Skip to content

Korkean äänen aiheuttavan tietokoneen korjaaminen

21 de maaliskuu de 2021

Sekä uudet että vanhat tietokoneet voivat kokea niin sanotun kelan virinän, joka on tietokoneesta tuleva korkea ääni. On helppo siirtyä johtopäätökseen, että melu on merkki merkittävästä tietokoneen vikaantumisesta tai että jokin on rikki, löysä tai räjähtämässä.

Onneksi kelan vinkuminen on normaalia käyttäytymistä. Kun kuulet korkean äänen tietokoneeltasi, ei ole mitään syytä olettaa, että tietokoneesi on paahtoleipää, että kiintolevysi on kuolemassa, tai vastaavaa.

Itse asiassa tämä korkea ääni ei todellakaan ole muuta kuin harmittaa. Jos pystyt kantamaan melun, et tarve tehdä mitään sen korjaamiseksi. On kuitenkin joitain asioita, joita voit tehdä vähentääkseen tai poistamalla kelan vinkumista, jos se on liikaa sinun käsiteltäväksi.

Mikä on Coil Whine?

Coil whine on korkea äänentoisto, jonka jotkin tietokoneen kotelon sisällä olevat laitteet voivat luoda tietyissä tilanteissa. Tämä viheltäminen tai rytinä muistuttaa tylsää, kiehuvaa teekannun ääntä, yleensä vain paljon hiljaisempaa.

Näillä tietokoneen keloilla on niiden läpi kulkeva sähkövirta, joka normaalisti vaihtelee, minkä vuoksi kela on olemassa: yrittää vakauttaa virta tarjoamaan säännöllisempi virtavirta. Kun sähkövirta nostetaan tiettyyn pisteeseen, kelan ympärillä oleva magneettikenttä voi saada sen värisemään, mikä tuottaa valisevan äänen.

Kaikki eivät aina kuule tätä voimakasta valittavaa kohinaa samalla tavalla, koska taajuus vaihtelee eikä kaikki voi kuulla samoja taajuuksia. Itse asiassa useimmat tietokoneen komponentit tuottavat äänen, mutta se on yleensä liian hiljaista, jotta suurin osa kuulisi.

Valituksen äänenvoimakkuus ei riipu pelkästään kuulevasta, vaan myös siitä, kuinka paljon sähköä liikkuu johdotuksen läpi ja tietysti etäisyyden tietokoneesta korvista!

Mikä aiheuttaa korkean äänen?

Lähes mikä tahansa laite voi kokea kelan virinaa, mutta on tavallista, että näytönohjaimet tuottavat korkean äänen, koska niitä käytetään usein korkean intensiteetin tehtäviin – kuten videopeleihin, grafiikan muokkaamiseen ja videon toistoon – ja niitä käytetään yleensä niihin tehtäviä tuntikausia kerrallaan.

Yksi tapa varmistaa melun tuottaminen, jotta voit paremmin selvittää sen korjaamisen, on kiinnittää hyvin tarkkaa huomiota kun melu tapahtuu. Jos melu on paljon voimakkaampaa kuin tavallisesti videopelejä pelattaessa, saatat syyttää videokorttiasi (todennäköisesti se aiheuttaa joka tapauksessa korkean äänen).

Toinen tapa on käyttää vertailutyökalua tiettyjen laitteiden testaamiseen ja sitten taas kuunnella, milloin melu todella syntyy. Jos sinulla on ongelmia, sinun on ehkä pidettävä olkea korvastasi tietokoneen eri osien vieressä äänen eristämiseksi. Ole varovainen, kun teet tämän!

Ole kuitenkin varovainen, ettet sekoita muita ääniä – kuten ponnahduksia, kolinoita tai napsautuksia – korkean äänen saamiseksi ja oletetaan vain, että se kela virisee ja kävelee pois käsittelemättä sitä. Esimerkiksi kiljuva ääni saattaa aluksi tuntua kelan virinältä, mutta se voi itse asiassa olla melua kiintolevyltä, joka osoittaa vikaantunutta kiintolevyä, ja toinen ääni voi olla tarkemmin merkki nopeasti ylikuumenevasta virtalähteestä.

Vaikka melu ei olekaan kela, se ei tarkoita, että mikä tahansa se aiheuttaisi ongelmaa. Esimerkiksi, jos tietokoneestasi kuuluu melua joka kerta, kun teet jotain, kuten elokuvan polttaminen levylle tai kopioiminen musiikkia CD-levyltä, se on vain optinen levyasema – on normaalia kuulla levyn pyöriävän.

Toisin sanoen on tärkeää kuunnella erillistä sihistämistä, joka todennäköisesti tarkoittaa, että ongelma on värähtelevässä kelassa, jolloin sitä voidaan kutsua kela vinkua ja voit käsitellä sitä sellaisenaan.

