Skip to content

Korjaa varmennevirheiden navigointi estetty Windows 10: ssä

20 de maaliskuu de 2021

Verkkosivustot käyttävät salausvarmenteita yksityisyytesi ja turvallisuutesi suojaamiseen, kun vierailet niillä. Sertifikaatit toimivat salaamalla tietokoneen ja sivuston välillä lähetetyt tiedot. Jos sivustolla on vanhentunut tai väärin määritetty varmenne, selain joko varoittaa tilanteesta tai estää sivuston latautumisen. Tätä kutsutaan varmenteen virheen navigoinnin esto -virheeksi.

Tämä opas on suunnattu Internet Exploreriin ja Microsoft Edgeen, mutta monet tässä yksityiskohtaisista ratkaisuista toimivat myös muiden selainten, kuten Firefoxin ja Google Chromen, kanssa.

Varmentevirheen syyt Navigointi estetty -virhe

Varmentevirheiden navigoinnin estäminen on useita syitä. Ennen kuin aloitat kaivamisen ja yrität korjata ongelman, sinun on ensin harkittava, ettei siinä ole ongelmaa. Ehkä sivustoa ei ole määritetty oikein, ja selain tekee työnsä.

On kuitenkin yleisiä syitä, jotka voit korjata. Alla on muutamia syitä, jotka voit ehkä korjata.

 • Sivustoa ei ole määritetty oikein.
 • Järjestelmän kelloa ei ole asetettu oikein.
 • Windows-päivitykset puuttuvat.
 • Virustorjunta ja palomuurit estävät sivuston.
 • Yhteensopivuusongelmat selaimen kanssa.

Kuinka korjata varmentevirheiden navigointi estetty

Jos kohtaat varmenteen virheen navigoinnin esto -ongelman, voit yrittää ohittaa virheen ja käyttää sivustoa, johon yrität päästä.

Ole varovainen, kun navigoit varoitusten ohella, kuten Varmenteiden virheiden navigointi estetty -varoitus. Suojausvarmenteilla varmistetaan, että sivustot ovat turvallisia selata eikä niissä ole haittaohjelmia, jotka voivat olla haitallisia järjestelmälle. Näiden virheiden ohittaminen saattaa vaarantaa yksityisyyden ja tietokonejärjestelmän.

 1. Tarkista, onko virhe perusteltu. Riippuen siitä, mistä sait virheen, saatat saada linkin saadaksesi lisätietoja sivuston varmenteesta. Muussa tapauksessa voit käyttää näitä tietoja useimmissa selaimissa valitsemalla Lukko osoitepalkissa. Jos varmenteen voimassaoloaika on aikaisempaa kuin nykyinen päivämäärä, varmenne on vanhentunut, joten sinun ei tarvitse tehdä mitään.

 2. Suorita Windows Update. Joskus syynä on vanhentunut tietokoneohjelmisto.

 3. Kokeile toista verkkoselainta. Sekä Google Chrome että Firefox käsittelevät asioita eri tavalla kuin Edge. Saatat huomata, että sivusto toimii hyvin yhdessä, mutta ei toisessa.

 4. Päivitä ongelmaselain. Edge ja IE päivitetään yhdessä Windows-päivityksen kanssa, mutta voit helposti päivittää myös Chrome ja Firefox.

 5. Aseta Windowsin järjestelmäkello. Kun kello on väärä, Windows käyttää väärää aikaa verrattaessa varmenteen vanhentumispäivään aiheuttaen virheen.

 6. Varmista, että DNS-palvelimet ohjaavat yhteyden oikeaan verkkosivustoon. Kun verkkosivusto muuttaa jotain merkittävää, kuten isäntäpaikkaa, näiden DNS-palvelinten on päivitettävä. Kaikki DNS-palvelimet eivät päivity samassa tahdissa tai niillä on samat tiedot. Vaihda DNS-palvelimesi nähdäksesi, saapuuko oikea paikka.

 7. Tarkista virustorjunta- ja palomuuriasetukset. Varmista, että virustentorjuntaohjelma tai palomuuri ei estä sivustoa. On aikoja, jolloin virustentorjuntaohjelma on liian tiukka ja estää avaamasi sivuston osat. Ilman tarvittavia tietoja tietokone ei voi tehdä muuta kuin herättää virheen. Löydä virustorjunnan tai palomuurin rajoitukset selvittääkseen, ratkaiseeko se ongelman.

  Vaihtoehtoinen, mutta riskialtis vaihtoehto on poistaa McAfee, Norton tai Windowsin palomuuri väliaikaisesti käytöstä. Jos kuitenkin käytät tätä vaihtoehtoa, muista, että vaarannat tietokoneesi tunkeutumisen. Ota virustentorjunta tai palomuuri uudelleen käyttöön, kun olet valmis.

 8. Poista Trusteer Rapport. Joihinkin virustentorjunta- ja tietoturvasovelluksiin kuuluu Trusteer Rapport, IBM: n ohjelmisto, joka lisää ylimääräisen suojaustason tietoja online-tilassa. Trusteer Rapport voi aiheuttaa virheitä ja virheitä, tämä mukaan lukien. Voit poistaa Trusteer Rapportin pitämällä virustentorjunnan täysin toimintakykyisenä.

 9. Muuta Internet-suojausasetuksia. Laske Windowsin suojaustaso nähdäksesi, ratkaiseeko se ongelman.

 10. Poista suojattu tila käytöstä Internet Explorerissa. Jos ongelma ilmenee vain Internet Explorerissa, poista suojattu tila käytöstä nähdäksesi, onko turvamekanismi syyllinen.

  Suojattu tila on olemassa syystä, ja sinun pitäisi poistaa se käytöstä vain, jos tiedät virheen tapahtuvan väärin eikä sivuston perustamiseen ole laillista syytä.

 11. Lisää luotettuja sivustoja Internet Exploreriin. Jos olet varma, että virhe on perusteeton, lisää kyseinen sivusto pysyvästi luotettavaksi sivustoksi IE: lle ja Microsoft Edgelle. Lehdistö Windows-näppäin + Rja kirjoita sitten inetcpl.cpl ja valitse OK.

 12. Poista varmenteiden yhteensopimattomuusvaroitukset käytöstä. Tämä estää virheen ilmestymisen. Tämä on väliaikainen korjaus, eikä se ratkaise taustalla olevaa ongelmaa.

  1. Avaa Internet-ominaisuudet ikkuna.
  2. Valitse Pitkälle kehittynyt välilehti.
  3. Katso pöydän läpi Varoita varmenteen osoitteen ristiriitaisuudestaja poista tarkistus poistaaksesi sen käytöstä.
  4. Lehdistö Ok soveltaa muutosta.
  5. Käynnistä selain uudelleen ja siirry sivustoon uudelleen.