Skip to content

Kuinka asentaa ohjelmisto uudelleen Windowsiin oikein

6 de heinäkuu de 2021

Ohjelmiston uudelleenasentaminen on yksi perusvianetsintävaiheista, jotka jokaisen tietokoneen käyttäjä voi saada automaattisen Windows-ongelmien korjaamisen jälkeen, mutta se on usein unohdettu vaihe yrittäessään ratkaista ohjelmisto-ongelma. Asentamalla ohjelmiston otsikko uudelleen, olipa se sitten tuottavuustyökalu, peli tai mikä tahansa välissä oleva, voit korvata kaikki ohjelmatiedostot, rekisterimerkinnät, pikakuvakkeet ja muut ohjelman suorittamiseen tarvittavat tiedostot. Jos mikä tahansa ohjelman kanssa ilmenevä ongelma johtuu vioittuneista tai puuttuvista tiedostoista (yleisin ohjelmisto-ongelmien syy), uudelleenasennus on todennäköisesti ongelman ratkaisu. Oikea tapa asentaa ohjelmisto on poistaa se kokonaan ja asentaa se sitten uusimmasta asennuslähteestä. Ohjelman poistaminen ja asentaminen uudelleen tällä tavalla on todella helppoa, mutta tarkka menetelmä eroaa hieman riippuen käyttämästäsi Windows-käyttöjärjestelmästä. Alla on ohjeet kullekin Windows-versiolle. On tärkeää tietää, mikä Windows-versio sinulla on. Jos et ole varma, mikä Windows-versio on asennettu tietokoneellesi, et välttämättä pysty lataamaan ohjelmiston oikeaa versiota uudelleen.

Kuinka asentaa ohjelma uudelleen Windowsiin oikein

  1. Avaa Ohjauspaneeli. Nopea tapa avata Ohjauspaneeli Windows 10: ssä tai Windows 8: ssa on Power User Menu, mutta vain, jos käytät näppäimistöä tai hiirtä. Valita Ohjauspaneeli painikkeen jälkeen näkyviin tulevasta valikosta VOITTAA+X tai napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella Aloitusnäppäin.

  2. Klikkaa Poista ohjelma linkki sijaitsee Ohjelmat otsikko tai Lisää tai poista sovellus jos käytät Windows XP: tä. Jos et näe useita luokkia, joiden alla on linkkejä, mutta näet vain useita kuvakkeita, valitse se, joka sanoo Ohjelmat ja ominaisuudet. Jos uudelleenasentamiseen suunnittelemasi ohjelma vaatii sarjanumeron, sinun on löydettävä se sarjanumero nyt.

  3. Etsi ja napsauta ohjelmaa, jonka haluat poistaa, selaamalla näytöllä näkyvien tällä hetkellä asennettujen ohjelmien luetteloa. Jos sinun on asennettava Windows Update tai asennettu päivitys uudelleen toiseen ohjelmaan, napsauta Näytä asennetut päivitykset -linkkiä vasemmalla puolella Ohjelmat ja ominaisuudet ikkunassa tai vaihda Näytä päivitykset ruutu, jos käytät Windows XP: tä. Kaikki ohjelmat eivät näytä asennettuja päivityksiä täällä, mutta jotkut näyttävät.

  4. Klikkaa Poista asennus, Poista / muutatai Poista -painiketta ohjelman poistamiseksi. Tämä painike näkyy joko ohjelmaluettelon yläpuolella olevassa työkalupalkissa, kun ohjelma on valittuna, tai sivulta riippuen käyttämästäsi Windows-versiosta. Nyt tapahtuvien tapahtumien yksityiskohdat riippuvat siitä, minkä ohjelman asennat. Jotkin asennuksen poistamisprosessit vaativat sarjan vahvistuksia (samanlaisia ​​kuin mitä olet ehkä nähnyt, kun asennit ohjelman ensimmäisen kerran), kun taas toiset voivat poistaa asennuksen ilman, että tarvitsisit syötettä lainkaan. Vastaa kyselyihin parhaalla mahdollisella tavalla – muista vain, että haluat täysin poista ohjelma tietokoneeltasi. Jos asennuksen poistaminen ei jostain syystä onnistu, kokeile ohjelmaa poistamalla ohjelma. Itse asiassa, jos sinulla on jo yksi näistä asennettuna, olet ehkä jopa nähnyt ohjauspaneelissa erillisen poistopainikkeen, joka käyttää kyseistä kolmannen osapuolen ohjelmaa, kuten ”Tehokas asennuksen poisto” -painike, kun IObit Uninstaller on asennettu – voit käyttää että painike, jos näet sen.

  5. Käynnistä tietokone uudelleen, vaikka sitä ei vaadita. Mielestäni tämä ei ole valinnainen vaihe. Niin ärsyttävää kuin se saattaa joskus olla, tietokoneen uudelleenkäynnistäminen vie aikaa varmistaa, että ohjelma on täysin poistettu.

  6. Varmista, että poistamasi ohjelma on poistettu kokonaan. Tarkista, että ohjelmaa ei enää ole Käynnistä-valikossa, ja varmista myös, että ohjelman merkintä Ohjelmat ja ominaisuudet tai Lisää tai poista sovellus on poistettu. Jos olet luonut omat pikakuvakkeet tähän ohjelmaan, nämä pikakuvakkeet ovat todennäköisesti edelleen olemassa, mutta eivät tietenkään toimi. Voit vapaasti poistaa ne itse.

  7. Asenna ohjelmiston uusin versio. On parasta ladata ohjelman uusin versio ohjelmistokehittäjän verkkosivustolta, mutta toinen vaihtoehto on saada tiedosto vain alkuperäiseltä asennuslevyltä tai aikaisemmalta lataukselta. Ellei ohjelmistodokumentaatio toisin määrää, mahdolliset korjaustiedostot ja huoltopaketit tulisi asentaa ohjelmaan jälkeen uudelleenkäynnistys asennuksen jälkeen (vaihe 8).

  8. Käynnistä tietokone uudelleen.

  9. Testaa uudelleenasennettu ohjelma.