Saatat jopa kokea korkean melun, kun tietokone on pois päältä! Tämä on todennäköisesti ongelma virtalähteessä. Jotain, mitä voit kokeilla tässä tilanteessa, on virtajohdon vaihtaminen ferriittihelmellä varustettuun.

Kuinka korjata Coil Whine

Jotkut verkossa olevat ”kelan vinkumisen korjaus” -ratkaisut kertovat sinulle, että et voi tehdä mitään tietokoneeltasi tulevan korkean melun korjaamiseksi, mutta se ei vain ole totta.

Voit myös lukea, että kelan vinkuminen on oire rikki tietokoneesta, ja vaikka on totta, että se voi tarkoittaa, että melua aiheuttavat komponentit ovat halpoja tai niitä ei ole suunniteltu suojaamaan ääntä tai tärinää, se ei ole merkki-merkki siitä, että jotain ei toimi.

Käämin virinän vaikutuksia voi yrittää vähentää useita asioita, johdotuksesta suoraan tietokoneen ostamiseen tai rakentamiseen, joka on valmistettu erityisesti melun absorboimiseksi, mutta nämä ovat dramaattisempia ratkaisuja.

Työnnä tätä luetteloa ylhäältä alas; se on järjestetty sen mukaan, kuinka helppoa kukin tehtävä on suorittaa:

 1. Siirrä tietokoneesi kauempana itsestäsi! Tiedän, että tämä ei todellakaan kuulosta hyvältä ratkaisulta kiinnitys kela vinkuu, mutta se voi varmasti vähentää kaikkia tietokoneeltasi tulevia ääniä ja on ylivoimaisesti helpoin tapa kokeilla.

  Tästä on tietysti hyötyä vain ihmisille, joiden tietokone on aina pöydänsä vieressä. Jos olet sinä, irrota kaikki pistokkeista ja johdot näyttösi, näppäimistö, hiiri jne., Jotta ne liikkuvat työpöydän takaosassa, ja aseta tietokone lattialle kiinnittämään kaikki.

  Jos tietokoneellasi ei ole jalkoja ja se istuu suoraan sen päälle, minkä päälle laitat sen, on parasta välttää sen istumista lattialla, varsinkin jos sinulla on matto. Laita se puupalalle tai työpöydän alemmalle hyllylle, jos sinulla on sellainen.

 2. Räjäytä tietokoneesi. Avaa kotelo ja poista pöly ja muu lika puhaltimista ja muista laitteista säiliön avulla.

  Kun nämä komponentit, varsinkin tuulettimet, keräävät tarpeeksi pölyä, mikä hidastaa niiden toimintaa, se voi pakottaa heidät juoksemaan nopeammin korvaamaan sen, mikä vaatii enemmän virtaa ja tuottaa siten enemmän melua kuin kela.

  On todella monia tapoja pitää tietokone viileänä. Mitä enemmän menetelmiä käytät, sitä vähemmän todennäköisesti tietokoneen komponentit ylikuumenevat ja työskentelevät kovemmin. Tämän pitäisi kääntyä vähemmän meluisaksi tietokoneeksi.

 3. Aseta kaikki mahdollinen tietokoneesi sisälle ja tarkista, että kaikki on kiinnitetty ruuveilla tai muulla kiristysmekanismilla.

  Kun asetat uudelleen data- ja virtakaapeleita, varmista, että ne on sidottu tavalla, joka vähentää kotelossa viemää tilaa. Tämä varmistaa, että tuulettimilla on runsaasti tilaa siirtää kuumaa ilmaa ja pölyä tietokoneesta ja estää laitteistoa toimimasta kovemmin kuin sen pitäisi.

  Jos uudelleen asettaminen korjaa melun, on mahdollista, että se ei ollut käämin virinää, vaan vain värähtelyjä laitteesta, joka kolisee omaa kehystä tai emolevyn tai kotelon aukkoa vasten.

  Jotkut, jotka saatat harkita hankkimista, jos sinulla ei vielä ole niitä, ovat kumitiivisteitä. Ne voivat vähentää melua, jos ne on asennettu kiintolevylle tai usein liikkuviin laitteisiin, kuten optiseen levyasemaan.


 4. Rajoita kuinka kovaa tietokoneesi voi toimia. Tähän saattaa liittyä pienempi ruutujen määrä sekunnissa, jonka GPU: n on sallittu käsitellä, tai fanien nopeuden vähentäminen.

  Jos grafiikkasuoritin hahmottaa liian monta kehystä liian nopeasti, se saa grafiikkasuorittimen toimimaan enemmän kuin tarvitset, mikä voi aiheuttaa kelan virinän. Vastaavasti saatat kuulla faneiltasi ääniä, jos he työskentelevät liikaa.

