Skip to content

Kotisi voi olla kyberhyökkäyksen kohteena

22 de kesäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Uuden tutkimuksen mukaan käyttäjät aliarvioivat usein heidän kotiverkkoihinsa kohdistuvien kyberhyökkäysten määrän.
  • Kyberhyökkäysten uhka kasvaa, kun yhä useammat ihmiset työskentelevät kotona koronaviruspandemian aikana.
  • Hakkerointi on yllättävän helppoa, tarkkailijat sanovat.
Internet-käyttäjät aliarvioivat huomattavasti, kuinka usein heidän kotiverkkoonsa kohdistuvat kyberuhat, Internet-palveluntarjoajan Comcastin uuden raportin mukaan. Raportissa korostetaan kyberhyökkäysten kasvavia uhkia, kun yhä useammat ihmiset työskentelevät kotona koronaviruspandemian aikana. Tutkimuksessa vastaajat arvioivat, että keskimääräinen määrä oli 12 hyökkäystä kuukaudessa, mutta todellinen määrä on 104. Mutta on olemassa tapoja puolustaa kotiasi hyökkäyksiltä. ”Tärkein tapa suojata itseäsi verkossa on pysähtyä miettimään, ennen kuin napsautat linkkiä tai avaat sähköpostiliitteen”, sanoi Ncastur Davis, Comcastin tuote- ja tietoturvajohtaja, sähköpostihaastattelussa. ”Jos se näyttää epäilyttävältä, se todennäköisesti on. Toinen helppo tapa suojata itseäsi on käyttää monitekijätodennusta missä tahansa. Ota myös käyttöön automaattiset päivitykset laitteissa – mukaan lukien kaikki liitetyt kamerat, älykäs termostaatti, tulostin tai ääniavustaja. Käytä vahvaa, yksilölliset salasanat ja mahdollistavat Internet-palveluntarjoajan tarjoaman laajakaistayhteyden suojauksen. ”

Asiantuntijat sanovat uhkien lisääntyvän

”Ransomware ja tietojenkalasteluyritykset ovat lisääntyneet, kun yhä useammat ihmiset työskentelevät, oppivat ja ostavat kotoa”, sanoi IT-yrityksen Unisysin kyberturvallisuusohjelmien johtaja Jen Bazela sähköpostihaastattelussa. ”Erityisesti loma on aika, jolloin näemme tietojenkalasteluyritykset lisääntyvän, ja kun kotona pysyminen on tehty, useammat ihmiset oppivat verkossa.” Comcast-raportin mukaan viiden haavoittuvimman laitteen yhdistetyissä kodeissa ovat tietokoneet ja kannettavat tietokoneet, älypuhelimet, verkkokamerat, verkkoon tallennetut tallennuslaitteet ja suoratoistovideolaitteet.

Kuva tietoturvasta, jossa lukko, jossa koodi on päällä ja elektrodit.

Tutkimuksessa havaittiin myös, että 96% käyttäjistä ei tiennyt, kuinka vastata kuuteen perustavanlaatuiseen / väärään kyberuhkaa koskevaan kysymykseen. Lisäksi 85% vastaajista sanoi ryhtyvänsä kaikkiin tarvittaviin varotoimenpiteisiin kotiverkkojensa suojaamiseksi, ja 64% myönsi kuitenkin riskialttiita tapoja, kuten salasanojen jakamisen ystävien ja perheen kanssa.

