Skip to content

Keltaisen huutomerkin korjaaminen Laitehallinnassa

22 de kesäkuu de 2021

Näetkö keltaisen huutomerkin laitteen vieressä Laitehallinnassa? Älä huoli, se ei ole niin harvinaista, eikä se välttämättä tarkoita, että sinun on vaihdettava mitään. Itse asiassa on kymmeniä syistä, joiden vuoksi keltainen huutomerkki saattaa näkyä Laitehallinnassa, jotkut vakavampia kuin toiset, mutta yleensä ketään kykenee korjaamaan tai ainakin vianmäärittämään.

Mikä on laitehallinnan keltainen huutomerkki?

Laitehallinnassa laitteen vieressä oleva keltainen kolmio tarkoittaa, että Windows on havainnut jonkinlaisen ongelman kyseisen laitteen kanssa. Keltainen huutomerkki osoittaa laitteen nykyisen tilan ja voi tarkoittaa, että järjestelmäresurssiristiriitoja, ohjainongelmia tai rehellisesti sanottuna melkein mitä tahansa muuta asiaa.

Valitettavasti keltainen merkki itse ei anna sinulle mitään arvokasta tietoa, mutta se tekee, että se vahvistaa, että laitehallinnan virhekoodiksi kutsuttu on rekisteröity ja liitetty kyseiseen laitteeseen. Onneksi Device Manager ei käytä niin paljon virhekoodeja, ja olemassa olevat ovat melko selkeitä ja suoraviivaisia. Tämä tarkoittaa siis mitä tahansa ongelmaa laitteistossa tai Windowsin kyvyssä työskennellä laitteiston kanssa, sinulla on ainakin selkeä suunta siitä, mitä tehdä. Ennen kuin voit korjata mitä tahansa ongelmaa, sinun on tarkasteltava tätä erityiskoodia, määritettävä, mihin se viittaa, ja sitten vianmääritys vastaavasti. Minkä tahansa laitteiston osalle luodun Laitehallinnan virhekoodin tarkastelu on erittäin helppoa. Suuntaa vain laitteen luokse Ominaisuudet ja lue sitten koodi Laitteen tila -alueelta. Kun tiedät mikä virhekoodi on, voit sitten tehdä viitteitä Laitehallinnan virhekoodiluettelostamme. Yleensä tämä tarkoittaa koodin löytämistä luettelosta ja sen jälkeen kaikkien käytettävissä olevien erityisten vianmääritystietojen noudattamista.

Lisätietoja Laitehallinnan virhekuvakkeista

Jos kiinnität todella huomiota Laitehallintaan, olet ehkä huomannut, että tämä ilmaisin ei ole ollenkaan keltainen huutomerkki; se on todella musta huutomerkki a keltainen tausta, samanlainen kuin tämän sivun kuvassa oleva varoitusmerkki. Keltainen tausta on kolmionmuotoinen Windows 10-, Windows 8-, Windows 7- ja Windows Vista -käyttöjärjestelmissä ja ympyrä Windows XP: ssä. Meiltä kysytään usein myös ”keltaisesta kysymysmerkistä” Laitehallinnassa. Tämä ei näy varoitusilmaisimena, vaan täysikokoisena laitteen kuvakkeena. Kysymysmerkki tulee näkyviin, kun laite havaitaan, mutta sitä ei ole asennettu. Voit ratkaista tämän ongelman melkein aina päivittämällä ohjaimet. Siellä on myös vihreä kysymysmerkki, joka voi esiintyä joissakin hyvin erityisissä tilanteissa, mutta vain Windows Millennium Edition (ME) -versiossa, joka julkaistiin vuonna 2000 ja jota lähes kukaan ei ole vielä asentanut.