Skip to content

Kodin asentaminen Macille

21 de maaliskuu de 2021

Vaikka Plex on tällä hetkellä roll-your-own-mediapalvelimen kuningas, Kodi on vahva kilpailija, joka vetoaa suurille markkinoille, jotka haluavat räätälöintiä ja avoimen lähdekoodin käyttöä. Kodi ei voi toimia keskitettynä mediapalvelimena, mutta sen monipuolinen laajennuskirjasto sallii suoratoiston useista lähteistä. Koska Kodi on kuitenkin avoimen lähdekoodin ja usein vaihtelevaa, varaudu kuoppaiseen ajoon, kun asennat ja käytät sovellusta.

Koska Kodi on suosittu mediakeskus piratismiyhteisössä, Kodin laillisuus on usein ollut vaihtelevaa. Kodin ydinmateriaalien suoratoisto-ohjelmisto on täysin laillinen, mutta jotkut Kodin epäviralliset lisäosat mahdollistavat laittoman sisällön suoratoiston. Piratismi on ehdottomasti laitonta.

Kodin asentaminen Macille

Kodin asentaminen edellyttää OS X Lion (10.7) tai uudempaa versiota.

 1. Lataa Kodi macOS: lle Kodin verkkosivustolta. Kodi on saatavana useille käyttöjärjestelmille, joten muista ladata oikea tiedosto.

  Älä lataa Kodia mistään muusta tuntemattomasta lähteestä, koska se voi sisältää ei-toivottuja haittaohjelmia.

 2. Chromen ja Chromiumin käyttäjiä pyydetään vahvistamaan asennusohjelman lataus. Klikkaus Pitää jatkaaksesi asennusohjelman lataamista.

 3. Avaa ladattu DMG ja vedä Kodi-kuvake linkitettyyn Sovellukset kansio.

 4. Avaa Kodi Sovellukset kansio.

  Asetuksistasi riippuen saatat saada Gatekeeper-ilmoituksen, jonka mukaan Kodia ei voi avata, koska se on tuntemattomalta kehittäjältä. Jos näin on, napsauta hiiren kakkospainikkeella Kodi -kuvaketta, napsauta Avata napsauta sitten pikavalikosta Avata Gatekeeper-valintaikkunassa.

 5. Se siitä!

Kodi-kirjaston asettaminen macOS-käyttöjärjestelmään

 1. Kodi avautuu koko näytössä ja näyttää tietokannat sivupalkissa. Klikkaus Elokuvatja napsauta sitten Anna tiedostot -osio aloittaaksesi elokuvakirjastosi tuomisen.

  Elokuvatiedostojesi ja muun median on oltava laitteen paikallisesti käytettävissä, jotta Kodi voi käyttää sitä. Tämä voi tarkoittaa kiintolevyä tai verkkopalvelinta. Jos et löydä tiedostoja Finderista, et voi lisätä niitä Kodiin.

 2. Klikkaus Lisää videoita kansioluettelon alaosassa.

 3. Klikkaus Selaaja valitse sitten hakemisto, johon elokuvasi tallennetaan.

 4. Klikkaus OK kun olet saavuttanut halutun kansion, napsauta sitten OK uudelleen lisätäksesi kansion sisällön tietokantaan.

 5. Lehdistö POISTU palataksesi päävalikkoon, napsauta sitten Elokuvat.

  Lehdistö POISTU palata yhden näytön taaksepäin milloin tahansa.

 6. Napsauta tuloksena olevassa ponnahdusikkunassa ”Tämä hakemisto sisältää” Elokuvat metatietotyypin asettamiseksi. Tämä kehottaa Kodia yhdistämään elokuvasi automaattisesti asiaankuuluviin elokuvatietokannan metatietoihin. Näet toiminnon käynnissä ruudun oikeassa yläkulmassa.

 7. Voit jatkaa TV-ohjelmien, musiikin ja muun tyyppisen median lisäämistä valitsemalla sopivan kirjasto-osan ja toistamalla yllä olevat vaiheet. Varmista, että valitset oikean mediatyypin, jotta Kodi voi liittää mediaan oikeat metatiedot.

Lisäosien ja laajennusten käyttö Kodi for Macissa

Kodin toimintoja voidaan laajentaa merkittävästi lisäosilla tai laajennuksilla. Löydät virallisesti sanktioidut laajennukset Kodin lisä- ja laajennuskirjastosta. Kodi pyrkii sulkemaan pois piratismia mahdollistavat lisäosat. Tämän seurauksena on piraattisisällön suoratoistoon käytettyjen Kodi-lisäosien musta pörssi.

