Skip to content

Kopioi muotoilu Wordin Format Painterilla

27 de kesäkuu de 2021

Microsoft Word -käyttäjät ymmärtävät edut, joita usein unohdetusta Format Paintertool -työkalusta kopioidaan tekstin tai kappaleiden muotoilu asiakirjan yhdeltä alueelta asiakirjan muille alueille. Tämä työkalu säästää reaaliajassa käyttäjille, etenkin niille, jotka työskentelevät pitkien tai monimutkaisten asiakirjojen kanssa. Muotoilija käyttää samaa väriä, kirjasintyyliä ja -kokoa sekä reunustyyliä valitulle tekstille.

Tekstin ja kappaleiden muotoilu Format Painterilla

Muotoile yksi osa asiakirjaasi soveltamalla haluamaasi väriä, kirjasinkokoa, reunusta ja tyyliä. Kun olet tyytyväinen siihen, siirrä sama muotoilu muille Word-asiakirjan alueille Format Painter -työkalun avulla.

  1. Valitse teksti tai kappale, jonka muotoilu on valmis. Jos valitset kokonaisen kappaleen, kappalemerkki mukaan lukien.
  2. Siirry ”Koti”välilehti ja napsauta”Muotoilusivellin”kuvake, joka näyttää siveltimeltä, vaihtaa osoitin siveltimeksi. Maalaa siveltimellä tekstialue tai kappale, johon haluat käyttää muotoilua. Tämä toimii vain kerran, ja sitten harja palaa tavalliseen osoittimeen.
  3. Jos haluat muotoilla useita alueita, kaksoisnapsautaMuotoilusivellin”Nyt harjaa voidaan käyttää uudestaan ​​ja uudestaan ​​koko asiakirjassa.
  4. Lehdistö POISTU lopettaa alustaminen, jos käytät harjaa useilla alueilla.
  5. Kun olet valmis, napsautaMuotoilusivellin”kuvake vielä kerran poistaaksesi muotoilun käytöstä ja palataksesi tavalliseen osoittimeen.

Muiden asiakirjaelementtien muotoilu

Grafiikan osalta Format Painter pyrkii toimimaan parhaiten AutoShapesin ja muiden piirustusobjektien kanssa. Voit myös kopioida muotoilun kuvan reunasta. Format Painter kopioi tekstin ja kappaleiden muotoilun, ei sivun muotoilua. Format Painter ei toimi WordArt-tekstin kirjasimen ja koon kanssa.

Alusta Painter-pikanäppäimet

Kun työskentelet pienillä tekstimuotoilualueilla, voit käyttää pikanäppäimiä.

  1. Aseta lisäyskohta oikein muotoiltuun sanaan.
  2. Käytä Ctrl + Vaihto + C näppäinyhdistelmä merkkimuodon kopioimiseksi.
  3. Napsauta toista sanaa asiakirjan tekstissä.
  4. Käytä Ctrl + Vaihto + V näppäinyhdistelmä merkkien muotoilun liittämiseksi paikalleen.