Skip to content

Korjaa Active Directory -toimialueiden palveluvirheet ja tulosta nopeasti

20 de maaliskuu de 2021

Joitakin nykyaikaisen tekniikan monista eduista ovat kyky kirjoittaa tai ladata asiakirjoja ja tulostaa ne mukavasti kotona. Saatat kuitenkin huomata, että kun keräät asiakirjaa, saat tulostinvirheen, jonka mukaan ”Active Directory -verkkopalvelut eivät ole tällä hetkellä käytettävissä”.

Tämän artikkelin ohjeet koskevat Windows 10-, Windows 8- ja Windows 7 -käyttöjärjestelmiä.

Windows Active Directory -toimialueen virheen syitä Windowsissa

Active Directory -toimialueiden palvelut eivät ole tällä hetkellä käytettävissä -virhe tarkoittaa, että tietokonejärjestelmä ei löydä tulostinta tai muodosta siihen yhteyttä. Virhe keskeyttää tulostusprosessin eikä salli komennon käydä läpi.

Active Directory -toimialuepalvelut ovat ydintoimintoja, joiden avulla tietokone valtuuttaa ja todentaa komennot ja ohjeet. Esimerkiksi Active Directory antaa tietokoneen vahvistaa, että salasanaan on päästy oikein, ja määrittää, onko käyttäjällä järjestelmänvalvojan oikeudet. Sen avulla tietokone voi myös tallentaa ja hallita tietoja sekä muodostaa yhteyden ulkoisiin laitteisiin, kuten langattomiin reitittimiin ja tulostimiin.

Kuinka korjata Windows Active Directory -verkkotunnuksen virhe

Kun kohtaat tulostinvirheen, jonka mukaan ”Active Directory -toimialuepalvelut eivät ole tällä hetkellä käytettävissä”, tämä tarkoittaa yleensä laiteajurien tai käyttöoikeuksien ongelmaa. Aloita ensin helpoimmista ja todennäköisimmistä korjauksista ja siirry sitten syvällisiin ideoihin kokeilla.

  1. Käynnistä tietokone uudelleen. Tämä vaihe on ensimmäinen (ja helpoin) vaihtoehto kokeilla. Jos ongelmia on edelleen, langattomassa reitittimessä saattaa olla ongelma. Käynnistä langaton reititin uudelleen palauttaaksesi yhteyden ja tarkista, voiko se olla korjaus.

  2. Asenna uusimmat Windows-päivitykset. Jos Windows-versiosi on vanhentunut, se voi aiheuttaa tulostusongelmia. Jos tämä ratkaisee asian, etkä ole vielä tehnyt niin, vaihda Windows Update -asetukset ja ota Windowsin automaattiset päivitykset käyttöön, mikä saattaa estää tämän ongelman esiintymisen tulevaisuudessa.

  3. Päivitä Microsoft Office -sovellukset. Microsoft Office -ohjelmat, kuten Word ja Outlook, on päivitettävä säännöllisesti tulostusvirheiden välttämiseksi. Määritä automaattiset päivitykset tulevaisuutta varten.

  4. Ota tiedostojen ja tulostimien jakaminen käyttöön. Kaikilla käyttäjillä ei ole samaa suojaustasoa kuin laitteilla, kuten tulostimilla. Jos ongelmana on pääsyn puute, varmista, että sinulla on pääsy laitteeseen. Kun tulostimen jakaminen on käytössä, yritä uudelleen nähdäksesi, poistuuko virhe.

  5. Käynnistä taustatulostus uudelleen. Spooler on sisäänrakennettu ohjelmisto, jonka avulla Windows-käyttäjät voivat hallita ja hallita tulostimeen lähetettyjä tulostustöitä. Tämä ohjelma näkyy yleensä Windowsin tehtäväpalkissa. Se antaa mahdollisuuden peruuttaa tai nollata käsiteltävät tulostustyöt. Taustatulostimen uudelleenkäynnistys voi yleensä auttaa ratkaisemaan kaikki Active Domain Directory Services -ongelmat.

  6. Lisää tulostin tietokoneeseen manuaalisesti. Koska useimmat tulostimet muodostavat yhteyden ja päivittyvät automaattisesti, manuaalinen lähestymistapa voi auttaa varmistamaan, että kaikki on asennettu oikein.