Skip to content

Korjaa Joy-Con Drift Nintendo Switch ja Switch Lite -sovelluksissa

19 de maaliskuu de 2021

Jokainen, joka on viettänyt paljon aikaa Nintendo Switch -pelikonsolin kanssa, on joko törmännyt tai kuullut Joy-Con-ohjainten yleisimmistä ongelmista: driftistä.

Joy-Con-drift tapahtuu, kun ohjain rekisteröi syötteen väärin. Esimerkiksi pelin sisällä hahmosi saattaa liikkua tiettyyn suuntaan, vaikka et olisi koskettanut ohjainta.

Joy-Con Driftin syitä

Joy-Con-drift vaikuttaa vasempaan ohjaussauvaan useammin kuin oikeaan, mahdollisesti siksi, että se on tyypillisesti se, jota käytät pelin hahmon siirtämiseen, joten sitä käytetään enemmän. Muut kuin yksinkertainen kuluminen, muita ajautumisen syitä voivat olla väärä kalibrointi, yhteysongelma tai anturin lika.

Kuinka korjata Joy-Con Drift Nintendo Switchiin ja Switch Liteen

Joy-Con-driftin korjaamiseen tarvittavat vaiheet riippuvat siitä, käytätkö tavallista Nintendo Switchiä tai Switch Liteä. Noudata näitä ehdotuksia saadaksesi ohjaimen toimimaan uudelleen.

 1. Puhdista ohjaussauva. Huolimatta kumitiivisteestä, jonka tulisi pitää suurin osa liasta ja roskista Joy-Conista, pöly voi päästä sisään ja häiritä antureita. Jos sinulla on puristettu paineilma, jossa on suutin, yritä saada muutama laukaus tiivisteen alle, heiluta kyseistä ohjaussauvaa hieman ja toista sitten.

 2. Yhdistä Joy-Cons -kytkimeen. Tämä ratkaisu ei ole vaihtoehto, jos käytät Nintendo Switch Lite -ohjelmaa, jolla ei ole irrotettavia Joy-Cons -ominaisuuksia. Mutta jos sinulla on alkuperäinen versio, ohjaimillasi voi olla vaikeuksia kommunikoida konsolin kanssa ja antaa sille vääriä syötteitä. Poista kytkin telakasta ja liu’uta Joy-Cons sivulle nähdäksesi, toimivatko ne tällä tavalla oikein.

  Jos tämä ratkaisu toimii, mutta haluat silti käyttää kytkintä telakassasi, yritä pelata lähempänä konsolia varmistaaksesi, että yhteys pysyy vahvana.

 3. Nollaa painikkeen kokoonpano. Jos olet muokannut ohjaimen painikkeita mukautetusti, uudet asetukset voivat vaikuttaa Joy-Conin toimintaan. Alkaen Koti ruudulle, siirry kohtaan Järjestelmäasetukset > Ohjaimet ja anturit > Vaihda painikkeiden kartoitusja valitse sitten Nollaa.

  Jos olet määrittänyt Joy-Con-painikkeesi uudelleen, sen jakoavaimen symboli ilmestyy sen kuvakkeen viereen ruudun vasempaan alakulmaan.

 4. Tarkista laiteohjelmistopäivitykset. Kuten konsoli, Nintendo antaa ohjaimille uuden ohjelmiston, jotta ne toimisivat paremmin ja tehokkaammin. Sen Ohjaimet ja anturit Järjestelmäasetukset-näytössä valitse Päivitä ohjaimet nähdäksesi, käyttävätkö Joy-Cons-laiteohjelmistojen uusinta versiota.

  Tarkista konsolista päivitykset siirtymällä kohtaan Järjestelmäasetukset vierittämällä aloitusnäytössä kohtaan Järjestelmäja valitsemalla Järjestelmän päivitys.

 5. Kalibroi ohjaimet. Ohjaimien ohjaussauvat saattavat eri syistä menettää keskitetyn tai neutraalin sijaintinsa. Ohjaimet ja anturit Järjestelmäasetusten osiossa on myös alue nimeltä Kalibroi ohjaussauvat joka opastaa sinut soittamaan ilo-miinuksissasi.

 6. Tarkista ohjelmistopäivitykset. Jos ajelehdit vain yhdessä pelissä, katso onko se ajan tasalla. Korosta se aloitusnäytössä ja paina + (plus) -painiketta ja valitse Ohjelmistopäivitys > Internetin välityksellä.

 7. Vahvista asetukset. Tämä vaihtoehto koskee myös tiettyjä pelejä, joista osa käyttää liikesäätimiä (esimerkiksi kallistamalla Joy-Con ohjaamaan kilpailun otsikkoa). Tarkista pelin sisäisistä asetuksista, käyttääkö se liikeohjaimia joystick-ohjainten sijaan.

 8. Poista kaikki tarrat tai nahat Joy-Con -sovelluksesta. Jos olet mukauttanut Switchin tai Switch Liten tarroilla tai mukautetulla iholla, se voi häiritä ohjainta.

 9. Ota yhteyttä Nintendoon. Jos ohjaimesi ei vieläkään toimi oikein, etkä halua avata niitä itse, Switch-valmistaja tarjoaa Joy-Consille korjauspalvelun, joka edellyttää, että lähetät oheislaitteesi.

 10. Vaihda ohjaussauva. Estä kaikki viralliset ratkaisut, voit myös tilata uuden osan ja vaihtaa sen itse. Sivustot, kuten iFixit, tarjoavat korvaavia tuotteita, työkaluja ja vaiheittaisia ​​ohjeita, jotka opastavat sinut avaamaan Joy-Con ja asettamaan uuden ohjaussauvan.

  Käytä tätä vaihtoehtoa vain, jos haluat itse avata laitteiston, ja se voi mitätöidä takuun.