Virallisten Kodi-lisäosien lataaminen Macille

Viralliset Kodi-lisäosat ja laajennukset asennetaan sovelluksesta.

 1. Klikkaus Lisäosat vasemmalla ja napsauta sitten Lataukset valikon alaosassa kun käytettävissä. Tämä paljastaa luettelon luokista, jotka sisältävät virallisia Kodi-lisäosia.

 2. Kun olet valinnut asennettavan lisäosan, napsauta sen nimeä käytettävissä olevien lisäosien luettelossa.

 3. Napsauta seuraavassa ikkunassa Asentaa asentaa lisäosa ja tarvittavat riippuvuudet.

  Esimerkiksi YouTube-lisäosa asentaa viisi lisäosaa, jotka tarvitaan sen toimintaan. Jos olet joskus asentanut sovelluksen paketinhallinnan kautta, tunnet riippuvuuksien etsimisen ja asentamisen ennen kuin voit käyttää niistä riippuvaa sovellusta.

 4. Jos haluat käyttää lisäosaa, paina POISTU palataksesi päälisäosaan -valikosta ja etsi sitten asennettu laajennus luettelosta. Esimerkiksi YouTube-laajennus löytyy osoitteesta Videolisäosat.

 5. Napsauta lisäosaan liittyvää kuvaketta aloittaaksesi asennusprosessin. Napsauta asennusprosessin vaiheita ohjeiden mukaisesti.

 6. Kun asennus on valmis, sinut ohjataan sovelluksen päävalikkoon.

  Huomaat, että Kodin lisäosien selaaminen on ensisijaisesti tekstipohjaista. Jokainen valikkokansio sisältää osan tai toiminnon lisäosasta. Et näe minkään suoratoistopalvelun tuttua graafista käyttöliittymää täällä.

 7. Olet valmis! Virallista lisäosaa voi nyt käyttää Kodin lisäosavalikossa.

Lataa muut Kodi-laajennukset Macille

Yksi Kodin väitteistä mainetta kohtaan on sen kyky suoratoistaa sisältöä BitTorrent-verkosta. Suoratoisto on nopea, vankka ja yllättävän vakaa avoimen lähdekoodin P2P-videoiden suoratoistoasiakkaalle.

Jos haluat saada suoratoistolaajennuksia virallisen Kodi-markkinapaikan ulkopuolelta, kuten Exodusilta, sinun kannattaa käydä TVAddonsin Fusion Installer -sivulla ja seurata siellä olevia ohjeita.

Suoran TV: n suoratoisto Kodin kanssa Macissa

Hieman itsepintaisesti ja suostuttelevasti Kodi voidaan asettaa suoratoistamaan televisiota. Tämä toimii lähetyskanavilla, jotka lähettävät digitaalisia signaaleja. Näiden kanavien vastaanottaminen edellyttää USB-yhteensopivaa digitaaliantennia, joka on kytketty Maciin. Vaihtoehtoisesti voit myös suoratoistaa suoraa TV-suoratoistoa televisiossasi, mikä sopii luonnollisemmin antenniin.

Television suoratoistoon Kodilla on kolme osaa:

 • PVR-palvelin: Tulkitsee HD-antennisi tiedot ja muuntaa ne videotiedostoiksi, joita Kodi voi hallita.
 • Kodin PVR-lisäosa: Ottaa palvelimen videotiedostot ja syöttää ne Kodiin.
 • Graafinen käyttöliittymä (GUI): Tarvitset graafisen käyttöliittymän vuorovaikutuksessa kaikkien näiden asioiden kanssa. GUI on itse Kodi-sovellus, joten siitä huolehditaan.

Macille ei ole saatavilla paljon PVR-palvelimia. MythTV sekä EyeTV ja TVHeadEnd ovat kolme päävaihtoehtoa. Asennusohjeiden noudattaminen on paras tapa edetä, koska ne ovat yksityiskohtaisimmat ja ajan tasalla. Tartu myös PVR-käyttöliittymiin, jotta sisällöllä on minne mennä, kun se on Macin sisällä.

Onko Kodi oikea minulle?

Suuri osa Kodin hauskuudesta on kokeilla uusia lisäosia ja säätää asetuksiasi täydelliseksi. Se on samanlainen kuin hämärän Linux-levityksen suorittaminen; jotkut ihmiset rakastavat vaadittavaa työtä, kun taas toiset eivät. Jos kuulut viimeksi mainittuun luokkaan, Plex on parempi mediapalvelinvaihtoehto. Mutta jos haluat likaista kätesi luomalla täydellisen mediaasetuksen, Kodi on valmis ottamaan vastaan.