Skip to content

Kuinka Acquia liittyy Drupaliin?

30 de huhtikuu de 2021

Drupal on ilmainen sisällönhallintajärjestelmä (CMS). Acquia on yritys, joka tarjoaa maksettuja Drupal-palveluja ja myös vapaasti antaa tärkeän koodin Drupal-yhteisölle. Hämmennys näiden kahden välillä johtuu siitä, että sama henkilö, Dries Buytaert, aloitti molemmat projektit. Vuonna 2001 Buytaert julkaisi Drupalin avoimen lähdekoodin ohjelmistona. Siitä lähtien hän ja tuhannet muut ovat työskennelleet luodakseen Drupalin suosittuun avoimen lähdekoodin CMS: ään nykyään. Voit ladata, käyttää ja muokata Drupalia ja tuhansia Drupal-moduuleja ilmaiseksi.

Acquian historia

Useiden vuosien ajan Drupalin kehitystyön tekeminen vapaa-ajallaan Buytaert ilmoitti vuonna 2007 aloittavansa Drupal-yhtiön: Acquian. Hän oli lähestymässä tohtorinsa loppua. opiskeli ja päätti tehdä intohimosta Drupalille toimeentulon. Hän selitti ajatteluaan verkkosivustollaan:

Joten mitä puuttuu? Se on kaksi asiaa: (i) yritys, joka tukee minua johtajuuden tarjoamisessa Drupal-yhteisölle … ja (ii) yritys, joka on Drupalille mikä Ubuntu tai RedHat ovat Linuxille. Jos haluamme, että Drupal kasvaa vähintään kymmenellä kertaa, pidämme Drupalin nykyään harrastusprojektina ja säännöllisen ohjelmointityön tekeminen suuressa belgialaisessa pankissa ei selvästikään aio leikata sitä.

Nykyään Acquia tarjoaa yhdistelmän Drupal-palveluita. Kriittisesti Acquialla on ei lukitsi Drupalin omaan ohjelmistoon. Kuten Buytaert sanoi:

Acquia ei aio haarautua tai lähdekoodin Drupalia.

Sen sijaan Acquia tarjoaa maksettuja Drupal-palveluja, kuten erikoistuneita Drupal-isännöintiä, siirtymistä Drupaliin, tukea ja koulutusta. Yhtiö investoi myös Drupalin yleiseen kehittämiseen ja julkaisee tämän työn takaisin yhteisöön. Voit esimerkiksi ladata vapaasti Acquia Dev Desktopin ja suorittaa yksityisiä Drupal-sivustoja Windows- tai Mac-tietokoneella. Monia Drupalin sivuston ilmaisia ​​moduuleja ylläpitää Acquia. Yhteenvetona voidaan todeta, että kun näet ”Acquia Drupal”, se ei tarkoita sitä, että Acquia vaatisi auktoriteettia Drupalista tai että he ovat haaroittaneet Drupalin erityisen version, josta sinun on huolissasi.