  Joissakin videopeleissä ja ohjelmistoissa on sisäänrakennettu asetus, jossa voit muuttaa enimmäiskehysasetusta. Toinen tapa on asentaa MSI Afterburner ja muuttaa ”Framerate limit” -asetusta RivaTuner-tilastopalvelin työkalu tai ”Tuulettimen nopeus” -vaihtoehto. SpeedFan on toinen ratkaisu puhaltimen nopeuksien laskemiseen.

  Jos tietokoneesi on jo vaikea jäähtyä, älä vähennä kenenkään tuulettimen nopeutta. Tuulettimet ovat todella tärkeitä kuuman ilman pitämisessä, joten muuta tuulettimen nopeutta vain, jos tietokoneesi ei ylikuumene, ja vain jos olet nopeuttanut tuulettimia jossain vaiheessa, ja siksi he tekevät ääntä.

 5. Tee tietokoneen kotelosta äänieristetty. Jos kotelo on valmistettu pääasiassa metallista, ilman kotelon tai tietokoneen laitteiston ympärillä olevaa pehmeää, ääntä vaimentavaa eristystä, on paljon helpompaa kuulla kaiken sen sisällä tapahtuvan.

  Lisää vaahtoa tai paksua kangasmateriaalia kotelon oveen tai kotelon osaan, joka on suoraan sinua kohti, tai työpöydän osaan, joka istuu sinun ja tietokoneen välillä. Voit hankkia joitain Amazonista tai paikoista, kuten Parts Express.

  On paljon helpompaa lisätä ääntä suojaavaa vaahtoa tietokoneeseesi kuin siirtää koko tietokone uuteen äänieristettyyn koteloon. Näet esimerkin äänieristetystä tietokoneen kotelosta tällä Nanoxian Deep Silence -kotelolla. Ota huomioon kotelon oven eristys.

 6. Maali eristävä lakka, kutsutaan myös kelalakka, keloilla, joiden epäilet aiheuttavan korkeaa ääntä. Kun se kuivuu, neste muodostaa kelojen ympärille paksun, suojaavan esteen, jonka pitäisi auttaa vähentämään tai jopa kokonaan pysäyttämään kelan vinkumista.

  Voit myös käyttää silikonia tai kuumaa liimaa, jos haluat.

  Tämä tekniikka näyttää olevan suosittu kelan vinkumisen korjaamiseksi, mutta se ei tietenkään ole helpoin menetelmä, minkä vuoksi se on niin kaukana tästä luettelosta. Sinun on ensin tiedettävä, mikä erityisesti aiheuttaa korkean melun, ennen kuin lakka tekee sinulle mitään hyvää.

 7. Vaihda osa, josta kuuluu korkea ääni. Jos se on edelleen takuun alainen, sinä voi saada ilmainen korvaava ääni liiallisen melun takia, mutta useimmat valmistajat eivät korvaa korvausta, kun ongelma on vain korkea ääni. Todellisuus on tässä, että korvaava kärsii todennäköisesti myös kelan virinasta.

  Kun ostat uuden tietokoneen osan kelan virinän korjaamiseksi, kokeile etsiä paikkoja, joissa on hyvä palautuskäytäntö, jotta jos korkean melun aiheuttama laitteiston vertailuarvon suorittaminen aiheuttaa liikaa vaivaa tai tulee liian helposti, voi vain palauttaa sen ja etsiä muualta.

  Voit myös etsiä tietokoneiden osia tai kokonaisia ​​tietokonejärjestelmiä, jotka on valmistettu erityisesti äänen absorboimiseksi tai lämmön minimoimiseksi, joko yksittäisillä eristetyillä osilla tai tietokonekotelolla, joka on tarkoitettu yksinomaan melun pitämiseen sen sisällä ja / tai lämmön ulkopuolella siitä. Hiljainen tietokone voi olla hyvä alku.

  Ennen kuin sitoudut ostamaan uuden tietokoneen osan, tarkista arvostelut ja katso, mitä muut käyttäjät sanovat kelan virinasta. Jos valituksia on paljon, sinun on viisasta välttää ostamasta mitään, joka vain toistaa ongelman, jonka yrität korjata.

 8. Jos et halua mennä laitteiston vaihtamiseen, eikä mikään muu toiminut kelan vinkumisen pysäyttämiseksi, sinun tarvitsee vain käsitellä sitä. Koska tietokoneessa ei ole mitään vikaa, kun ainoa oire on korkea ääni, voit käyttää melua vaimentavia kuulokkeita aina, kun olet tietokoneellasi. Tämän pitäisi olla riittävä melun estämiseksi tai hukuttamiseksi.