Skip to content

Käytetäänkö Yahoo Mailia? Luo sähköpostialias lisäsuojaa varten

20 de maaliskuu de 2021

Tässä artikkelissa

Pääasiallinen Yahoo Mail -tilisi käyttää Yahoo ID: täsi sähköpostiosoitteessasi ([email protected]). Voit suojata Yahoo ID: täsi, kun lähetät ja vastaanotat sähköpostiviestejä, käyttämällä Yahoo-sähköpostiosoitetta päähakemistosi sijaan.

Mikä on Yahoo Email Alias?

Yahoo-sähköpostiosoite on yksinkertaisesti toinen Yahoo-sähköpostiosoite, jota voit käyttää naamiointina Yahoo-päätilillesi, joka sisältää Yahoo-tunnuksesi.

Joten sen sijaan, että annoit [email protected] vastaanottaa viestejä tai käyttää sitä Lähettäjä: kun lähetät viestejä, käytä sen sijaan omaa [email protected]

Kaikki Yahoo-sähköpostiosoitteeseesi lähetetyt viestit vastaanotetaan automaattisesti Yahoo Mail -tilillesi. Samoin kaikki viestit, jotka haluat lähettää sähköpostialiaksestasi, voidaan tehdä Yahoo Mail -tililtäsi.

Uuden sähköpostialiaksen luominen Yahoo Mailiin

Voit luoda sähköpostialiaksen Yahoo Mailiin vain avaamalla sen verkkoselaimella (ei Yahoo Mail -mobiilisovellukset iOS: lle ja Androidille). Kun verkko on luotu, voit kuitenkin vastaanottaa ja tarkastella sähköpostialiasiin lähetettyjä viestejä sovelluksen kautta.

 1. Siirry verkkoselaimella osoitteeseen mail.yahoo.com ja kirjaudu tarvittaessa tiliisi.

 2. Valitse asetukset oikeassa yläkulmassa.

 3. Valitse Lisää asetuksia sivupalkin alaosassa oikealla.

 4. Valitse Postilaatikot vasemmalla olevassa pystyvalikossa.

 5. Alla Sähköpostialias -osiossa Lisätä -painiketta.

 6. Kirjoita uuden sähköpostiosoitteesi nimi (ilman ”@ yahoo.com” -osaa) -kenttään Luo uusi Yahoo-sähköpostiosoite.

  Voit lisätä sähköpostiosoitteeseesi vain kirjaimia, numeroita, alaviivoja ja pisteitä. Voit myös muokata sähköpostialiaasi vain kaksi kertaa seuraavan 12 kuukauden aikana.

 7. Valitse sininen Perustaa -painiketta.

  Jos valitsemasi sähköpostialias on jo otettu tai se ei ole käytettävissä, et voi käyttää sitä. Voit joko kokeilla uutta tai valita ehdotuksen alla olevasta luettelosta, jonka Yahoo luo alkuperäisestä sähköpostiosoitteestasi.

 8. Kun sähköpostiosoitteesi on luotu, sinua pyydetään antamaan seuraavat tiedot:

  • Sinun nimesi: Tämä näkyy lähettämissäsi sähköposteissa.
  • Kuvaus: Lyhyt kuvaus, kuten ”ylimääräinen tili”.
  • Vastausosoite: Valitse, haluatko vastaanottaa vastauksia sähköpostialiaksen kautta lähetetyistä viesteistä takaisin sähköposti-aliasiin vai pää-Yahoo-sähköpostiosoitteeseesi.
 9. Valitse sininen Suorittaa loppuun -painiketta.

  Sinulla voi olla vain yksi sähköpostialias, joka voi sekä lähettää että vastaanottaa viestejä. Jos haluat joskus poistaa sähköpostialiaksen, valitse se vain kohdasta Postilaatikot asetuksissa ja valitse sitten punainen Poista alias -painiketta.

Kuinka lähettää sähköpostiviestejä Yahoo Email Aliasista

Toisin kuin jotkut muut sähköpostiympäristöt, Yahoo Mailin avulla voit lähettää ja vastaanottaa sähköpostiviestejä sähköpostiosoitteestasi. Sähköpostialiakset toimivat yleensä vain edelleenlähetettävinä sähköpostiosoitteina, mikä tarkoittaa, että niitä käytetään yleensä vain sähköpostin vastaanottamiseen.

Voit lähettää sähköpostiviestin sähköpostialiaksen avulla sekä Yahoo Mailista verkossa että Yahoo Mail -mobiilisovelluksesta iOS: lle ja Androidille.

 1. Valitse Yahoo Mail on the web -kohdassa Säveltää -painiketta vasemmassa yläkulmassa luoda uusi sähköpostiviesti.

  Napauta Yahoo Mail -sovelluksessa värikynä -kuvake oikeassa alakulmassa.

 2. Sinun pitäisi nähdä a pudotusvalikko -symboli oletussähköpostiosoitteesi lopussa Lähettäjä: ala. Napauta sitä nähdäksesi kaikki sähköpostiosoitteesi ja valitse sähköpostiosoitteesi, jotta siitä tulee lähetyssähköpostiosoitteesi.

 3. Jatka sähköpostin luonnostamista tavalliseen tapaan ja lähetä se, kun olet valmis. Vastaanottaja

  Haluatko tehdä sähköpostiosoitteestasi oletuslähetysosoitteen, jotta sinun ei tarvitse suorittaa yllä olevia vaiheita manuaalisesti joka kerta? Valitse verkossa asetukset > … Lisää asetuksia > Postilaatikot > Sähköpostin kirjoittaminen ja alle Oletuslähetysosoite, Valitse pudotusvalikko tehdäksesi sähköpostiosoitteestasi aliaksen uudeksi oletukseksi.

Luo ylimääräisiä Yahoo-sähköposti-aliaksia muihin tarkoituksiin

Yahoo Mail -sovelluksella voi olla vain yksi tärkein sähköpostialias, josta voit lähettää ja vastaanottaa viestejä, mutta tietyn tyyppisille sähköpostitoiminnoille on olemassa kaksi muuta tyyppistä sähköpostialiasta.

Lähetä vain sähköpostiosoitteet

Sijaitsee pääkadun alla Sähköpostialias asetusten Postilaatikot-osiossa voit luoda enintään 10 sähköpostiosoitetta, joiden avulla voit lähettää viestejä.

Valitse vain Lisätä alla Lähetä vain sähköpostiosoitteet lisätäksesi sähköpostiosoitteen. Kun kirjoitat tai vastaat uuteen viestiin, valitse vain pudotusvalikko että Lähettäjä: -kentässä voit valita vain lähetettävän sähköpostin aliaksen.

Kertakäyttöiset sähköpostiosoitteet

Tulet huomaamaan Kertakäyttöiset sähköpostiosoitteet alla Lähetä vain sähköpostiosoitteet asetusten Postilaatikot-osiossa. Kertakäyttöistä sähköpostiosoitetta on tarkoitus käyttää kolmannen osapuolen uutiskirjeiden vastaanottamiseen, ja se auttaa ylläpitämään yksityisyyden ja roskapostin hallintaa.

Voit luoda jopa 500 kertakäyttöistä sähköpostiosoitetta eri palveluiden kautta, jotka toimitetaan postilaatikkoosi – ellet määritä suodattimia toimitettaviksi muihin kansioihin. Kun haluat lopettaa viestien vastaanottamisen kertakäyttöisestä sähköpostiosoitteesta, voit poistaa sen helposti.