Skip to content

Käytätkö näitä 8 Chrome-lippua parantaaksesi ja nopeuttamalla?

20 de maaliskuu de 2021

Chrome-liput ovat kokeellisia asetuksia Google Chromessa, jonka avulla voit parantaa selauskokemustasi. On lippuja, jotka auttavat säästämään muistia, nopeuttamaan tiedostojen lataamista, käyttämään nopeampia Internet-protokollia ja paljon muuta. Tässä on luettelo parhaista Chrome-lipuista, joita voit aloittaa heti.

Chrome-lippujen käyttö

Chrome-lippuasetusten käyttö on helppoa. Kirjoita vain ”kromi: // liput”osoiteriville ja paina Tulla sisään. Tämä avaa Chrome-liput-ikkunan, jossa voit tarkastella kaikkia käytettävissä olevia lippuja sekä ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä yksittäisiä lippuja.

Chrome-liput voivat olla viallisia ja saada selaimesi toimimaan odottamattomilla tavoilla. Jos kohtaat ongelmia, voit aina poistaa lipun käytöstä tai valita Palauta kaikki oletusasetuksiin chrome: // flags -sivun yläosassa palauttaa kaikki liput oletusasetuksiinsa.

Paras nopeisiin latauksiin: Rinnakkaislataus

Mitä pidämme
 • Lisää kaiken tyyppisten tiedostojen latausnopeutta

Mitä emme pidä
 • Emme näe mitään negatiivisia

Etkö halua odottaa ohjelmistojen, musiikin tai elokuvien lataamista? Rinnakkaislataus on hieno lippu, joka voi merkittävästi lyhentää tiedostojen latausaikoja. Se toteuttaa tämän jakamalla tiedostojen lataamisen samanaikaisesti suoritettaviin rinnakkaisiin töihin. Et näe töitä käynnissä erikseen, mutta sinun pitäisi nähdä latausaikasi parantuvan.

Paras nopeaan selaamiseen: Kokeellinen QUIC-protokolla

Mitä pidämme
 • Verkkosivut näyttävät latautuvan nopeammin, kun ne on otettu käyttöön

Mitä emme pidä
 • Vielä kokeellisessa vaiheessa

Tämän nimi kuulostaa hieman salaperäiseltä, mutta älä anna sen lykätä sinua. Pohjimmiltaan kokeellinen QUIC (lausutaan ”nopea”) -protokolla on uusi Internet-siirtoprotokolla, joka yhdistää UDP: n ja TCP: n parhaat puolet. QUIC toimii tekemällä Internet-liikenteestä yleisen kerroksen 4 UDP-liikenne, mikä nopeuttaa surffausta ja lisää käynnistysturvaa.

Paras turvallisuudelle: Anonymisoi WebRTC: n paljastamat paikalliset IP-osoitteet

Mitä pidämme
 • Lisää ylimääräisen suojakerroksen

Mitä emme pidä
 • Ei täysi suojausratkaisu (VPN: t ovat parempia IP-osoitteesi piilottamiseen)

Turvallisuusmielisille Anonymize Local IPs Exposed by WebRTC-lippu voi antaa sinulle ylimääräisen suojaustason ja mielenrauhan. Kun tämä asetus on käytössä, tämä lippu peittää paikalliset IP-osoitteet mDNS-isäntänimillä. Tämä voi auttaa sinua turvaamaan Internetin selaamisen.

Paras välilehtien nopeaan vaihtamiseen: Omnibox-välilehden vaihtamisehdotukset

Mitä pidämme
 • Helppo tapa siirtyä avoimille välilehdille

Mitä emme pidä
 • Todella hyödyllinen vain, jos sinulla on paljon välilehtiä auki

Tämä lippu voi auttaa sinua säästämään aikaa antamalla sinun siirtyä tällä hetkellä avoimelle välilehdelle osana hakua. Jos esimerkiksi kirjoitat sanan ”CNN” omniboxiin ja CNN.com-välilehti on jo auki, voit valita Vaihda tähän välilehteen oikealla siirtyäksesi nopeasti kyseiseen välilehteen.

Paras helppolukuiseen lukemiseen: Ota Lukija-tila käyttöön

Mitä pidämme
 • Helppo käyttää ja käyttää

Mitä emme pidä
 • Ei toimi kaikilla verkkosivuilla

Tämän lipun ottaminen käyttöön antaa sinun hyödyntää Chromen lukutilaa, joka tunnetaan myös nimellä Distill page. Kun toiminto on otettu käyttöön, voit valita Tislasivu-sivun, jos haluat poistaa ylimääräisiä elementtejä (kuvia jne.) Verkkosivulta ja jättää vain tekstiä. Jos haluat käyttää tislasivua, ota lippu käyttöön ja siirry tarkasteltavalle verkkosivulle ja valitse sitten Tislaus sivu Chrome-selaimen oikeassa yläkulmassa.

Paras yksityisyydelle: Suojatut DNS-hakutoiminnot

Mitä pidämme
 • Lisätty suojaus.

 • Lisäasetuksia ei tarvita.

Mitä emme pidä
 • Ei saatavilla kaikilla alustoilla.

 • Ei toimi kaikkien sivustojen kanssa.

Tähän mennessä useimmat ihmiset ovat tietoisia siitä, että HTTPS-yhteys on turvallisempi, koska se salaa tietosi, kun se liikkuu tietokoneen ja selaamasi sivuston välillä. Useimmat ihmiset eivät tiedä, että pyyntösi sivustolle on edelleen avoinna. Suojatut DNS-hakutoiminnot yrittävät muuttaa sitä lähettämällä pyynnön myös sivuston nimipalvelimelle HTTPS: n kautta.

Paras pitkille sivuille: Tasainen vieritys

Mitä pidämme
 • Auttaa vähentämään änkyttämistä.

 • Vähemmän keskeytyksiä selaamisen aikana.

Mitä emme pidä
 • Käyttää enemmän järjestelmäresursseja.

Jos olet koskaan vierittänyt pitkää verkkosivua alaspäin, etenkin sellaista, joka on täynnä kuvia ja muuta mediaa, olet varmasti huomannut änkytyksiä, ripustuksia ja näytön repeämiä. Tasainen vieritys poistaa sen ja tarjoaa paljon sujuvamman selauskokemuksen.

Paras välilehtien selaamiseen: välilehtiryhmät

Mitä pidämme
 • Välilehdet on helppo erottaa visuaalisesti.

 • Paljon parempi organisaatio.

Mitä emme pidä
 • Voi silti sotkeutua äärimmäisillä numeroilla.

 • Ei vähennä resurssien käyttöä.

Selaimen välilehdet ovat upeita. Ne mullistivat tapamme, jolla liikkumme verkossa. Joskus he voivat kuitenkin päästä käsistä ja ottaa haltuunsa. Sarkainryhmät poistavat tarpeen selata selaimen yläosassa näennäisesti loputonta näennäistä avointa välilehteä. Sen sijaan voit järjestää välilehdet värikoodattuihin ryhmiin, jotta pääsy on nopeampaa ja helpompaa.