Skip to content

Käytä Windowsia kuin ammattilaista Power User -valikossa

6 de heinäkuu de 2021

Tehokäyttäjävalikko on oletusarvoisesti käytettävissä (sinun ei tarvitse ladata sitä) Windows 10: ssä ja Windows 8: ssa ponnahdusvalikkona, joka sisältää pikavalintoja hallintaan, määrityksiin ja muihin ”tehokäyttäjän” Windows-työkaluihin. Sitä kutsutaan myös nimellä Windowsin Työkalut-valikko, Tehokäyttäjän tehtävävalikko, Tehokäyttäjän pikanäppäin, WinX-valikko, tai WIN + X -valikko. ”Power Users” on myös ryhmän nimi, johon käyttäjät voivat olla osa Windows XP: tä, Windows 2000: ta ja Windows Server 2003: ta. Se poistettiin Windows Vistasta ja uudemmista Windows-käyttöjärjestelmistä Käyttäjätilien valvonnan käyttöönoton vuoksi.

WIN + X-valikon avaaminen

Voit tuoda Power User -valikon esiin näppäimistöllä painamalla VOITTAA (Windows) -näppäin ja X avain yhdessä. Hiirellä voit näyttää Tehokäyttäjä-valikon napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-painiketta. Aktivoi valikko vain kosketusliittymässä painamalla Käynnistä-painiketta tai mitä tahansa oikealla painikkeella toiminto on käytettävissä kynällä. Ennen Windows 8.1 -päivitystä Windows 8: een Käyttäjä-valikon avaaminen oli mahdollista vain käyttämällä yllä mainittua pikanäppäintä sekä napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella näytön vasemmassa alakulmassa.

Mitä Power User -valikossa on?

Windows 10: n ja Windows 8: n Power User -valikko sisältää pikakuvakkeet seuraaviin työkaluihin:

 • Sovellukset ja ominaisuudet1 (F)
 • Ohjelmat ja ominaisuudet2 (F)
 • Liikkuvuuskeskus3 (B)
 • Virta-asetukset (O)
 • Tapahtumien katseluohjelma (V)
 • Järjestelmä (Y)
 • Laitehallinta (M)
 • Verkkoyhteydet4 (W)
 • Levynhallinta (K)
 • Tietokoneiden hallinta (G)
 • Komentokehote5 (C)
 • Komentokehote (järjestelmänvalvoja)5 (A)
 • Tehtävienhallinta (T)
 • asetukset1 (N)
 • Ohjauspaneeli2 (P)
 • Tiedostonhallinta (E)
 • Haku (S)
 • Suorita (R)
 • Sammuta tai kirjaudu ulos4 (U, sitten minä, S, U, R)
 • Työpöytä (D)

Tehokäyttäjävalikon pikanäppäimet

Jokaisella virrankäyttäjän valikon pikakuvakkeella on oma pikanäppäin tai pikanäppäin, jota painettaessa avataan kyseinen pikakuvake tarvitsematta napsauttaa tai napauttaa sitä. Pikavalintanäppäin tunnistetaan vastaavan yllä olevan kohteen vieressä. Kun Power User -valikko on jo auki, napsauta vain yhtä näistä näppäimistä avataksesi kyseisen pikakuvakkeen. Varten Sammuta tai kirjaudu ulos vaihtoehto, sinun on ensin painettava U Avaa alivalikko ja sitten Minä kirjautua ulos, S nukkua, U sammuttaa tai R Käynnistä tietokone uudelleen.

WIN + X -valikon mukauttaminen

Tehokäyttäjävalikkoa voidaan mukauttaa järjestelemällä tai poistamalla pikakuvakkeita eri sisällä Ryhmä tämän hakemiston kansiot: C: Users [USERNAME] AppData Local Microsoft Windows WinX

HKEY_LOCAL_MACHINE on pesä Windows-rekisterissä, josta löydät Power User -valikon pikanäppäimiin liittyvät rekisteriavaimet. Tarkka sijainti on: HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Windows CurrentVersion ShellCompatibility InboxApp

Yksi helpoimmista tavoista poistaa, järjestää, nimetä uudelleen tai lisätä kohteita Power User -valikkoon on kuitenkin käyttää graafista ohjelmaa, joka voi tehdä sen puolestasi. Yksi esimerkki on Win + X Menu Editor, jonka avulla voit lisätä omia ohjelmia valikkoon sekä ohjauspaneelin pikanäppäimet, hallintatyökalut ja muut sammutusvaihtoehdot, kuten lepotila ja käyttäjän vaihtaminen. Se on myös vain napsautuksen päässä palauttaaksesi kaikki oletusasetukset ja palauttaaksesi säännöllisen Power User -valikon. Hashlnk on toinen Power User Menu -editori, jonka voit ladata tehdäksesi valikkoon muutoksia. Se on kuitenkin komentorivin apuohjelma, jota ei ole läheskään yhtä helppoa tai nopeaa käyttää kuin Win + X Menu Editor. Voit oppia käyttämään Hashlnkia Windows-klubilta.

Windows 7 Power User -valikko?

Vain Windows 10: llä ja Windows 8: lla on pääsy Power User -valikkoon, mutta kolmannen osapuolen ohjelmat, kuten WinPlusX, voivat laittaa valikon näyttää kuten se, Windows 7 -tietokoneellasi. Tämä tietty ohjelma antaa jopa valikon avata samalla VOIT + X pikanäppäin.

WinPlusX-valikko Windows 7: ssä

WinPlusX: n oletuksena on useita samoja pikanäppäimiä kuin yllä luetellut Windows 10/8: lle, kuten Laitehallinta, Komentokehote, Windows Explorer, Suorita ja Tapahtumienvalvonta, mutta myös Rekisterieditori ja Muistio. Kuten Win + X Menu Editor ja HashLnk, WinPlusX antaa sinun lisätä myös omat valikkovaihtoehdot.

[1] Tämä pikakuvake on käytettävissä vain Windows 10: ssä.

[2] Tämä pikakuvake ei ole käytettävissä Windows 10: ssä.

[3] Mobility Center on yleensä käytettävissä vain, kun Windows on asennettu perinteisiin kannettaviin tietokoneisiin tai netbook-tietokoneisiin.

[4] Tämä pikakuvake on käytettävissä vain Windows 8.1: ssä ja Windows 10: ssä.

[5] Windows 8.1: ssä ja uudemmissa komentokehote- ja komentokehote (järjestelmänvalvoja) -pikakuvakkeet voidaan vaihtoehtoisesti muuttaa Windows PowerShelliksi ja Windows PowerShelliksi (järjestelmänvalvoja). Katso ohjeet kohdasta Komentokehotteen ja PowerShellin vaihtaminen WIN + X-valikossa.