Skip to content

Korjaa Windows 10: n näytönsäästäjäongelmat

19 de maaliskuu de 2021

Näytönsäästäjiä ei tarvita LCD- ja LED-näytöille (vain CRT- ja plasmanäytöt ovat alttiita palamiselle). Ihmiset käyttävät kuitenkin näytönsäästäjiä tarjoamaan hieman visuaalista tunnelmaa tai suojaamaan arkaluontoisia ruudun tietoja, kun he kävelevät pois työpöydältä. Windows 10: n näytönsäästäjien ongelmien korjaaminen vaatii yleensä yksinkertaisia ​​säätöjä Asetukset-sovelluksessa.

Nämä ohjeet koskevat vain Windows 10: tä.

Windows 10 -näytönsäästäjän ei toimi

Saatat kohdata erilaisia ​​ongelmia Windows 10 -näytönsäästäjän kanssa, mutta nämä ovat yleisimpiä:

 • Näytönsäästäjä jäätyy aktivoitumisen yhteydessä tai kun pysäytät sen.
 • Näytönsäästäjä ei käynnisty, vaikka olet odottanut oikeaa aikaa.
 • Näyttö ei palaa ja palaa normaalille tietokoneen näytölle.

Lähes kaikissa näissä tilanteissa virhelähteet johtavat määritysongelmaan.

Kuinka korjata Windows 10 -näytönsäästäjäongelmat

Kokeile näitä vaiheita, jotta näytönsäästäjä toimisi uudelleen.

 1. Tarkista näytönsäästäjän asetukset. Vaikka Windows-päivitys voi ratkaista ongelmia, se muuttaa joskus mukautettuja asetuksia. Jos näytönsäästäjä ei toimi niin kuin pitäisi, varmista, että se on käytössä. Etsi näytönsäästäjän asetukset kohdasta asetukset > Mukauttaminen > Lukitusnäyttö > Näytönsäästäjän asetukset. Jos sinulla ei ole tällä hetkellä näytönsäästäjää valittuna, valitse haluamasi ja aseta aika, ennen kuin se aktivoituu.

 2. Tarkista virta-asetukset. Tavallaan näytönsäästäjä on virranhallintatyökalu. Virransäästöasetusten muutokset voivat vaikuttaa näytönsäästäjän toimintaan. Jos mikään muu ei toiminut, palauta nämä virransäästöt oletusasetuksiin. Pääsy asetukset > Virta ja nukkuminen > Lisätehoasetukset. Valitse jompikumpi Tasapainoinen tai Korkea suorituskyky. Klikkaus Muuta suunnitelman asetuksia sitoutumaan muutoksiin. Valitse seuraavalla näytöllä Muuta lisäasetuksia. Valitse ponnahdusikkunan alaosasta Palauta suunnitelman oletukset.

 3. Tarkista lepotila-asetukset. Tarkista Sammuttaa näytön aika. Jos asetukset käskevät näytön sammumaan nopeammin kuin näytönsäästäjä on aktivoitu, et näe sitä koskaan. Säädä tietokoneen lepotila-asetuksia, jotta näytönsäästäjä käynnistyy viiden minuutin käyttämättömyyden jälkeen ja näyttö sammuu kokonaan kymmenen minuutin kuluttua.

 4. Käytä odottavia Windows-päivityksiä. Microsoft julkaisee säännöllisiä päivityksiä, jotka korjaavat pienet häiriöt ja virheet käyttöjärjestelmässä. Jos sinulla on ongelmia tietokoneen normaalissa käytössä, varmista, että Windows 10 on ajan tasalla. Löydät nämä tiedot tietokoneen Windows Update -palvelusta. Muuta Windows-päivitysasetusta siten, että Windows päivittyy automaattisesti.

 5. Puhdista hiiri tai kosketuslevy. Paljon samalla tavalla kuin apulaitteet lähettävät vääriä syötteitä, jotka pitävät näytön aktiivisena, likainen hiiri tai kosketuslevy voi myös lähettää vääriä syötteitä. Pienet vesipisarat ovat erityisen syyllisiä. Puhdista hiiren pohjan tai kosketuslevyn, jossa kätesi lepää, anturi pehmeällä liinalla. Irrota hiiri tai sammuta tietokone ennen puhdistamista, jotta et napsauta jotain vahingossa.

  Langallisen hiiren puhdistaminen on erilaista kuin langattoman hiiren puhdistaminen. Tärkeintä on muistaa, että irrotat hiiren tietokoneesta ennen kuin irrotat hiiren.

 6. Irrota oheislaitteet. Monet ihmiset käyttävät tietokoneidensa kanssa ylimääräisiä lisävarusteita, kuten Xbox-ohjainta. Nämä oheislaitteet lähettävät joskus signaaleja, jotka saavat koneen luulemaan olevan käytössä, vaikka näytönsäästäjän pitäisi olla aktiivinen. Irrota tarpeettomat laitteet tietokoneesta. Poista kukin laite yksi kerrallaan, kunnes löydät mahdollisen syyn.