Skip to content

Kokeile näitä ratkaisuja kyllästyneiden videoiden änkyttämiseen

19 de maaliskuu de 2021

Kodin puskurointi jatkuu muutamalla tyypillisellä syyllä: Internet-yhteys tai virheelliset videon välimuistiasetukset Kodissa. Katsotaanpa, mitä säätöjä voit tehdä, jotta voit aloittaa katselun uudelleen.

Videon suoratoistoon tarvitaan Internet-nopeus

Jos sinulla on ollut ongelmia videon suorituskyvyn kanssa, varsinkin jos olet uusi Kodi-käyttäjä, sinulla ei ehkä ole tarpeeksi nopeaa Internet-yhteyttä videoiden katselemiseen.

Netflix tarjoaa kätevän oppaan, jonka avulla selvitämme, voitko jopa aloittaa katselun luotettavasti. Alla on Netflixin suosittelemat latausnopeudet (megabitteinä sekunnissa) jokaiselle videolaadulle.

 • Vaadittu vähimmäisyhteys: 0,5 Mbps
 • Pienin suositeltu yhteys: 1,5 Mbps
 • SD-laatu: 3,0 Mbps
 • HD-laatu: 5,0 Mbps
 • Ultra HD -laatu: 25 Mbps

Tarkista yhteyden nopeus

Jos verkkoyhteytesi puuttuu, sinun kannattaa harkita Internet-palvelun päivittämisen lisäksi myös Ethernet (kiinteä) verkkoyhteyden käyttämistä langattoman kanssa. Kiinteä yhteys ei tee Internetistäsi nopeampaa; se kuitenkin antaa sinulle yhtenäisemmän yhteyden ja auttaa poistamaan kaikki Wi-Fi-ongelmat. Suorita ainakin joitain langattoman verkon testaus- ja vianetsintäominaisuuksia varmistaaksesi, että se sopii aiemmin mainittuihin suositeltuihin nopeuksiin.

Helpoin ja nopein tapa testata internetyhteytesi on kätevä Speedtest-verkkosivusto. Sinun tarvitsee vain avata suosikkiselaimesi tälle sivustolle ja napsauttaa Mennä.

Sivusto testaa molempia ladata ja Lähetä nopeudet. Kun se on valmis, saat tuloksia, jotka sisältävät myös omasi Ping.

Internetin testaaminen ohjatun Ares-toiminnon avulla

 1. Voit käyttää myös kolmannen osapuolen lisäosaa Ares-velho testata Internet-nopeutta. Voit tehdä tämän napsauttamalla päänäytössä Lisää > Internet-nopeustesti > Aloita testi.

 2. Ponnahdusikkuna näyttää nopeustestin etenemisen ja lopulliset tulokset näkyvät edellisessä näytössä. Vertaa tätä testiä yllä oleviin suositeltuihin nopeuksiin.

Tarkista Internet-palveluntarjoajan kuristus

Vähemmän tunnettu ongelma, joka voi aiheuttaa puskurointiongelmia, on Internet-palveluntarjoajalta. Jos Internet-palveluntarjoaja havaitsee, että suoratoistat liikaa dataa, ne saattavat hidastaa verkon kaistanleveyttä. VPN-palveluntarjoajan käyttäminen voi auttaa lieventämään tätä peittämällä turvallisesti verkon toimintaa. Onko videosi katselu laillista, on erittäin suositeltavaa käyttää VPN-palvelua. Se on loistava turvatoimenpide yksityisyyden turvaamiseksi.

Videolähteellä on kaistanleveysrajat

Samalla linjalla kuin oma verkko on hidas, useimmilla videoiden suoratoistopalveluilla on omat rajat kaistanleveyden käytölle. Jos huomaat, että yksi tietty lähde puskuroi jatkuvasti, kokeile toista lähdettä. Saatat myös haluta nähdä, onko videolähteessä muutoksia, jotka voisivat parantaa videon suoratoistoa.

Lisäosat voivat myös laukaista puskuroinnin. Jos käytät Exodusta, kokeile vaihtaa Yodaan. Kirjaimellisesti on satoja erilaisia ​​lisäosia. Oikean ja parhaan suorituskyvyn löytäminen vie vain jonkin verran tutkimusta ja testausta.

