Skip to content

Korjaa ’Camera Failed’ -virhe Samsung Galaxy -älypuhelimissa tai -kameroissa

20 de maaliskuu de 2021

Samsung Galaxy -digikamera ja Samsung Galaxy -älypuhelimet voivat ottaa upeita kuvia. Mutta kuten kaikki elektroniset laitteet, tekniikka ei joskus halua toimia oikein. Yksi yleisimmin havaituista virheistä on ”Kamera epäonnistui”. Mitä se tarkalleen tarkoittaa ja miten voit korjata sen? Meillä on joitain mahdollisia syitä ja ratkaisuja alla.

Tässä artikkelissa on vianmääritysvaihe kameran epäonnistumisvirheelle sekä Samsung Galaxy -digitaalikamerassa että Samsung Galaxy -älypuhelinten sisäänrakennetuissa kameroissa.

Kameran epäonnistuneen virheen syyt Samsung-laitteissa

Kamera epäonnistui -virhe ei sisällä virhekoodia tai tietoja siitä, miksi kamera ei toimi oikein. Tämä vaikeuttaa vianmääritystä. Korjaus ei kuitenkaan ole mahdotonta, koska useimmissa tapauksissa se on yksinkertainen ohjelmisto-ongelma. Virhe voi johtua puutteellisesta laiteohjelmistopäivityksestä, vanhentuneista kolmannen osapuolen sovelluksista tai SD-kortista, jota kamera yhtäkkiä ei tunnista.

Kuinka korjata kameran epäonnistunut virhe Samsung Galaxy -kamerassa

Saatat joutua kokeilemaan useita strategioita korjaamaan Camera Failed -virheen Samsung Galaxy -kamerassa. Kokeile näitä vaiheita yksinkertaisimmista monimutkaisimpiin.

Varmista, että kameran akku on ladattu täyteen, ennen kuin yrität mitään näistä vianmääritysvaiheista. Jotkut saattavat kestää useita minuutteja, ja jos akku tyhjenee vaiheen aikana, saatat kohdata muita virheitä ja joudut aloittamaan vianmääritysprosessin alusta.

 1. Käynnistä kamera uudelleen. Monet ohjelmistovirheitä aiheuttavat ongelmat voidaan korjata uudelleenkäynnistyksellä. Pidä Teho -painiketta kameran sammuttamiseksi. Kun se on pois päältä, anna kameran istua vähintään 30 sekuntia, ennen kuin käynnistät sen uudelleen.

 2. Käynnistä vikasietotilassa. Jos kamera toimii kunnolla vikasietotilassa, kolmannen osapuolen sovellus on todennäköisesti ristiriidassa laitteen ohjelmiston kanssa. Käynnistä kamera uudelleen ja poista äskettäin asennetut tai päivitetyt kolmannen osapuolen sovellukset yksi kerrallaan, kunnes löydät ongelman aiheuttajan.

  Nopea käynnistys -ominaisuus on poistettava käytöstä käynnistääksesi vikasietotilaan. Poista pikakäynnistys käytöstä siirtymällä kohtaan Sovellukset > asetukset > Teho napauta sitten Nopea käynnistys poistaa sen käytöstä.

 3. Tyhjennä sovelluksen välimuisti ja sovellustiedot. Kun välimuisti on tyhjennetty, käynnistä kamera uudelleen ja testaa sitä, onko virhe kadonnut.

 4. Alusta SD-kortti. Toisinaan Samsung Galaxy -kamera havaitsee SD-kortin lukemisessa virheen, mikä voi aiheuttaa virheen Kamera epäonnistui. Kortin alustaminen voi ratkaista ongelman.

  SD-kortin alustaminen tyhjentää kaikki sen tiedot. Jos et halua menettää kortilla olevia kuvia, siirrä tiedostot tietokoneellesi SD-kortinlukijalla ennen alustamista.

 5. Päivitä kameran laiteohjelmisto manuaalisesti. Päivityksessä voi olla korjaus ongelmallesi.

  Ennen kuin aloitat tämän vaiheen, tarkista laiteohjelmaversio käytettävissä olevien versioiden kanssa Samsungin tukisivustossa. Jos sinulla on uusin, ohita tämä vaihe.

