Skip to content

Kotiteatteri budjettioppaasta ja vinkkejä

20 de maaliskuu de 2021

Monet ovat hämmentyneitä siitä, miten aloittaa kotiteatterissa ja kuinka paljon käyttää. Edullisen kotiteatterijärjestelmän ei tarvitse tuntea halpaa. On olemassa monia erinomaisia ​​vaihtoehtoja, joiden avulla löydät oikean tasapainon.

Viime kädessä käyttämäsi summa riippuu siitä, sovitetaanko toiveesi käytettävissä olevaan käteiseen. On halpoja ja keskitason vaihtoehtoja, jotka tarjoavat hyvää arvoa ja suorituskykyä, kun taas jotkut erittäin kalliit vaihtoehdot lisäävät vain marginaalista suorituskykyä eivätkä välttämättä ole aina parhaan vastineen.

Seuraavien vinkkien avulla voit yhdistää toiveesi käytännöllisiin, kustannustehokkaisiin strategioihin kotiteatterisi kokoamiseksi.

Mikä on tärkeintä kotiteatterissasi

Kotiteatterijärjestelmäsi voi olla vain televisio ja vaatimaton äänijärjestelmä tai hienostunut räätälöity järjestelmä, jossa on huippuluokan televisio tai videoprojektori, seinä- ja kattokaiuttimet sekä kalliit kotiteatteritilat.

Tässä on peruskysymyksiä, joihin sinun on vastattava:

 • Haluatko suurimman mahdollisen katselukuvan?
 • Vietätkö enemmän aikaa television ja elokuvien katseluun, musiikin kuunteluun tai videopelien pelaamiseen?
 • Haluatko sisällyttää Internetin kotiteatterijärjestelmään?

Ole myös tietoinen yleisistä virheistä, jotka voivat vaikuttaa sekä budjettiisi että uuden järjestelmän nauttimiseen.

Päätä päivitätkö vai aloitatko alusta

Arvioi mitä sinulla on ja mieti, mitä haluat säilyttää – ainakin toistaiseksi. Katsellessasi, mitä sinulla on, kuvittele, mitä haluat valmiiden kotiteatterijärjestelmän sisältävän.

 • Näyttölaite: Videosisällön katseluun tarvitaan televisio tai videoprojektori / -näyttö.
 • Yksi tai useampi lähde: Tarvitset jotain tarjoamaan sinulle katsomasi tai kuulemasi sisällön. Kotiteatterilähdekomponenttivaihtoehtoihin kuuluvat Blu-ray- tai DVD-soittimet, pelikonsolit, verkon mediasoitin / suoratoistimet, antenni, kaapeli tai satelliitti-TV-ruutu.
 • Äänijärjestelmä: Elokuvien, TV-ohjelmien tai muun videosisällön kuulemiseksi sinun on liitettävä lähde stereo- tai kotiteatterivastaanottimeen ja kaiuttimiin.
 • Laiteteline tai kaappi: Tarvitset paikan TV: n tai lähdekomponenttien sijoittamiseen, ja jos omistat CD-, DVD- ja Blu-ray-levyjä, niiden säilyttäminen on hyvä idea.
 • Istuimet: Kotiteatteriasetusten viimeistelemiseksi mukava, mukava tuoli tai sohva on loistava tapa lisätä nautintoa.

Harkitse kotiteatteri-In-A-Boxia tai Sound Baria

Jos sinulla on pieni huone tai et halua vaivaa monimutkaisen kokoonpanon kokoamisessa, harkitse sopivaa televisiota ja kotiteatteripakkauksessa tai soundbar-järjestelmää.

Kotiteatteri-laatikossa -järjestelmät ovat edullisia paketteja, jotka sisältävät suurimman osan tarvittavista komponenteista, mukaan lukien kaiuttimet, surround-vastaanotin ja joissakin tapauksissa DVD- tai Blu-ray-soitin.

Soundbar luo laajemman surround-kaltaisen kentän yhdestä kaiutinkaapista, joka voidaan sijoittaa television ylä- tai alapuolelle. Joissakin äänibaareissa on sisäiset vahvistimet, ja useimmissa on erillinen subwoofer. Soundbar-kaiuttimet säästävät paljon tilaa ja vähentävät ylimääräisten surround-kaiuttimien tarvetta vaatimattomassa asennuksessa.

