkronoida niin, että ne vaihdetaan ryhmänä. Esimerkiksi kun useita versioita vi editori on asennettu, man -sivulle viittaa /usr/share/man/man1/vi.1 pitäisi vastata suoritettavaa tiedostoa, johon viitataan/ usr / bin / vi. Vaihtoehdot käsittelee tämän viittauksen ensisijaisten ja toissijaisten linkkien avulla; kun ensisijainen vaihdetaan, myös kaikki siihen liittyvät toissijaiset. Ensisijainen linkki ja siihen liittyvät sekundäärit muodostavat a linkki ryhmä.

Terminologia

Sen toiminnan jälkeen vaihtoehtoja ovat hyvin mukana, jotkut erityiset termit auttavat selittämään sen toimintaa.

 • Geneerinen nimi: Nimi, kuten / usr / bin / editor, joka viittaa vaihtoehtoisten järjestelmien kautta yhteen useista samanlaisen toiminnon tiedostoista.
 • Symlink: Ilman lisävaatimuksia tämä tarkoittaa symbolista linkkiä vaihtoehtohakemistossa: sellaista, jota järjestelmänvalvojan odotetaan mukauttavan.
 • Vaihtoehtoinen: Tiedostojärjestelmässä olevan tietyn tiedoston nimi, joka voidaan asettaa saataville yleisnimellä vaihtoehtoisten järjestelmien avulla.
 • Vaihtoehtohakemisto: Hakemisto oletuksena / etc / alternatives, joka sisältää symlinkit.
 • Hallinnollinen hakemisto: Hakemisto oletuksena / var / lib / alternatives, joka sisältää vaihtoehtojen tilatiedot.
 • Linkkiryhmä: Joukko liittyviä linkkejä, jotka on tarkoitus päivittää ryhmänä.
 • Ensisijainen linkki: Linkkiryhmän linkki, joka määrittää, miten ryhmän muut linkit määritetään.
 • Toissijainen linkki: Linkki linkkiryhmässä, jota ohjataan ensisijaisen linkin asetuksella.
 • Automaattinen tila: Kun linkkiryhmä on automaattisessa tilassa, vaihtoehtoisten järjestelmien avulla varmistetaan, että ryhmän linkit osoittavat ryhmälle sopivimpiin prioriteetteihin.
 • Manuaalitila: Kun linkkiryhmä on manuaalisessa tilassa, vaihtoehtoinen järjestelmä ei tee muutoksia järjestelmänvalvojan asetuksiin.

Tiivistelmä

Komento on jossakin seuraavista muodoista:

alternatives [options] –install link name path priority [–slave link name path]… [–initscriptservice]alternatives [options] –remove name path
alternatives [options] –set name path
alternatives [options] –auto name
alternatives [options] –display name
alternatives [options] –config name

Vaihtoehdot

Tarkalleen yksi toiminto on määritettävä, jos vaihtoehtoja on suorittaa mikä tahansa mielekäs tehtävä. Mikä tahansa määrä yhteisiä vaihtoehtoja voidaan määrittää yhdessä minkä tahansa toiminnon kanssa.

 • – verbose: Luo lisää kommentteja mistä vaihtoehtoja on tekemässä.
 • –hiljainen: Älä luo kommentteja, ellei tapahdu virheitä. Tätä vaihtoehtoa ei ole vielä otettu käyttöön.
 • –testata: Älä itse tee mitään, sano vain mitä tekisi. Tätä vaihtoehtoa ei ole vielä otettu käyttöön.
 • –auta: Anna käyttötiedot (ja sano mikä version vaihtoehtoja Tämä on).
 • –versio: Kerro mikä versio vaihtoehtoja tämä on (ja anna käyttöohjeita).
 • –altdir hakemistoon: Määrittää vaihtoehtohakemiston, kun sen on oltava erilainen kuin oletuksena.
 • – kauhistuttava hakemistoon: Määrittää järjestelmänvalvojan hakemiston, jos sen on oltava erilainen kuin oletusarvo.

Toiminnot

Toimintoihin sisältyy oma erityinen syntaksinsa.

Asentaa

Lisää järjestelmään joukko vaihtoehtoja. Nimi on ensisijaisen linkin yleisnimi, linkki on sen symlinkin nimi, ja polku on vaihtoehto, joka otetaan käyttöön ensisijaiselle linkille. Sname, liukastua ja uraa ovat yleinen nimi, symlinkin nimi ja vaihtoehto toissijaiselle linkille, ja palvelu on vaihtoehtoon liittyvän käsikirjoituksen nimi.

–insitscript on Red Hat Linux -kohtainen vaihtoehto. Nolla tai enemmän –orja vaihtoehdot, joita seuraa kolme argumenttia, voidaan määrittää.

Jos määritetty ensisijainen symboli on jo olemassa vaihtoehtoisten järjestelmien tietueissa, toimitetut tiedot lisätään uudeksi vaihtoehtoryhmäksi ryhmälle. Muussa tapauksessa uusi ryhmä, joka on asetettu automaattitilaan, lisätään näiden tietojen kanssa. Jos ryhmä on automaattisessa tilassa ja uusien lisättyjen vaihtoehtojen prioriteetti on korkeampi kuin mikään muu tähän ryhmään asennettu vaihtoehto, symboli linkit päivitetään osoittamaan juuri lisättyjä vaihtoehtoja.

Jos –insitscript käytetään, vaihtoehtoiset järjestelmät hallinnoivat vaihtoehtoon liittyvää käsikirjoitusta kautta chkconfig, rekisteröimällä ja poistamalla init-komentosarjan sen mukaan, mikä vaihtoehto on aktiivinen.

–insitscript on Red Hat Linux -kohtainen vaihtoehto.

Poista

Poista vaihtoehto ja kaikki siihen liittyvät toissijaiset linkit. nimi on nimi vaihtoehtohakemistossa ja polku on ehdoton tiedostonimi, jolle nimi voitaisiin linkittää. Jos nimi liittyy todellakin polku, nimi päivitetään osoittamaan toiseen sopivaan vaihtoehtoon tai poistetaan, jos sellaista ei ole jäljellä. Liitetyt toissijaiset linkit päivitetään tai poistetaan vastaavasti. Jos linkki ei tällä hetkellä osoita polku, yhtään linkkiä ei muuteta; vain tiedot vaihtoehdosta poistetaan.

Aseta

Linkkiryhmän symbolinen linkki ja toissijaisuus nimi asetettu niille, jotka on määritetty polku, ja linkkiryhmä asetetaan manuaalitilaan. Tätä vaihtoehtoa ei ole alkuperäisessä Debian-toteutuksessa.

Auto

Vaihda ensisijainen symlinkki nimi automaattitilaan. Prosessissa tämä symlinkki ja sen toissijaiset versiot päivitetään osoittamaan korkeimman prioriteetin asennetut vaihtoehdot.

Näyttö

Näytä tiedot sen linkkiryhmästä nimi on ensisijainen linkki. Näytettävät tiedot sisältävät ryhmän tilan (automaattisen tai manuaalisen), mihin vaihtoehtoon symlink viittaa tällä hetkellä, mitä muita vaihtoehtoja on saatavilla (ja niitä vastaavat toissijaiset vaihtoehdot), ja korkeimman prioriteetin vaihtoehto, joka on tällä hetkellä asennettu.