Skip to content

Komentokehotteen avaaminen kaikissa Windows-versioissa

20 de maaliskuu de 2021

Tässä artikkelissa

Komentokehote on yksi komentoriviliittymäohjelmista, joita käytetään komentojen suorittamiseen Windows-käyttöjärjestelmissä.

Joitakin suosittuja komentorivikomentoja, joista olet ehkä kuullut, ovat ping, netstat, tracert, shutdown ja attrib, mutta on monet lisää. Meillä on täydellinen luettelo täällä.

Vaikka komentokehote ei todennäköisesti ole työkalu, jota useimmat teistä käyttävät säännöllisesti, se voi todella olla hyödyllinen silloin tällöin, ehkä tietyn Windows-ongelman vianmääritykseen tai jonkinlaisen tehtävän automatisointiin.

Komentokehotteen avaaminen eroaa Windows-versioiden välillä, joten löydät alla olevat vaiheet Windows 10: lle, Windows 8: lle tai Windows 8.1: lle ja Windows 7: lle, Windows Vistalle ja Windows XP: lle. Katso Mikä Windows-versio minulla on? jos et ole varma.

Avaa komentokehote Windows 10: ssä

 1. Valitse Käynnistä-painike.

 2. Tyyppi cmd.

 3. Valitse Komentokehote luettelosta.

Avaa komentokehote Käynnistä-valikon kautta

Toinen tapa avata komentokehote Windows 10: ssä on etsiä sen Käynnistä-valikkokansiosta:

 1. Valitse Käynnistä-painike.

 2. Valitse Windows-järjestelmä kansio luettelosta.

 3. Valita Komentokehote kansioryhmästä.

Avaa komentokehote Power User -valikossa

Yksi menetelmä Windows 10: ssä on Power User -valikko. Jos käytät näppäimistöä tai hiirtä, valitse Komentokehote painikkeen jälkeen näkyviin tulevasta valikosta Voita + X tai napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-painiketta.

Saatat nähdä Windowsin PowerShell-asetukset Power User -valikossa komentokehotteen sijaan. Windows 10: n uudemmissa versioissa komentokehote on korvattu PowerShellillä, mutta voit silti käyttää sitä Power User -valikosta muokkaamalla tehtäväpalkin asetuksia.

Avaa komentokehote Windows 8: ssa tai 8.1: ssä

 1. Valitse Käynnistä-painike ja pyyhkäise sitten ylös Sovellukset -näyttö. Voit suorittaa saman asian hiirellä valitsemalla alanuolikuvakkeen näytön alareunasta.

  Ennen Windows 8.1 -päivitystä, Sovellukset näyttöön pääsee alkaa näytön pyyhkäisemällä ylöspäin näytön alareunasta tai napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella missä tahansa ja valitsemalla sitten Kaikki sovellukset.

  Jos käytät näppäimistöä tai hiirtä, todella nopea tapa avata komentokehoteikkuna Windows 8: ssa on Käyttäjävalikko – pidä vain VOITTAA ja X näppäimiä alaspäin tai napsauta hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-painiketta ja valitse Komentokehote.

 2. Etsi sovellus pyyhkäisemällä tai vierittämällä oikealle Sovellukset-näytössä Windows-järjestelmä osion otsikko.

 3. Valitse Komentokehote. Voit nyt suorittaa minkä tahansa komennon, jota tarvitset suorittamiseen.

  Katso luettelo Windows 8: n komentokehotekomennoista, jotta saat täydellisen luettelon komentoista, jotka ovat käytettävissä komentokehotteessa Windows 8: ssa, mukaan lukien lyhyet kuvaukset ja linkit syvempiin tietoihin, jos sellaisia ​​meillä on.

Avaa komentokehote Windows 7: ssä, Vistassa tai XP: ssä

 1. Avaa Käynnistä-valikko näytön vasemmasta alakulmasta.

  Windows 7: ssä ja Windows Vistassa se on hieman nopeampi päästä komento Käynnistä-valikon alaosassa olevassa hakukentässä ja valitse sitten Komentokehote kun se näkyy tuloksissa.

 2. Mene Kaikki ohjelmat > Lisätarvikkeet.

 3. Valita Komentokehote ohjelmaluettelosta.

  Tässä on luettelo Windows 7 -komennoista ja luettelo Windows XP -komennoista, jos tarvitset komentoviitteitä mille tahansa näistä Windows-versioista.

Muita tapoja avata komentokehote

Komentokehote Windows XP: ssä Windows 10: n kautta voidaan avata myös komennolla. Tämä on erityisen hyödyllistä, jos haluat käyttää Suorita-valintaikkunaa tai jos Windowsin Resurssienhallinta on kaatunut ja Käynnistä-valikkoon ei pääse (ja näin ollen yllä olevat ohjeet eivät toimi).

Voit tehdä tämän kirjoittamalla cmd komentoriviliittymään. Tämä voi olla Suorita-valintaikkunassa (VOIT + R) tai Tehtävienhallinta Tiedosto > Suorita uusi tehtävä valikossa.

Korotetut komentokehotteet ja vanhat Windows-versiot

Ennen Windows XP: tä julkaistuissa Windows-versioissa, kuten Windows 98 ja Windows 95, komentokehotetta ei ole. Vanhempi ja hyvin samanlainen MS-DOS-kehote kuitenkin tekee. Tämä ohjelma sijaitsee Käynnistä-valikossa ja voidaan avata komento Suorita komento.

Jotkut komennot, kuten Windows-tiedostojen korjaamiseen käytettävä sfc-komento, edellyttävät komentokehotteen avaamista järjestelmänvalvojana ennen kuin ne voidaan teloittaa. Tiedät, onko näin, jos saat tällaisen viestin, kun olet yrittänyt suorittaa komennon:

 • Tarkista, että sinulla on järjestelmänvalvojan oikeudet
 • … komento voidaan suorittaa vain korotetusta komentokehotteesta
 • sinun on oltava järjestelmänvalvoja

Katso kohtaa Korotetun komentokehotteen avaaminen saadaksesi apua komentokehotteen aloittamiseen järjestelmänvalvojana, prosessi, joka on hieman monimutkaisempi kuin edellä on kuvattu.