Jos haaveilet päivästä, jolloin sinulla on varaa lopulliseen kotiteatterijärjestelmään, mutta sinulla ei ole käteistä, kotiteatteri-laatikossa tai soundbar on ehdottomasti edullinen vaihtoehto.

Arvioi Blu-ray-soittimien piilotetut edut

Vaikka Blu-ray-soittimet ovat kalliimpia kuin DVD-soittimet, useimpien hinnat ovat alle 100 dollaria. Blu-ray-soittimen omistamisella on joitain rahaa säästäviä etuja:

 • Blu-ray-soittimet toistavat paitsi Blu-ray-levyjä myös DVD- ja CD-levyjä.
 • Suurin osa Blu-ray-soittimista voi myös toistaa ääni-, video- ja still-kuvasisältöä USB-muistitikulta USB-portin kautta.
 • Lähes kaikki Blu-ray-soittimet sisältävät Internet-suoratoisto-ominaisuuden. Nämä soittimet voidaan liittää Internetiin reitittimen kautta, jolloin voit suoratoistaa ääni- ja videosisältöä suoraan soittimeen katsottavaksi televisiossa tai videoprojektorissa.

Älä maksa liian paljon lisävarusteista

Kun ostat television, Blu-ray-soittimen, kotiteatterivastaanottimen, kaiuttimet ja bassokaiuttimen, näiden tuotteiden hinta ei ole lopullinen kokonaissumma. Tarvitset edelleen kaapeleita, johtoja ja mahdollisesti muita lisävarusteita, kuten yleiskaukosäätimen ja ylijännitesuojan, saadaksesi kaiken käyttöön ja toimiakseen. Lisätarvikkeet voivat olla kalliita, mutta niiden ei tarvitse olla. Vältä sekä 100 dollarin HDMI-kaapeleita että liian hyviä, jotta olisit totta, halpoja kellarikappaleita.

Osta uusittuja tuotteita, jos et tarvitse uusinta ja suurinta

Yksi tapa säästää rahaa kotiteatterin kokoamisessa on ostaa kunnostettuja tuotteita, varsinkin jos et tarvitse uusinta ja parasta. Kun useimmat meistä ajattelevat kunnostettua tuotetta, ajattelemme jotain, joka on avattu, repeytynyt ja rakennettu uudelleen, kuten automaattivaihteiston uudelleenrakentaminen.

Elektroniikkamaailmassa ei ole niin ilmeistä, mitä termi ”kunnostettu” todella tarkoittaa kuluttajalle. Ennen kuin ryhdyt etsimään näitä hyviä tarjouksia, aseta itsellesi hyödyllisiä ostosvinkkejä kunnostettujen tuotteiden ostamiseen.

Ota huomioon kotiteatterijärjestelmän pitkäaikaiset kustannukset

Ei ole mitään hyvää käyttää rahaa kotiteatteriin, jos sinulla ei ole rahaa nauttia siitä jatkuvasti. Ota huomioon seuraavat seikat.

 • Levyt: DVD-elokuvan keskimääräinen hinta on noin 15 dollaria, kun taas Blu-ray-elokuvan keskimääräinen hinta on noin 25 dollaria. Katso aina myyntiä. Harkitse DVD / Blu-ray-levyjen vuokraamista, jos et ole kiinnostunut niiden säilyttämisestä.
 • Kaapeli- ja satelliittimaksu: Maksamasi summa riippuu tilaamastasi paketista.
 • Katselukohtaiset palkkiot: Hinnat vaihtelevat, mutta voivat olla vähän kuin 2 dollaria katselua kohden tai 20 dollaria tai enemmän tietyille uudemmille elokuvajulkaisuille tai erikoistapahtumille.
 • Internet-suoratoistomaksut: Jotkut palvelut edellyttävät kuukausittaista tilausta, kun taas toiset perivät maksu-per-view-palkkiot. Vaikka Internet-suoratoisto on erittäin houkutteleva vaihtoehto kaapelille tai satelliitille, kustannukset voivat olla yhtä korkeat riippuen siitä, miten hallitset katsomiasi. Maksat kuitenkin vain haluamastasi palvelusta tai tietystä sisällöstä.
 • Videoprojektorin lampun vaihto: Jos valitset videoprojektorin television sijaan, useimmissa projektorissa on lamppu, joka on vaihdettava säännöllisesti. Vaikka lampun kustannukset ovat laskeneet viime vuosina, projektorista riippuen ne voivat silti olla useita satoja dollareita. Videoprojektorin tyypillinen käyttöikä vaihtelee 3000 – 5000 tuntia.

