Skip to content

Kehittäjätilan ottaminen käyttöön Androidissa

19 de maaliskuu de 2021

Android on joustava mobiilikäyttöjärjestelmä, joka on suunniteltu toimimaan heti. Useimpien käyttäjien ei tarvitse koskaan kaivaa sen lisäasetuksia, mutta jos sinun on joskus mukautettava käyttöjärjestelmää tai haluat suorittaa sovelluksen, joka vaatii lisäoikeuksia, voit aktivoida kehittäjätilan.

Kun otat kehittäjätilan käyttöön Androidissa, pääset käyttämään kaikenlaisia ​​tietoja, asetuksia ja vaihtoehtoja, jotka ovat yleensä piilossa.

Nämä ohjeet koskevat älypuhelimia, joissa on Android 10, Android Pie (9), Android Oreo (8) ja Android Nougat (7).

Mikä on Android-kehittäjätila ja kuka sitä tarvitsee?

Kehittäjätila on suunniteltu ensisijaisesti Android-kehittäjille. Se paljastaa vaihtoehdot ja asetukset, joihin kehittäjät tarvitsevat pääsyn testatessaan uusia sovelluksia. Tavallisilla käyttäjillä ei yleensä ole tarvetta käyttää näitä vaihtoehtoja, minkä vuoksi tila on oletusarvoisesti poissa käytöstä.

Vaikka kehittäjätila on suunniteltu kehittäjille, se ei ole vain kehittäjille, ja sillä on käyttötarkoituksia, jotka ulottuvat paljon sovellusten luomisen ja testaamisen ulkopuolelle.

Kehittäjätilan ottaminen käyttöön antaa sinulle pääsyn näytön tallentimeen, paljastaa asetukset animaationopeuden lisäämiseksi ja huippuluokan pelin suorituskyvyn lisäämiseksi ja on edellytys puhelimen juurtumiselle tai mukautetun käyttöjärjestelmän asentamiselle.

Jopa jotain niin yksinkertaista kuin GPS-sijaintisi huijaaminen tai sovellusten huijaaminen ajattelemaan, että olet jonnekin, et ole, edellyttää, että otat kehittäjätilan käyttöön. Esimerkiksi, jos haluat väärentää GPS: ääsi Pokemon Go -ohjelmassa, sinun on otettava käyttöön kehittäjätila.

Jos asennat sovelluksen ja se kehottaa sinua ottamaan kehittäjätilan käyttöön, sinun on valittava, aktivoidaanko kehittäjätila vai etkä käytä sovellusta. Ennen kuin jatkat, varmista, että hankit sovelluksen luotetusta lähteestä, kuten Google Playsta, ja että sovellus ei ole haittaohjelma.

Android-kehittäjätilan käyttöönotto

Kehittäjätilan ottaminen käyttöön Androidissa on yksinkertainen prosessi. Sinun tarvitsee vain etsiä valikko, jossa puhelimesi koontinumero näkyy, ja napauttaa sitten koontinumeroa, kunnes kehittäjätila aktivoituu. Se on myös täysin palautuva prosessi, joten voit aina poistaa kehittäjätilan käytöstä myöhemmin, jos muutat mieltäsi.

Näin voit ottaa Android-kehittäjätilan käyttöön:

 1. Navigoida johonkin asetukset > Puhelimesta.

  Nämä ohjeet koskevat puhelinta, jossa on varastossa oleva Android. Muokattuihin Android-versioihin on ehkä siirryttävä asetukset > Laitteestatai asetukset > Noin > Ohjelmistotiedot > Lisää tai vastaavia ohjeita.

 2. Selaa alaspäin, kunnes löydät Koontiversio -osiossa.

 3. Valitse Koontiversio kunnes näet viestin, joka sanoo Olet nyt kehittäjä!

  Et todennäköisesti saa palautetta muutaman ensimmäisen napautuksen jälkeen. Jatka napauttamista ja näet lopulta viestin, joka sanoo: ”Olet nyt x askeleen päässä kehittäjästäsi.” Ennen kuin voit suorittaa prosessin loppuun, puhelin saattaa pyytää sinulta PIN-koodiasi.

 4. Kun näet viestin, jonka mukaan olet kehittäjä, se tarkoittaa, että olet ottanut kehittäjätilan käyttöön onnistuneesti. Jos yritit asentaa tai käyttää sovellusta, joka vaatii kehittäjätilan, voit palata kyseiseen sovellukseen ja sinulla pitäisi olla pääsy kaikkiin kehittäjän yksinoikeusvaihtoehtoihin.

Kuinka käyttää kehittäjätilan asetuksia Androidissa

Joissakin tapauksissa kehittäjätilan aktivointi ei riitä. Jos esimerkiksi yrität väärentää GPS: ääsi, sinun on tehtävä lisää muutoksia kehittäjäasetusten valikkoon, kun olet ottanut kehittäjätilan käyttöön. Onneksi pääset helposti kehittäjäasetusten valikkoon puhelimesi järjestelmävalikosta.

Jos sovellus vaatii kehittäjätilan ja se on luotettava sovellus, kehittäjätilan ottaminen käyttöön on yleensä turvallista. Eri kehittäjävaihtoehtojen aktivoinnilla ja muuttamisella, ymmärtämättä mitä teet, voi kuitenkin olla ei-toivottuja vaikutuksia. Käytä kehittäjän asetusvalikkoa vain, jos tiedät mitä olet tekemässä, tai jos noudatat huolellisesti tällaisen sovelluksen antamia ohjeita.

 1. Navigoida johonkin asetukset > Kehittäjävaihtoehdot.

 2. Kun kehittäjäasetukset-valikko on auki, sinulla on pääsy puhelintasi koskeviin tietoihin, joita et muuten näe. Sinulla on myös mahdollisuus aktivoida erilaisia ​​lisäasetuksia.

Kehittäjätilan poistaminen käytöstä Androidissa

Voit jättää kehittäjätilan turvallisesti päälle, vaikka et käytä sitä mihinkään. Jos päätät, ettet halua ottaa kehittäjätilaa käyttöön, voit poistaa sen käytöstä kehittäjäasetusten valikosta:

 1. Navigoida johonkin asetukset > Kehittäjävaihtoehdot.

 2. Valitse ”Päällä”Vaihda kehittäjäasetusten näytön yläosassa. Sen pitäisi vaihtua muotoon Vinossa.