Skip to content

Kuinka arkistoida WhatsApp-chatit ja pitää ne piilossa

19 de maaliskuu de 2021

WhatsApp-arkisto on ominaisuus, jonka avulla voit piilottaa viestit chat-näytöltä, jotta voit hakea ja lukea ne myöhemmin. Viestien arkistointi voi olla hyvä vaihtoehto, kun haluat piilottaa vanhat keskustelut, mutta et halua poistaa niitä. Näin luodaan WhatsApp-arkisto yksittäisille ja ryhmäkeskusteluille.

Tämän artikkelin ohjeet koskevat WhatApps iOS: lle ja Androidille.

Mikä on arkistointi WhatsAppissa?

Viestien arkistointi WhatsAppissa siirtää chatit Chat-näytöltä WhatsApp-arkistoon. Arkistointi ei poista viestejäsi. Sen sijaan se piilottaa viestit näkymästä. Tämä voi auttaa sinua järjestelemään paremmin säilyttäen tallennettavat viestit.

Viestien arkistointi on erilaista riippuen siitä, onko sinulla iPhone- tai Android-laite.

WhatsApp-keskustelun arkistointi iPhonessa

Viestien arkistointi WhatsAppissa voidaan tehdä Chat-näytöltä. Nämä ohjeet koskevat yksittäisiä ja ryhmäkeskusteluja.

 1. Avaa WhatsApp iPhonessa.

 2. Valitse Chatit -kuvaketta ruudun alaosassa.

 3. Valitse arkistoitava keskustelu, liu’uta viesti vasemmalle ja valitse Arkistoi.

 4. Chat arkistoidaan ja poistetaan Chat-näkymästä.

Kuinka arkistoida WhatsApp Chat iPhonessa

Arkistoidut keskustelut -vaihtoehto on piilotettu näkymästä, kun sinulla on avoimia chatteja. Sen sijaan voit käyttää arkistoituja keskusteluja joko pyyhkäisemällä tai hakemalla. Voit myös poistaa kaikki keskustelut arkistosta WhatsApp-asetusten kautta.

Poista arkistojen arkistointi pyyhkäisemällä

Yksinkertainen pyyhkäisy on kaikki mitä tarvitset arkistoon lähettämiesi keskustelujen arkistointiin. Tämän avulla voit tarkastella arkistoituja keskusteluja aivan kuten aktiivisia keskusteluja.

 1. Alkaen Chatit pyyhkäise alaspäin näytön yläreunasta.

 2. Valita Arkistoidut keskustelut.

 3. Valitse Arkistoidut keskustelut -näytössä chat, jonka haluat arkistoida, liu’uta sormeasi vasemmalle ja valitse sitten Poista arkistointi. Tämä toiminto palauttaa viestin keskusteluihin.

Poista arkistojen arkistointi hakemalla

Pyyhkäisemisen lisäksi voit käyttää arkistoituja viestejä etsimällä henkilön tai ryhmän nimeä.

 1. Valitse Chatit-näytössä Hae baari ja kirjoita etsimäsi henkilön tai ryhmän nimi.

  Jos se ei ole näkyvissä, saatat joutua pyyhkäisemään alas näytöllä päästäksesi hakupalkkiin.

 2. Jos hakuehtojasi vastaava arkistoitu viesti on, nimi näkyy alla olevissa hakutuloksissa. Arkistoiduilla viesteillä on Arkistoitu tag heidän vieressään.

 3. Napauta sen henkilön tai ryhmän nimeä, jonka arkistoinnin haluat poistaa, liu’uta sormeasi vasemmalle ja valitse sitten Poista arkistointi. Tämä toiminto palauttaa viestin keskusteluihin.

Poista kaikkien keskustelujen arkistointi asetusten kautta

Chatien arkistointi on myös mahdollista poistaa WhatsApp-asetusten kautta. Tämän tekeminen voi olla hyödyllistä, jos et muista arkistoidut chatit.

Voit tehdä niin valitsemalla asetukset > Chatit > Poista kaikkien keskustelujen arkistointi. Tämä palauttaa kaikki arkistoidut keskustelut Chatit-ikkunaan.

Toinen tapa poistaa viestin arkistointi on luoda uusi viesti jollekulle. Jos kyseisen henkilön kanssa on arkistoitu viesti, viestiketju palautetaan pikaviestinäyttöön, kun aloitat keskustelun uudelleen.

WhatsApp-keskustelun arkistointi ja poistaminen arkistoinnista Androidissa

WhatsApp-keskustelun arkistointi ja arkiston poistaminen Androidissa on yksinkertaista, ja siihen tarvitaan vain muutama vaihe. Näin voit tehdä sen.

 1. Avaa WhatsApp Android-laitteellasi.

 2. Valitse Chatit -välilehteä ja napauta sitten pikaviestiä haluat arkistoida, kunnes vihreä kupla ilmestyy.

 3. Valitse kolme pystysuoraa pistettä oikeassa yläkulmassa ja valitse sitten Arkistoi chat. Tämä lähettää keskustelun arkistoituun sijaintiin.

Kuinka poistaa WhatsApp-keskustelun arkistointi Androidissa

Jos arkistoit keskustelun WhatsAppissa ja haluat laittaa sen takaisin tavalliseen näkymään, voit poistaa sen arkistosta. Näin se tehdään Androidissa.

 1. Vieritä Chat-näytössä näytön alareunaan ja valitse Arkistoitu Avaa Arkistoidut keskustelut -kansio.

 2. Napauta ja pidä keskustelua, jonka haluat arkistoida, ja valitse sitten Poista arkistointi -kuvaketta työkalurivillä. Arkistoinnin poistaminen näyttää levykkeeltä, jossa on ylöspäin osoittava nuoli.

Toinen tapa poistaa viestin arkistointi on luoda uusi viesti jollekulle. Jos kyseisen henkilön kanssa on arkistoitu viesti, koko viestiketju palautetaan pikaviestinäyttöön, kun aloitat keskustelun uudelleen.