Skip to content

Korjaa Microsoftin pintatietokone nopeasti palauttamalla tehdasasetukset

19 de maaliskuu de 2021

Tässä artikkelissa

Jos sinulla on paljon ongelmia Surface Pron, Surface Go: n, Surface Laptopin tai Surface Bookin kanssa, tehdasasetusten palauttaminen voi olla ratkaisu.

Tehdasasetusten palauttaminen Surfacessa, jota kutsutaan myös kovaksi palautukseksi, poistaa kaikki käyttäjätiedot ja palauttaa laitteen olennaisesti tilaan, jossa se oli, kun vastaanotit sen ensimmäisen kerran. Surface Pron tai muun Windows 10 -laitteen nollaaminen on tärkeä päätös, eikä sitä pidä sekoittaa Käynnistä-valikon Uudelleenkäynnistys-vaihtoehtoon, joka sammuttaa tietokoneen ja käynnistää sen uudelleen.

Tehdasasetusten palautusta voidaan käyttää suurten teknisten ongelmien korjaamiseen Surfacessa tai kaikkien tietojen poistamiseen, jotta voit myydä tai antaa sen kenenkään muun käyttöön. Tässä on kaikki mitä sinun tarvitsee tietää kovan palautuksen suorittamisesta Surface Prossa.

Mitä tapahtuu tehdasasetusten palauttamisen yhteydessä?

Kaikissa moderneissa Surface-tietokoneissa Surface Prosta Surface Laptopiin toimitetaan valmiiksi asennettu Windows 10 -käyttöjärjestelmä. Kun suoritat palautuksen Surfacelle, jossa on Windows 10, tapahtuu seuraava:

 • Kaikki tiedostosi poistetaan.
 • Kaikki sovellukset poistetaan.
 • Asentamasi ohjaimet poistetaan.
 • Järjestelmäasetuksiin tekemäsi muutokset, kuten Windows 10: n kirkkausasetukset, nollataan.

Milloin minun pitäisi tehdä pinnan kova nollaus?

Windows-laitteen nollaamista tulisi pitää viimeisenä keinona. Monet Surface-laitteeseen liittyvät ongelmat voidaan usein ratkaista yksinkertaisesti käynnistämällä uudelleen tai päivittämällä käyttöjärjestelmä ja sovellukset uusimpiin versioihin. Kannattaa kokeilla näitä ja muita mahdollisia ratkaisuja ennen nollaamista.

Tehtävät ennen pinnan nollaamista

Surfacen nollaaminen on tärkeä toimenpide, joka pyyhkii olennaisesti koko läsnäolosi laitteesta; on tärkeää olla asianmukaisesti valmistautunut ennen nollausprosessin aloittamista.

 • Varmuuskopiotiedostot: Useimmissa palautustapauksissa kaikki tiedostosi poistetaan, joten varmista, että olet kopioinut kaiken, mitä haluat säilyttää, ulkoiseen tallennuslaitteeseen. Windows 10 tarjoaa palautusvaihtoehdon, joka väittää pitävänsä henkilökohtaisia ​​tiedostoja, mutta on hyvä idea varmuuskopioida kaikki.
 • Pilvipalvelut: Jos käytät pilvipalvelua, kuten OneDrive tai Google Drive, varmista, että Surface on yhteydessä Internetiin ja että kaikki tiedostosi on synkronoitu oikein. Kun palautus on valmis, voit kirjautua pilvitileihisi ja kaikkien tiedostojesi pitäisi synkronoitua Windows-laitteeseesi jälleen.
 • Muut Windows 10 -käyttäjät: Jos useita käyttäjiä käyttää Windows 10 -tietokonetta, ilmoita heille palautuksesta ja varmista, että he ovat myös varmuuskopioineet kaikki tietonsa.
 • Liitä Windows-laite: Tämä on erittäin tärkeää. Jos laitteen akun varaus loppuu palautusprosessin aikana, saatat kohdata suuria virheitä tai jopa tiedostojen vioittumista.

Kuinka palauttaa tehdasasetukset Surface Pro-, Book- tai Laptop-tietokoneille

Nyt kun tiedät, mitä tehdasasetusten palautus vaikuttaa, ja olet valmistautunut järjestelmääsi prosessiin, on aika suorittaa palautus.