Säädä videon välimuistin asetuksia

Vaikka Kodilla ei itsessään ole asetuksia, joita voit säätää manuaalisesti, on joitain kolmannen osapuolen lisäosia, jotka voit asentaa antamaan sinulle suorituskyvyn säätöjä. Yksi suosituimmista on Ares-velho. Ohjatun Ares Wizard -ohjelman avulla näytämme sinulle, kuinka tehdä joitain suorituskyvyn säätöjä puskurointiongelmien poistamiseksi tai parantamiseksi.

 1. Ensinnäkin teemme joitain tiedostoja kotityötä puhdistamalla pikkukuvat, paketit ja välimuisti. Voit tehdä tämän siirtymällä kohtaan Lisäosat > Ohjelma-lisäosatja napsauta Ares-velho.

 2. Klikkaus Tweaks > Ohjattu lisäasetukset > Seuraava.

 3. Saat Kodilta raportin siitä, kuinka paljon RAM-muistia sinulla on video-välimuistiin. Heidän ehdotuksensa toimivat yleensä melko hyvin. Voit joutua toistamaan tämän, kunnes videosi suorituskyky paranee.

 4. Klikkaus Luo asetukset.

 5. Tässä näytössä voit säätää Videon välimuistin koko. Tyypillisesti menee suositellaan määrä riittää, mutta voit kokeilla muita kokoja nähdäksesi, pysähtyykö video. Kun olet valinnut Puskuritila, klikkaus Käytä näitä asetuksia.

 6. Sinun pitäisi saada valmistumisilmoitus, jossa kehotetaan Kodia käynnistämään uudelleen.

Häiritsevä video tai kadonneet kehykset – vain pienitehoisilla järjestelmillä

Vaikka video ei ole täsmälleen sama kuin puskuroitu video, änkytys voi myös olla suorituskykyongelmien tuote. Kodilla on joitain Expert-asetuksia, joiden avulla voit säätää pääkeskuksen skaalausta. HQ-skaalaus on se, miten Kodi parantaa matalamman resoluution videovirran laatua. Oletusarvo on tyypillisesti 20%, mutta sitä voidaan pienentää skaalautumisen vähentämiseksi, mikä vähentää änkyttäviä tai kadonneita kehyksiä.

 1. Muuta tätä asetusta napsauttamalla asetukset > Soittimen asetukset. Vahvista näytön alaosassa, että olet Asiantuntija -tilassa.

 2. Alla Käsittely, Klikkaa Ota HQ-skaalaimet käyttöön skaalattamiseksi ylläja napsauta sitten alanuolta päästäksesi 10%: iin. Saatat joutua kokeilemaan sitä 0%: lla, jos sinulla on edelleen änkyttävää videota. Huomaa vain, että Kodi parantaa näin videon laatua, joten vaikka änkytys voi loppua, videon laatu voi olla vähemmän kuin toivottavaa.

 3. Viimeinen tarkistettava asetus on laitteistokiihdytys. Hitaammissa järjestelmissä voit saada parannusta kytkemällä tämä asetus pois päältä. Se käyttää CPU: ta tai GPU: ta videon käsittelyyn. Jos hitaampi järjestelmäsi ei pysty pysymään mukana, yritä kytkeä se päälle. Löydät tämän asetuksen samalta alueelta kuin HQ-skaalaimet.

  Klikkaus asetukset > Soittimen asetukset > Videot

 4. Klikkaus Salli laitteistokiihdytys – DXVA2 päälle tai pois päältä.

VPN voi hidastaa asioita

Kuten aiemmin mainittiin, VPN (Virtual Private Network) on loistava tapa peittää Internet-toimintasi. Se on myös erinomainen suojaustyökalu kotitietokoneellesi ja verkkoosi. Piilomalla IP-osoitteesi ulkomaailmalta se tekee sinusta vähemmän alttiita hyökkääjille. Tämä upea työkalu voi kuitenkin aiheuttaa joitain suorituskykyongelmia.

Koska VPN piilottaa verkkotoimintasi, nimettömyyden mahdollistava ominaisuus voi hidastaa sitä. VPN salaa verkkoliikenteen, mikä voi hidastaa asioita, riippuen käyttämästäsi VPN-ohjelmistosta ja palveluntarjoajasta. Parasta on tutkia eri VPN-palveluntarjoajia saadaksesi selville, mitä käyttäjät ajattelevat palveluistaan.

Helpoin tapa testata hidastaa VPN: täsi sammuttamalla se ja kokeilemalla sitä uudelleen. Videopuskuri voi vain kadota.

VPN: n poistaminen käytöstä paljastaa toimintasi Internet-palveluntarjoajalle.