Skip to content

Kiihdyttääkö Big Tech itseohjautuvia autoja?

21 de kesäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Microsoft on viimeisin Big Tech -yhtiö, joka on investoinut itseohjautuvaan tutkimukseen ja tekniikkaan.
  • Asiantuntijoiden mukaan autonominen tekniikka auttava Big Tech auttaa innovoimaan ja normalisoimaan itse ajavat autot nopeammin.
  • Big Techin avautuessa avaruuteen tulee olemaan esteitä, kuten yksityisyyden suoja ja yleinen luottamus.
Microsoft liittyy itse ajavaan sektoriin tekemällä yhteistyötä GM: n kanssa autonomisen tekniikan luomiseksi. Windows-valmistaja ei ole ainoa Piilaakson yritys, joka on ryhtynyt itsenäiseen ajamiseen. Joulukuussa Amazonin Zoox-tytäryhtiö paljasti itsekuljettavan robotaxin, joka voi matkustaa jopa 75 mph. Vaikka Microsoft ja Amazon eivät ole autoteollisuuden yrityksiä, asiantuntijoiden mukaan heidän asiantuntemuksensa avulla autetaan itse ajavat ajoneuvot todelliseksi, mutta ei ilman esteitä matkan varrella. ”Suuret nimipelaajat auttavat varmasti lisäämään nopeutta, jolla pystymme ottamaan käyttöön itse ajavat laivastot”, kirjoitti TerraNetin toimitusjohtaja Pär-Olof Johannesson Lifewire sähköpostissa. ”Big Techin työ on heille varattu: priorisoi turvallisuutta käyttöönotossaan.”

Itse ajava tulevaisuus

Autonominen ajoneuvotekniikka on ollut toiminnassa 1980-luvulta lähtien, mutta emme ole vielä tehneet itse ajavista autoista normaaleja ja saatavia. Tietysti Teslan kaltaiset suuret toimijat menestyvät jo markkinoilla, mutta asiantuntijoiden mukaan tarvitsemme lisää innovaatioita tekniikan laajentamiseksi ja hyväksymiseksi, ja Big Tech auttaa. ”Autoteollisuus, kuten tiedämme, todennäköisesti muuttuu ikuisesti, mikä voi olla hyvää ja huonoa riippuen siitä, kannatteko henkilökohtaisesti tätä visiota.” ”Teknologiassa on paljon asiantuntemusta – etenkin [artificial intelligence]- luulen, että sen luominen autoteollisuudessa vaatii kauan, ”Blinkin perustaja- ja innovaatiojohtaja Kelly Franznick kertoi. Lifewire puhelinhaastattelussa. Franznick sanoi, että tällaista ulkopuolista asiantuntemusta tarvitaan vakiintuneille autovalmistajille, jotta he voivat kehittää ja toteuttaa itseajon tekniikkaa. Hän lisäsi, että Big Tech on tulossa tähän tilaan nyt kerralla, koska ihmiset vihdoin ymmärtävät, että olemme menossa itseohjautuvaan tulevaisuuteen.

miehen kokemus autonomisesta itse ajamisesta

”Monet ihmiset näkevät [self-driving cars] väistämättömänä nyt – se ei ole enää vain kokeilu, mutta he pitävät sitä todellakin toteuttamiskelpoisena tulevaisuutena ”, Franznick sanoi. Jokaisen kotitalouden tulevaisuus, jonka autotallissa on pysäköity autonominen ajoneuvo, on kuitenkin vielä kaukana, ja Franznick ajattelee tekniikkaa ilmestyy ensin muuntyyppisissä kuljetuksissa. ”Sinulla saattaa olla itseajoava ratsastus tai kuljetusajoneuvot muuttuvat uudeksi normaaliksi 3-5 vuoden kuluessa”, hän sanoi.

Mahdolliset estot

Kuten kaikessa uudessa tekniikassa, myös itse ajavilla ajoneuvoilla on varmasti pitkä tie edessään siirtyäkseen valtavirtaan. Ja koska Big Tech on nyt mukana, näihin esteisiin on lisätty muita asioita. Yksi mahdollinen ongelma on yleinen luottamuksen puute, jota monilla ihmisillä, hallitus mukaan lukien, on Big Tech -yrityksiin. Microsoft ja Amazon ovat molemmat kilpailututkinnan kohteena, ja myös käyttäjien yksityisyydessä on ollut ongelmia. Asiantuntijoiden mukaan, kun otat tekoälyn itseajo-ominaisuudet käyttöön ajoneuvoissa, heistä tulee alttiimpia yksityisyydensuojaan liittyville kysymyksille – Big Techin nykyisten yksityisyydensuojaongelmien lisäksi.

autoja valtatiellä tarkistetaan

”Esimerkiksi nollapäivän hyväksikäytöt, jotka mahdollistavat auton toimintojen tai tietosuojakäytäntöjen täydellisen haltuunoton esimerkiksi OnStarin kaltaisissa palveluissa”, kirjoitti Ashley Simmons, verkkovastaava osoitteessa vältthehack! Lifewire sähköpostissa. ”Tämä asia yhdistyy Big Techin käyttöönottoon, koska niitä ympäröivät lukuisat yksityisyydensuojaongelmat.” Kuitenkin siltä osin kuin hallitus säätelee Big Techia itsenäisessä tilassa, asiantuntijat sanovat, että tämä ala on vähiten huolta. ”Jos kyseessä on Big Techin hajoaminen, epäilen, että valtion virkamiehet ovat riittävän kaukonäköisiä miettimään, missä autonomiset autot tulevat olemaan siinä sekoituksessa”, Franznick sanoi. ”En näe sitä suurena huolenaiheena.” ”Big Techin työ on heille varattu: priorisoi turvallisuutta käyttöönotossaan.” Sitten on kysymys ajokulttuurin muuttamisesta ja kuljettajien vakuuttamisesta heittämään hallinta itsestään ajavien autojen hyväksi. ”Autoteollisuus, kuten tiedämme, todennäköisesti muuttuu ikuisesti, mikä voi olla hyvää ja huonoa riippuen siitä, kannatteko henkilökohtaisesti tätä visiota”, kirjoitti Low Offsetin perustaja Cody Crawford, Lifewire sähköpostissa. ”Manuaalivaihteistoja rakastavia aitoja autopuristeja ei tule helposti heiluttamaan tekniikan tasosta riippumatta.” Toiset uskovat kuitenkin, että Big Tech auttaa meitä pääsemään pisteeseen, jossa voimme luottaa itsenäiseen tekniikkaan ja vihdoin takana ajatuksen tulla matkustajiksi kuljettajien sijaan. ”Mielestäni suurten teknologiayritysten takana, uskon jossain mielessä ihmisille mukavuuden tunteen”, Franznick sanoi. ”Tällaisen mittakaavan yritykset voivat todennäköisesti lobbailla ja auttaa myös kuluttajia ja markkinoimaan joitain näistä suurista muutoksista.”