Skip to content

Kuinka Alexa ohjaa valoja?

19 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

 • Lampun tai kytkimen liittäminen: Napauta Alexa-sovelluksessa Laitteet > Kaikki laitteet. Napauta yhdistettävää polttimoa tai kytkintä.
 • Älykeskittimen liittäminen: Napauta Alexa-sovelluksessa Lisää > Taidot ja pelit. Etsi laitteesi taito ja napauta ota käyttöön.
 • Luo valaistusryhmä: Napauta Laitteet > plus-merkki > Lisää ryhmä. Nimeä ryhmä ja valitse sisällytettävät laitteet.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten älykkäitä hehkulamppuja, älykkäitä kytkimiä ja älykkäitä keskittimiä asennetaan Alexa-yhteensopivan Echo-laitteen avulla.

Liitä älykäs hehkulamppu Alexaan

Ennen kuin aloitat, varmista, että älylamppu on yhteensopiva Alexan kanssa. Asenna sitten polttimo valmistajan ohjeiden mukaan ja anna sille nimi. Yleensä tämä tarkoittaa älykkään hehkulampun ruuvaamista toimivaan pistorasiaan. Katso ohjeet, jos kyseessä on jokin muu keskitin kuin Alexa.

 1. Avaa Amazon Alexa -sovellus mobiililaitteellasi.

 2. Napauta Laitteet välilehti.

 3. Napauta Kaikki laitteet. Alexa etsii yhteensopivia laitteita ja esittää luettelon löydetyistä laitteista.

 4. Selaa alaspäin löytääksesi älykkään valon, jonka haluat yhdistää. Se näkyy lampun kuvakkeena, jonka nimen olet määrittänyt alkuasetuksissa.

 5. Napauta älyvalon nimeä suorittaaksesi asennuksen loppuun.

Liitä älykytkin Alexaan

Jos haluat liittää älykytkimen Alexaan, sinun on ensin asennettava kytkin. Suurin osa älykytkimistä on kytkettävä suoraan kodin johdotusjärjestelmään, joten katso lisätietoja kytkimen asentamisesta valmistajan ohjeista. Jos olet epävarma, vuokraa sertifioitu sähköasentaja varmistaaksesi, että kytkin on kytketty oikein.

 1. Avaa Amazon Alexa -sovellus mobiililaitteellasi.

 2. Napauta Laitteet välilehti.

 3. Napauta Kaikki laitteet. Alexa etsii yhteensopivia laitteita ja esittää luettelon löydetyistä laitteista.

 4. Selaa alaspäin löytääksesi älykytkimen, jonka haluat yhdistää. Se näkyy lampun kuvakkeena, jonka nimen olet määrittänyt alkuasetuksissa.

 5. Napauta älykytkimen nimeä suorittaaksesi asennuksen loppuun.

Yhdistä Smart Hub Alexaan

Vain yksi Amazon Echo -tuotelinjan laite sisältää sisäänrakennetun keskittimen älylaitteille: Echo Plus. Kaikissa muissa versioissa älylaitteiden liittämiseen voi olla tarpeen käyttää älykeskitintä.

Määritä älykeskus noudattamalla valmistajan ohjeita ja muodosta yhteys Alexaan seuraavien ohjeiden avulla:

 1. Napauta Lisää (kolme riviä).

 2. Napauta Taidot ja pelit.

 3. Selaa tai kirjoita hakusanoja löytääksesi taitosi laitteellesi.

 4. Napauta ota käyttöön ja suorita sitten linkitys loppuun noudattamalla näytön ohjeita.

 5. Napauta Lisää laite että Laitteet Alexa-sovelluksen osio.

 6. Katso valmistajan ohjeista keskittimen erityiset vaiheet. Jos esimerkiksi haluat liittää Alexan Philips Hue -ohjelmaan, sinun on ensin painettava Philips Hue -sillan painiketta.

Määritä valoryhmät

Jos haluat pystyä sytyttämään useita valoja yhdellä äänikomennolla Alexan kautta, voit luoda ryhmän. Esimerkiksi ryhmään voi sisältyä kaikki makuuhuoneen valot tai kaikki olohuoneen valot. Alexan kanssa hallittavan ryhmän luominen:

 1. Napauta Laitteet välilehti.

 2. Napauta plus-merkki.

 3. Napauta Lisää ryhmä.

 4. Kirjoita ryhmän nimi tai valitse vaihtoehto luettelosta. Napauta Seuraava.

 5. Valitse valot, jotka haluat lisätä ryhmään, ja napauta sitten Tallentaa.

 6. Kun olet määrittänyt, sinun tarvitsee vain kertoa Alexalle, mitä valoryhmää haluat hallita. Esimerkiksi ”Alexa, käynnistä olohuone.”

Vaikka Alexa ymmärtää ”Dim” -komennon, jotkut älykkäät lamput himmentävät ja toiset eivät. Etsi himmennettäviä älylamppuja, jos tämä ominaisuus on sinulle tärkeä (älykkäät kytkimet eivät yleensä salli himmennystä).