Skip to content

Käytätkö Fitbitiäsi oikein?

20 de maaliskuu de 2021

Joten ostit Fitbitin, koska haluat seurata askeleitasi, sykettäsi tai ehkä molempia, ja se voi johtua jopa siitä, että pidät Fitbit Versan ja Versa 2: n älykellotoiminnoista riippumatta syystä, miten käytät Fitbit voi vaikuttaa suuresti sen keräämiin tietoihin. Näin voit käyttää Fitbitiä oikein, jotta se kerää tietoja tarkasti.

Kuinka käyttää Fitbit Trackeria päivittäiseen toimintaan

Fitbit-seurantalaitteita on useita tyyppejä, mukaan lukien Charge-, Inspire-, Versa- ja Ionic-linjat, ja avain näiden kuntoilureiden parhaan hyödyntämiseksi on käyttää niitä. Koko ajan, jos mahdollista. Ja mikä vielä tärkeämpää, sinun on käytettävä niitä oikein, jotta laite seuraa tarkasti liikkeitäsi ja muita tilastoja, kuten sykettä.

Fitbitillä on myös Ace-linja, joka on suunniteltu erityisesti lapsille. Monet samat vinkit, jotka sisältyvät Fitbit-laitteita käyttäville aikuisille, koskevat myös lapsia.

Se, mitä teet, voi määrittää, miten laitetta tulisi käyttää. Näin Fitbitiä tulisi käyttää normaalissa jokapäiväisessä toiminnassa.

  1. Aseta Fitbit ranteeseesi ylöspäin.

  2. Aseta Fitbit niin, että se on noin yhden sormen leveys ranteesi yläpuolella.

  3. Kiristä nauha niin, että Fitbit on tiukka, mutta ei niin tiukka, että se ei voi liikkua vähän.

    Tällaista Fitbitiä käytettäessä varmista, että sykemittari tai muut laitteen pohjassa olevat anturit pysyvät kosketuksessa ihollesi ilman, että laite tulee niin tiukaksi, että se ärsyttää.

Kuinka käyttää Fitbitiä kuntoillessasi

Kun harjoittelet, Fitbit liian matala ranteessasi voi aiheuttaa häiriöitä sykemittariin (jos sillä on sellainen). Tämä johtuu siitä, että jotkut harjoitukset, kuten punnerrusten tekeminen tai painojen nostaminen, voivat aiheuttaa ranteen taivuttamisen enemmän suorassa kulmassa, mikä voi katkaista verenkierron Fitbit-alueen ympärillä.

Sen sijaan kuntoilet, sinun pitäisi siirtää Fitbit ylös käsivarteen, jotta se olisi kaksi-kolme sormen leveyttä ranteesi yläpuolella. Tämä siirtää anturit riittävän kauas ranteesi taivutuksesta, jotta verenkiertoa voidaan seurata helpommin.

Kuinka käyttää Fitbit-laitettasi, kun et voi käyttää sitä ranteessasi

Joskus kellotyyppisen laitteen käyttäminen ei ole mahdollista. Esimerkiksi turvallisuussyistä jotkut työpaikat edellyttävät, että työntekijät eivät käytä mitään käsivarsissaan sormenpäiden ja kyynärpäiden välissä. Jos et halua menettää seurantamahdollisuuksia, kun sinulla ei ole Fitbit-käsivartta, voit laittaa sen etutaskuun.

Valitettavasti, vaikka etutasku, sykemittari ei pysty seuraamaan sykettäsi, mutta Fitbitin tulisi seurata askeleitasi tarkasti taskussa. Jos et käytä sykemittaria, voit sammuttaa sen akun käyttöiän pidentämiseksi.

Kuinka et käytä Fitbit-laitettasi

On muutama asia, jotka kannattaa pitää mielessä, kun käytät Fitbit-laitettasi.

Ensimmäinen on se, että mikään Fitbit-malli ei ole suunniteltu käytettäväksi nilkassasi. Monet ihmiset ostavat jälkimarkkinanauhoja, jotka on suunniteltu antamaan sinun käyttää Fitbit-nilkkaa, ja jotkut käyttäjät jopa vain laittaa laitteen sukkiinsa, mutta Fitbit-laitteet on erityisesti suunniteltu käytettäväksi ranteessa. Yhden käyttäminen nilkan ympärillä tai sukassa johtaa epätarkkaan seurantaan.

Sen lisäksi tässä on joitain muita vinkkejä, jotka kannattaa pitää mielessä Fitbitin käyttämisestä.

  • Älä käytä sitä liian tiukasti: Fitbitin kiristäminen liikaa voi johtaa veren virtauksen heikkenemiseen. Varmista, että hihna on aina mukava.
  • Älä käytä Fitbitia liian löysästi: Jos pidät sitä liian löysästi ranteessasi, jotta se liukuu ympäri eikä pidä yhteyttä ihoon, seurauksena on epätarkkoja lukuja liikkeissäsi ja sykkeessäsi.
  • Älä käytä Fitbit-laitettasi, kun hihna on märkä: Jos aiot käyttää Fitbitiäsi vedessä tai jos nauha kastuu hikeestä, ota se pois heti, kun olet lopettanut toimintasi, ja kuivaa nauha. Tämä estää märkänauhan ärsyttämästä ihoa.
  • Käytä polymeerinauhaa vedessä tai treenatessasi: Jos käytät Fitbit-laitettasi vedessä tai harjoittelussa ja tiedät hikoilevasi voimakkaasti, älä käytä nauhaa (kuten nailonia tai nahkaa), joka imee kosteutta eikä kuivu nopeasti. Käytä sen sijaan laitteen mukana toimitettua polymeerinauhaa.