Uhkien seuraaminen on vaikeaa

”Kaikkein kevyimmin yhdistetyissä kodeissa olevat kyberuhat ovat kasvaneet niin moniksi ja niin monimutkaisiksi, että tavalliset ihmiset tuskin pystyvät seuraamaan, vielä vähemmän suojautumaan”, Davis sanoi. Hakkerointi on yllättävän helppoa, tarkkailijat sanovat. ”Siellä on hakukone nimeltä Shodan.IO, jonka avulla voit etsiä allekirjoituksia läheisiltä verkkolaitteilta – näiden tietojen avulla yritteliäs rikollinen voisi tunnistaa IP-osoitteen, laitetyypin (malliin asti) ja etsiä sen oletusadministraattorin valtakirjat ”, Internet-sertifiointiyhtiön GlobalSignin tuotepäällikkö Lila Kee sanoi sähköpostihaastattelussa. ”Se on kaikki mitä tarvitset hakkeroida. Heillä on nyt järjestelmänvalvojan pääsy kyseiseen laitteeseen.” Monet hyökkäykset ovat vaarattomia, mutta eivät kaikki, Kee sanoi. ”Jos se on kuin jääkaappi ja he yrittävät lisätä sen botnetiin kaivamaan bitcoinia. Jääkaapit, jotka louhivat bitcoinia, on hauskaa. Ei niin hauskaa, kun kyseessä ovat lapsesi web-kamerat tai talosi turvakamerat.”

Kurkistaa verkkokamerasi läpi

Vaikka jotkut hakkerit etsivät taloudellista hyötyä, kuten luottokorttitietoja, yksityisyys on myös huolenaihe. ”On jo esimerkkejä tunkeilijoista, jotka pääsevät käyttämään Ring-kameroita ja vakoilevat kotimaista toimintaa”, sanoi Steven Umbrello, voittoa tavoittelemattoman ajatuslaitoksen toimitusjohtaja, Institute of Ethics and Emerging Technologies, sähköpostihaastattelussa. ”Suuri osa tästä voidaan katsoa johtuvan valmistajien laiminlyönnistä olla ilmoittamatta käyttäjille riskeistä samalla kun ei ole määrätty tai selitetty kaksivaiheista todennusta, etenkin niille, joille ei ole tietoa verkotettujen järjestelmien mahdollisista riskeistä.” Huolimatta lisääntyvästä uhkien määrästä, on tapoja suojata kotiasi kyberhyökkäyksiltä, ​​asiantuntijat sanovat. Aloita vaihtamalla kotireitittimien salasana, sanoi kyberturvallisuusyrityksen Puldy Resiliency Partnersin perustaja ja toimitusjohtaja Michael Puldy sähköpostihaastattelussa. ”Monilla reitittimillä on oletusarvoiset käyttäjätunnukset ja salasanat tai jopa ilman salasanoja”, hän lisäsi. ”Niiden muuttaminen vain sinä tiedät on tärkeä ensimmäinen askel.” ”Kaikkein kevyimmin yhdistetyissä kodeissa olevat verkkouhat ovat kasvaneet niin moniksi ja niin monimutkaisiksi, että tavalliset ihmiset tuskin pystyvät seuraamaan, vielä vähemmän suojelemaan itseään.” Vahvojen salasanojen luominen on myös välttämätöntä, Puldy sanoi. ”Suosittelen vähintään 12 merkkiä, ja jos järjestelmä tai sovellus sallii sen, lisää välilyöntejä”, hän lisäsi. ”Esimerkiksi” Kissa on # 1 Home $: ssa ”. Ei liian hullu, mutta sitä on vaikea murtaa. ” Toinen hyvä tapa harjoittaa on ylläpitää ohjelmistoja ja käyttöjärjestelmiä säännöllisesti. ”Joissakin tapauksissa helpoin tapa on käynnistää tietokone uudelleen kerran viikossa, ja kun ohjelmisto käynnistetään uudelleen, ylläpito otetaan käyttöön automaattisesti”, Puldy sanoi. ”Sano vähintään kyllä, kun tietokone pyytää sinua suorittamaan ohjelmistosi ylläpitoa.” Vaikka kyberhyökkääjät saattavat häiritä kotiverkon salasanoja, voit lopettaa ne tietyillä tavoilla. Pidä vain vartijasi yllä ja älä käytä oletusasetusta Internet-laitteissasi.