Skip to content

Korjaa virhekoodi 0xc0000185

19 de maaliskuu de 2021

Virhekoodi 0xc0000185 ilmestyy melkein aina, kun Windows-tietokone käynnistyy, yleensä järjestelmän uudelleenkäynnistyksen jälkeen. Se ilmenee melkein aina BSOD: na eli Blue Screen of Death -tekstinä tekstillä, joka sanoo ”Tietokoneesi käynnistysmääritystiedot puuttuvat tai sisältävät tiettyjä virheitä”, jota seuraa virhekoodi. On myös mahdollista, että sanoma kuuluu: ”Tietokoneesi on korjattava. Boot Configuration Data -tiedostosta puuttuu joitain vaadittuja tietoja.” Tämä virhe on helppo korjata useimmissa tapauksissa.

Tämä virhe näkyy Windows 8.1: ssä ja Windows 7: ssä, vaikka se löytyy yleisimmin Windows 10: stä.

Virhekoodin 0xc0000185 syitä

Virhekoodi 0xc0000185 johtuu Windows-tietokoneen käynnistystoimintoon liittyvien tiedostojen vioittumisesta. Tietyt tiedostot on poistettu tai vahingoittunut jollakin tavalla, tai mikä on yhtä vaarallista kuin virheellinen sammutus tai uusi oheislaite heittää avainta töihin.

Se voi johtua myös haittaohjelmista tai viallisista laitteistoista, ja tämä virhe on vain oire kasvavasta ongelmasta.

Kuinka korjata virhekoodi 0xc0000185

Riippumatta siitä, onko tämä virhe järjestelmään vaikuttava pääongelma vai onko jokin muu merkittävämpi virhe, johon tämä virhe vain viittaa, et voi korjata mitään, ennen kuin saat tietokoneen toimimaan uudelleen.

Kun olet kokeillut kaikkia näitä korjauksia, käynnistä järjestelmä uudelleen ja tarkista, käynnistyykö se oikein. Jos ei, siirry seuraavaan mahdolliseen ratkaisuun.

  1. Käynnistä tietokone uudelleen. On epätodennäköistä, että tavallinen uudelleenkäynnistys korjaa tämän ongelman, mutta täydellisen uudelleenkäynnistyksen yrittäminen ei koskaan satuta. Windows korjaa tämän ongelman käynnistysjakson aikana.

  2. Rakenna BCD uudelleen. Jos tämä virhe toistuu, Boot Configuration Data -tiedoston uudelleen rakentaminen on hyvä seuraava askel. Aloita siirtymällä Käynnistyksen lisäasetukset -valikkoon.

  3. Rakenna BCD uudelleen käynnistystietovälineellä. Joskus Windowsin käynnistysongelmia on vaikea korjata, koska et pääse käyttämiisi korjaustyökaluihin. Vaikka voisit käyttää toista Windowsin asennusasemaa, yksinkertaisempi tapa on luoda ja käyttää käynnistettävää Windows 10 USB-asemaa. Luo sellainen lataamalla Windows ISO (se on ilmainen) yhdestä Microsoftin lähteistä ja luomalla sitten käynnistettävä USB-asema.

    Kun se on valmis, rakenna BCD uudelleen Windowsissa, kuten olet ehkä tehnyt viimeisessä vianmääritysvaiheessa, mutta käynnistä tällä kertaa USB-asemalle eikä pääasemalle.

  4. Suorita järjestelmän palautus. Jos BCD: n korjaaminen ei korjaa ongelmaa, dramaattisempi lähestymistapa on palauttaa järjestelmä edelliseen ajankohtaan. Järjestelmän palauttaminen voi poistaa sovelluksia ja tietoja, joten jos mahdollista, varmuuskopioi kaikki tärkeät toissijaiselle asemalle ennen kuin jatkat. Sinun on suoritettava palautus Käynnistyksen lisäasetukset -valikko, koska et voi käynnistää Windowsia oikein.

  5. Alusta osio ja asenna Windows uudelleen. Jos sinulla on edelleen ongelmia tietokoneen käynnistämisessä yllä olevien vaiheiden suorittamisen jälkeen, alusta asema ja asenna Windows uudelleen. Varmuuskopioi kaikki tärkeät tiedot asemasta, koska tämä prosessi pyyhkii aseman.