Skip to content

Kuinka avata HEIC- ja HEIF-tiedostoja Windowsissa

19 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

 • Etsi tiedosto Windows 10: ssä ja kaksoisnapsauta sitä avataksesi sen esikatseluikkunassa kuten mikä tahansa muu kuvatiedosto.
 • Jos sinulla on Windows 7 tai 8, tarvitset kolmannen osapuolen työkalun, kuten CopyTrans HEIC. Lataa ja asenna se, kaksoisnapsauta sitten tiedostoa avataksesi sen.

Nykyaikaiset iOS-laitteet tallentavat kuvia HEIC / HEIF-muodossa. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka nämä kuvatiedostot avataan Windowsissa. Ohjeet toimivat Windows 10-, Windows 8- ja Windows 7 -käyttöjärjestelmissä. MacOS avaa tällaiset tiedostot ilman erillistä säätämistä.

HEIC-tiedoston avaaminen Windows 10: ssä

Olettaen, että tietokoneesi on ajan tasalla, sinun ei tarvitse tehdä paljon HEIC-tiedoston avaamiseksi. Tässä on mukana.

 1. Etsi tiedosto tietokoneeltasi.

 2. Kaksoisnapsauta tiedostoa.

  Tämän menetelmän avulla ei ole mahdollista nähdä kuvan esikatselua kuten joissakin muissa tiedostoissa.

 3. Sen pitäisi nyt avautua Photo Preview -ikkunassa aivan kuten minkä tahansa muun kuvatiedoston.

  Tiedosto ei avaudu? Lataa HEIF-kuvalaajennusten lisäosa Microsoft Storesta.

Jos lähetät kuvatiedostoja iOS-laitteestasi, kuten sähköpostitse tai Dropbox, iOS-laitteesi tulisi muuntaa tiedosto automaattisesti JPG: ksi, mikä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse huolehtia HEIC / HEIF-yhteensopivuusongelmista.

HEIC-tiedoston avaaminen Windows 7: ssä ja 8: ssa

HEIC / HEIF-tiedoston avaaminen on hieman hankalampaa Windows 7: ssä ja 8: ssa, koska tiedostotunnisteelle ei ole suoraa tukea. Paras ratkaisu on ladata työkalu nimeltä CopyTrans HEIC for Windows. Se on laajennus, joka avaa HEIC-tiedostot yhtä helposti kuin muutkin tiedostot, eikä työkalua tarvitse enää asentaa.

Voit myös käyttää CopyTrans HEIC for Windowsia Windows 10 -tietokoneessa. Se näyttää kuviesi esikatselukuvat ja tarjoaa myös helpot muunnostyökalut.

 1. Käy osoitteessa https://www.copytrans.net/copytransheic.

 2. Valitse ladataja asenna sitten ohjelmisto.

 3. Kaksoisnapsauta HEIC-tiedostoa avataksesi sen.

Mitkä ovat HEIC-tiedostot?

Apple hyväksyi HEIC-muodon vuonna 2017 korvaamaan JPEG-muodon. Koon ja laadun kannalta tehokkaampi HEIC-tiedostotunniste tunnetaan myös HEIF-tiedostona. Sitä on käytetty aiemmin Applen iPhone Portrait Mode -tilassa, mikä mahdollisti muiden etujen lisäksi paljon laadukkaampia kuvia kuin tavallinen JPEG.