 6. Tee kova nollaus. Tämä palauttaa kameran tehdasasetuksiin.

  Jos valitset tehdasasetusten palautuksen, sisäisen muistin sovellukset, kuvat ja tiedot menetetään. Varmista, että varmuuskopioit nämä kohteet ennen palautusprosessin aloittamista, jos kameraan on tallennettu jotain, jota et voi helposti korvata.

 7. Hae apua. Jos mikään näistä vaihtoehdoista ei palauta kameraa, ota yhteyttä Samsung-tukeen lisäapua varten. Heidän yhteystietonsa ovat verkkosivun alaosassa.

Kuinka korjata kameran epäonnistunut virhe Samsung Galaxy -älypuhelinkameroissa

Samsung Galaxy -älypuhelimet voivat kokea saman Camera Failed -virheen, joka vaivaa Samsung Galaxy -kameroita. Jotkut vianmääritysvaiheet ovat kuitenkin erilaisia. Esittelemme nämä alla.

Jotkut operaattorit asentavat ohjelmistonsa Galaxy-alustan päälle, mikä voi aiheuttaa pieniä vaihteluita alla luetelluissa vaiheissa. Jos kohtaat tällaisen tapauksen, ilmoita siitä meille osoitteeseen [email protected]

 1. Käynnistä Galaxy älypuhelin uudelleen. Monet ohjelmistovirheitä aiheuttavat ongelmat voidaan ratkaista yksinkertaisella uudelleenkäynnistyksellä.

 2. Tarkista järjestelmä- ja sovelluspäivitykset. Vanhentunut käyttöjärjestelmä tai sovellus voi aiheuttaa Camera Failed -virheen.

 3. Käynnistä vikasietotilassa. Tarkista sitten, toimiiko kamera oikein. Jos näin tapahtuu, ongelma voi olla kolmannen osapuolen sovellus, joka on ristiriidassa kameraohjelmiston kanssa. Käynnistä puhelin uudelleen normaalitilassa ja poista äskettäin asennetut tai päivitetyt kolmannen osapuolen sovellukset yksi kerrallaan, kunnes ongelma katoaa. Saatat joutua käynnistämään puhelimen uudelleen jokaisen sovelluksen poistamisen jälkeen varmistaaksesi, että se poistetaan kokonaan.

  Kolmannen osapuolen sovellukset aiheuttavat tavallisesti Camera Failed -virheen, joten älä ohita tätä vaihetta.

 4. Tyhjennä kameran sovelluksen välimuisti ja tallennustiedot. Kun välimuisti on tyhjennetty, käynnistä kamera uudelleen ja testaa sitä, onko ongelma ratkaistu.

 5. Poista microSD-kortti ja aseta se sitten uudelleen. Toisinaan Samsung Galaxy -älypuhelinkamera havaitsee virheen lukiessaan microSD-korttia, mikä voi aiheuttaa Camera Failed -virheen. Alusta kortti tarvittaessa.

  MicroSD-kortin alustaminen tyhjentää kaikki kortin tiedot. Jos sinulla on kuvia tai sovelluksia, joita et halua menettää, siirrä nämä tiedostot tietokoneellesi microSD-kortinlukijan avulla.

 6. Poista Smart Stay käytöstä. Tämä ominaisuus käyttää etupuolella olevaa selfie-kameraa kasvojesi sijainnin seuraamiseen, kun katsot näyttöä pitkään koskematta siihen. Koska tämä käyttää kameraa, se voi joskus aiheuttaa ristiriitoja, jos käytät takakameraa, kun Smart Stay on aktiivinen.

 7. Tee kova nollaus. Jos mikään ei ole toiminut tähän pisteeseen asti, viimeinen kokeiltava asia on kova nollaus. Tämä palauttaa puhelimen tehdasasetuksiinsa, mikä tarkoittaa, että sinun on suoritettava koko asennusprosessi uudelleen aivan kuin se olisi upouusi laite.

  Tehdasasetusten palauttaminen poistaa kaikki sovellukset ja tiedot puhelimesta. Varmista, että sinulla on varmuuskopio tiedoista, joita et halua menettää, ennen kuin aloitat tehdasasetusten palauttamisen.

 8. Jos mikään näistä vaiheista ei korjaa Samsung Galaxy -älypuhelimesi Camera Failed -virhettä, ota yhteyttä Samsung Mobile -tukitiimiin saadaksesi lisäapua.