Rahan säästäminen on hyvä; Suuren arvon hankkiminen on parempi

Kotiteatteri voi olla todellinen rahansäästö – jos ostat älykkäästi.

 • Älä osta halvinta: Älä kuitenkaan maksa liikaa vain pienestä suorituskyvyn kasvusta.
 • Ole mukava ostoksessasi.
 • Sinun ei tarvitse ostaa kaikkea nyt: Jos sinulla ei ole varaa kaikkeen heti, aloita hyvästä televisiosta ja rakenna sieltä.
 • Ole realistinen: Budjetti lisäkustannuksille, kuten myyntivero, toimituskulut ja tarvittavat lisävarusteet. Kun tarkastelet tuotteen ostohintaa, lisää vielä 20-25 prosenttia. Tämä kuvastaa tarkemmin lopullista rekisterisi kokonaismäärää.
 • Tutki ennen ostamista: Tarkista tiedot sekä Internetistä että tulosta harkitsemillesi tuotteille. On valmistajan sivustoja, vertailevia arvosteluja, online-hintaoppaita ja muuta, mikä voi auttaa valinnoissa. Älä kerro myyjälle, ettet tiedä mitään harkitsemastasi tuotteesta, varsinkin jos hän on komissiossa.
 • Lue mainokset huolellisesti: Opi tulkitsemaan erityyppiset mainokset, jotka sekoittavat sunnuntain mainoslehdet sanomalehdessäsi.
 • Ymmärrä palautuskäytännöt: Varmista, että tiedät, mikä on myymälän tai verkkomyyjän palautuskäytäntö. Joillakin jälleenmyyjillä on varastointimaksut (yleensä 15 prosenttia) joistakin tai kaikista tuotteista (kun ne on avattu), olivatpa ne viallisia vai ei. Jotkut vähittäiskauppiaat voivat olla lempeitä tietyssä tapauksessa, mutta useimmat ovat tiukkoja politiikkansa suhteen. On mahdollista, että vaikka olisit yhden päivän ohittanut palautuskäytännön, tuote on sinun, vaikka tuote olisi avaamaton. Kaupan palautuskäytäntö tulee postittaa kassakoneille, ja se voi myös olla painettu kuittisi takaosaan. Jos et näe sitä – kysy.
 • Laajennetut huoltosuunnitelmat – ostatko vai ei? Kun ostat kotiteatterituotteita tiukalla budjetilla, saatat olla erittäin vastustuskykyinen huoltosuunnitelman tai laajennetun takuun ostamiselle. Jos kuitenkin ostat jotain mekaanista perustetta, kuten CD / DVD / Blu-ray-soitinta, tai jos ostat suuren näytön LED / LCD-, QLED- tai OLED-television, harkitse laajennetun palvelun ostamista. Tietenkin suunnitelman hinta, tarjotun kattavuuden tyyppi ja suunnitelman hinta ovat myös tärkeitä näkökohtia. Varmista, että tarkastelet sopimuksen hienoa tekstiä ennen sen ostamista.
 • Osta kaikki mitä tarvitset ensimmäistä kertaa: Osta KAIKKI, jotta tuote toimisi. Varmista, että ostat tarvittavat kaapelit tai muut tarvikkeet, jotta tuotetta voidaan käyttää, kun saat sen kotiin. Jos ostat DVD- tai Blu-ray-soitinta, osta muutama DVD tai Blu-ray-elokuva. Jos ostat DVD-tallentimen, muista ostaa paketti tyhjiä DVD-levyjä oikeassa muodossa.
 • Tunne postimyynnin ja verkkokaupan säännöt: Löytääksesi oikean tuotteen oikeaan hintaan monet kuluttajat ostavat enemmän Internetistä, postimyynnistä tai QVC: ltä ja muilta ostoskanavilta. Kuitenkin, niin houkuttelevia kuin Internet- ja postimyyntihinnat ovatkin, on joitain sudenkuoppia. Varmista, että ymmärrät verkkokaupan tai postimyynnin kokonaiskustannukset.