 1. Valitse pieni neliön kuvake ruudun oikeassa alakulmassa avataksesi Windows 10 Action Center. Vaihtoehtoisesti pyyhkäise sisään näytön oikealta puolelta sormella avataksesi Toimintakeskus.

 2. Valitse Kaikki asetukset avata asetukset sovellus.

 3. Kun Asetukset-sovellus avautuu, valitse Päivitys ja suojaus.

 4. Valitse vasemmalla olevasta valikosta Elpyminen.

 5. Seuraavassa näytössä Nollaa tämä tietokone -osiossa Aloittaa -painiketta.

 6. Sinulle tarjotaan kaksi vaihtoehtoa: Pidä tiedostoni ja Poista kaikki. Molemmat suorittavat tehdasasetukset ja poistavat sovelluksesi ja asetuksesi.

  Pidä tiedostoni pitää henkilökohtaiset tiedostosi Surfacella, kun Poista kaikki poistaa ne yhdessä sovellusten ja asetusten kanssa.

 7. Jos sinulla on useampi kuin yksi asema Surface-laitteessasi, sinulta kysytään, haluatko nollata vain pääaseman, johon Windows 10 on asennettu, vai kaikki liitetyt asemat.

  Valitse joko Vain asema, johon Windows on asennettu tai Kaikki asemat jatkaa.

  Jos et näe tätä vaihtoehtoa, se johtuu siitä, että Surfacessasi on vain yksi asema. Se on aivan hieno ja voit jatkaa seuraavaan vaiheeseen.

 8. Valitse joko Poista tiedostoni tai Poista tiedostot ja puhdista asema. Molemmat vaihtoehdot nollaavat Surfacen poistamalla tiedostot (jos valitsit aiemmin), sovellukset ja asetukset.

  Poista tiedostoni on nopein vaihtoehto ja sitä suositellaan, jos aiot jatkaa Surface-laitteen käyttöä itse.

  Poista tiedostot ja puhdista asema kestää kauemmin, mutta joku muu vaikeuttaa henkilökohtaisten tiedostojesi palauttamista, jos annat Surfacen pois tai myydään sitä.

 9. Lopuksi sinulle näytetään ikkuna, jossa on yhteenveto kaikista edellisissä vaiheissa valituista palautusasetuksista.

  Valitse Palauttaa aloittaaksesi nollausprosessin tai peruuttaa aloittaa alusta ja valita eri asetukset.

 10. Surface-laitteesi aloittaa nyt palautusprosessin. Kun se on valmis, tietokoneesi käynnistyy uudestaan ​​Windows 10 -laitteena.

Jos et pysty kirjautumaan Surface-tietokoneeseen Windows 10 -kirjautumisnäytöltä, voit silti aktivoida yllä olevan palautustavan. Pidä kirjautumisnäytössä painettuna Siirtää -näppäintä samalla kun valitset Uudelleenkäynnistää vaihtoehto. Surface käynnistyy sitten uudelleen ja saat uuden näytön, jossa on vaihtoehto Vianmääritys. Valitse se ja valitse sitten Nollaa tämä tietokone aloittaaksesi nollaus.

Kuinka palauttaa tehdasasetukset Windows 8 -pintaan

Jos satut omistamaan vanhemman Surface-mallin, jossa on joko Windows 8- tai Windows 8.1 -käyttöjärjestelmä, voit silti suorittaa palautuksen seuraavasti.

Palautusta kutsutaan päivitykseksi Windows 8: ssa ja 8.1: ssä.

 1. Avaa asetukset -sovellusta pyyhkäisemällä sormeasi näytön oikealta puolelta ja napauttamalla sitten asetukset -kuvaketta.

 2. Mene Muuta tietokoneen asetuksia > Päivitys ja palautus > Elpyminen.

 3. Napauta Aloittaa -painiketta jommankumman alla Päivitä tietokoneesi vaikuttamatta tiedostoihisi tai Poista kaikki ja asenna Windows uudelleen.

  Ensimmäinen vaihtoehto on sama kuin Windows 10: n palautusvaihtoehto ja pitää henkilökohtaiset tiedostosi, mutta poistaa kaikki muuttamasi sovellukset tai asetukset.

  Toinen on sama kuin Windows 10: n tehdasasetusten palautus ja poistaa kaiken laitteesta.

 4. Laitteesi alkaa nyt päivitysprosessi. Kun olet valmis, sinulla on tunne, joka tuntuu aivan uudelta Windows 8 Surfacelta!