Skip to content

Kuinka asettaa Linux-tiedostojen jakaminen Samban kanssa

16 de heinäkuu de 2021

Linux tehtiin verkkoon, minkä vuoksi se tarjoaa korkean turvallisuuden ja joustavuuden. Jos sinulla on useita koneita samassa verkossa, sinun on ehkä jaettava kansioita Linux-työpöydältä. Linuxin luontaisen joustavuuden ansiosta voit tehdä sen helposti Samban avulla.

Mikä on Samba?

Samba on Server Message Block (SMB) -protokollan Linux-toteutus, jota käytetään verkkotiedostojen jakamiseen. Windows-käyttöjärjestelmässä tätä kutsutaan yksinkertaisesti SMB: ksi. Samba on ilmainen, avoimen lähdekoodin ohjelmisto, joka on helposti asennettavissa useimmista tavallisista arkistoista. Alun perin Andrew Tridgellin kehittämä Samba tarjoaa tiedosto- ja tulostuspalveluja ja voi (Samba-versiosta 4 lähtien) integroitua Microsoft Windows Server -toimialueeseen (joko toimialueen ohjaimena tai toimialueen jäsenenä). Joillekin Linux-työpöydän jakeluille Samban asentaminen on muutaman nopean napsautuksen päässä menestyksestä. Ennen kuin tutkimme, miten tämä asetetaan helpolle tavalle, mennään toiseen reittiin. Demonstroimme jakamalla tiedostoja keskenään Perusjärjestelmä ja Ubuntu Desktop 18.04.

Kuinka asentaa Samba

On huomattava, että Linuxin Ubuntu Desktop-iteroinnissa sinun ei tarvitse käydä läpi Samban manuaalisen asennuksen. Koska näin ei ole kaikilla Linux-työpöydillä, asennetaan.

 1. Kirjaudu Linux-työpöydällesi ja avaa pääteikkuna.

 2. Päivitä ja päivitä komennolla: sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade -y

 3. Kun päivitys on valmis, käynnistä työpöytä uudelleen (tarvitaan vain, jos ydin on päivitetty). Asenna Samba komennolla: sudo apt-get install samba -y

  class = ”ql-syntaksi”>

  Samban asentaminen Linuxiin.

 4. Käynnistä ja ota Samba käyttöön komennoilla: sudo systemctl start smbd
  sudo systemctl ota smbd käyttöön

  type = ”code”>

 5. Samba on nyt valmis konfiguroimaan.

Kuinka konfiguroida Samba

Samba ei ole kovin vaikea määrittää. Kun käytät GNOME-tiedostoa Ubuntu Desktopissa, sinun ei tarvitse vaivautua Samban määrittämiseen manuaalisesti kokoonpanotiedoston kautta. Perus-käyttöjärjestelmässä (ja muissa jakeluissa) Samba on kuitenkin määritettävä tekstipohjaisesta kokoonpanotiedostosta. Näin:

 1. Avaa pääteikkuna työpöydällä.

 2. Anna komento: sudo nano /etc/samba/smb.conf

 3. Etsi viiva työryhmä = TYÖRYHMÄ ja muuta se ainutlaatuiseksi (tai jos sinulla on jo työryhmä verkossa, vaihda se siihen).

  työryhmä = TYÖRYHMÄ

 4. Lisää rivi työryhmän rivin alle netbios name = NIMI (Jos NAME on pöytätietokoneesi nimi tai isäntänimi).

 5. Oletetaan, että haluat jakaa Asiakirjat-kansion kotihakemistossasi (kutsumme sitä / home / jack / Asiakirjat, joten jakoa käyttävät voivat luoda uusia kansioita ja tiedostoja. Lisää smb.conf-tiedoston alaosaan: comment = NAME Documents
  polku = / home / jack / Documents
  kirjoitettavissa = kyllä
  selattava = kyllä
  vieras ok = kyllä
  luoda peite = 0775

  type = ”code”> Missä NAME on sama nimi, jota käytit netbios-vaihtoehdossa. Tallenna ja sulje smb.conf-tiedosto.

 6. Seuraavaksi sinun on lisättävä käyttäjä Samba. Tämä tehdään kahdella seuraavalla komennolla: sudo smbpasswd -a $ USERNAME
  sudo smbpasswd -e $ KÄYTTÄJÄNIMI

  type = ”code”> Sinua pyydetään ensin antamaan sudo-salasanasi ja sitten kirjoittamaan ja vahvistamaan uusi SMB-salasana käyttäjälle.

  Vaihtoehdot selitetty

  Yllä olevissa komennoissa -a-vaihtoehto lisää käyttäjän ja -e-vaihtoehto sallii käyttäjän.

 7. Käynnistä lopuksi Samba uudelleen komennolla sudo systemctl käynnistä smbd uudelleen.

Jos haluat lisätä useamman kuin yhden jaon, luo uusi jaon alle [Documents] jakaa samalla kokoonpanomallilla.

Luo Samba-jakaminen Ubuntu Desktopilla

Sinun pitäisi nyt pystyä muodostamaan yhteys äskettäin luotuun Samba-jakoon mistä tahansa verkon Desktop-tiedostonhallinnasta, joka tukee SMB-protokollaa (joka on suurin osa niistä). Kuinka tämä tehdään, riippuu käyttöjärjestelmästä, joka muodostaa yhteyden Samba-jakoon, ja käytetystä tiedostojen hallinnasta. Jos valitsemasi jakelu on Ubuntu Desktop, Samba-jaon luominen on paljon helpompaa. Jaamme saman hakemiston (/ home / jack / Documents). Voit tehdä tämän seuraavasti:

 1. Avaa tiedostonhallinta.

 2. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Asiakirjat -kansioon ja napsauta Paikallinen verkko-osuus valikosta.

  Paikallisen verkon osuus

 3. Valitse avautuvassa ikkunassa valintaruutu Jaa tämä kansio ja tarkista sitten valintaruudut Anna muiden luoda ja poistaa tiedostoja tässä kansiossa ja Vieraan pääsy.

  Kansioiden jakaminen

 4. Kirjoita kuvaava kommentti Kommentti (valinnainen).

 5. Lehdistö Luo jakaminen.

  Kansioiden jakaminen> Luo jako” class=”lazyload”   id=”mntl-sc-block-image_1-0-101″ >
</li>
<li>
<p>Paina pyydettäessä <strong>Lisää käyttöoikeudet automaattisesti</strong>.</p>
<p><img class=

 6. Sinun pitäisi nyt pystyä käyttämään / home / jack / Documents-tiedostoja miltä tahansa verkon työpöydän tiedostojen hallinnalta.