Skip to content

Kuinka avata korotettu komentokehote Windowsissa

19 de maaliskuu de 2021

Jotkin Windowsissa käytettävissä olevat komennot edellyttävät, että suoritat ne korotetusta komentokehotteesta. Pohjimmiltaan tämä tarkoittaa komentokehoteohjelman (cmd.exe) suorittamista järjestelmänvalvojan tason oikeuksilla.

Milloin tarvitset korotetun komentokehotteen?

Tiedät, jos haluat suorittaa tietyn komennon korotetusta komentokehotteesta, koska se kertoo sinulle selvästi virheilmoituksessa komennon suorittamisen jälkeen.

Esimerkiksi, kun yrität suorittaa sfc-komennon a: sta normaalia Komentokehoteikkuna, saat ”Sinun on oltava järjestelmänvalvoja, joka käyttää konsoli-istuntoa voidaksesi käyttää sfc-apuohjelmaa” viesti.

Kokeile chkdsk-komentoa ja saat ”Pääsy estetty, koska sinulla ei ole riittäviä käyttöoikeuksia tai levy voi olla lukittu toisella prosessilla. Sinun on kutsuttava tämä korotetussa tilassa suoritettava apuohjelma ja varmistettava, että levy on lukittu.” virhe.

Muut komennot antavat muita viestejä, mutta riippumatta siitä, miten viesti muotoillaan tai mistä komentokehotteesta puhumme, ratkaisu on yksinkertainen: avaa korotettu komentokehote ja suorita komento uudelleen.

Vaadittu aika: Korotetun komentokehotteen avaaminen vie suurimman osan teistä alle minuutissa alusta loppuun. Kun tiedät miten se tehdään, olet vielä nopeampi seuraavalla kerralla.

Korotetun komentokehotteen avaamiseen liittyvät vaiheet vaihtelevat jonkin verran käyttöjärjestelmästäsi riippuen. Ensimmäinen opetusohjelma toimii Windows 10: lle ja Windows 8: lle ja toinen: Windows 7: lle ja Windows Vistalle. Katso Mikä Windows-versio minulla on? jos et ole varma.

Korotetun komentokehotteen avaaminen Windows 10: ssä tai Windows 8: ssa

Seuraava prosessi toimii vain Windows 10: ssä ja Windows 8: ssa, mikä on valitettavaa, koska se on erittäin yksinkertainen ja toimii myös muiden ohjelmien korottamiseen, ei vain komentokehotteeseen.

Jos käytät näppäimistöä Windows 10- tai Windows 8 -käyttöjärjestelmässä, voit avata korotetun komentokehotteen nopeasti Käyttäjävalikosta. Käytä vain VOIT + X pikanäppäin ja valitse sitten Komentokehote (järjestelmänvalvoja). Valita Joo kaikissa mahdollisesti näkyvissä olevissa käyttäjätilien valvontaviesteissä.

Asetuksista ja Windowsin kokoonpanosta riippuen komentokehote voidaan korvata Windows Powershellillä.

 1. Avaa Tehtävienhallinta. Nopein tapa, olettaen, että käytät näppäimistöä, on kautta CTRL + VAIHTO + ESC mutta tässä linkissä on useita muita menetelmiä. Yksi helppo tapa on kirjoittaa sovelluksen nimi Cortanan hakukenttään.

 2. Mene Tiedosto > Suorita uusi tehtävä.

  Älä näe Tiedosto valikko? Saatat joutua ensin valitsemaan Lisätietoja Tehtävienhallinta-ikkunan alaosassa näyttää edistyneempi näkymä ohjelmasta, mukaan lukien Tiedosto valikossa.

 3. vuonna Luo uusi tehtävä kirjoita seuraava ikkuna, jonka näet nyt Avata tekstikenttä:

  cmd

  data-type = ”code”>

  … mutta älä tee vielä mitään muuta!

 4. Tarkista Luo tämä tehtävä järjestelmänvalvojan oikeuksilla. laatikko.

  Etkö näe tätä ruutua? Tämä tarkoittaa, että Windows-tilisi on a vakiona tili, ei järjestelmänvalvoja tili. Tililläsi on oltava järjestelmänvalvojan oikeudet voidakseen avata korotetun komentokehotteen tällä tavalla. Noudata alla olevaa Windows 7 / Vista -menetelmää tai kokeile vihjettä näiden ohjeiden alapuolella.

 5. Valita OK ja noudata sitten seuraavia mahdollisia käyttäjätilien valvontavaatimuksia.

Näkyviin tulee nyt korotettu komentokehoteikkuna, joka sallii rajoittamattoman pääsyn komentojen suorittamiseen.

Voit vapaasti sulkea Tehtävienhallinnan. Se tekee ei täytyy pysyä avoimena komentokehotteen käyttämiseen.

Jos käytät näppäimistöä Windows 10- tai Windows 8 -käyttöjärjestelmässä, voit avata korotetun komentokehotteen nopeasti Käyttäjävalikosta. Käytä vain VOIT + X pikanäppäin ja valitse sitten Komentokehote (järjestelmänvalvoja). Valita Joo kaikissa mahdollisesti näkyvissä olevissa käyttäjätilien valvontaviesteissä.

Kuinka avata korotettu komentokehote Windows 7: ssä tai Vistassa

 1. Etsi komentokehote pikakuvake, yleensä Lisätarvikkeet Käynnistä-valikon kansio.

  Jos sinulla on vaikeuksia löytää se, katso ohjeet komentokehotteen avaamiseen (ei kohotettu). Mutta ensin on tehtävä välivaihe.

 2. Napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Suorita järjestelmänvalvojana.

 3. Hyväksy kaikki käyttäjätilien valvontaviestit tai varoitukset.

Näkyviin tulee korotettu komentokehoteikkuna, joka sallii pääsyn komentoihin, jotka edellyttävät järjestelmänvalvojan oikeuksia.

Lisätietoja kohonneista komentokehotteista

Älä anna kaiken yllä olevan keskustelun vakuuttaa sinua siitä, että sinun on tai on suoritettava komentokehote järjestelmänvalvojana useimmille komennoille. Lähes kaikkien komentorivikomentojen kohdalla, riippumatta siitä, mikä Windows-versio on, on täysin kunnossa suorittaa ne tavallisesta komentokehoteikkunasta.

Jos haluat avata korotetun komentokehoteikkunan, joko a) Windows-käyttäjätililläsi on jo oltava järjestelmänvalvojan oikeudet, tai b) sinun on tiedettävä toisen tietokoneen salasana, jolla on järjestelmänvalvojan oikeudet. Suurin osa kotitietokoneen käyttäjän tileistä on määritetty järjestelmänvalvojan tileiksi, joten tämä ei yleensä ole huolenaihe.

Kuinka selvittää, onko sinulla järjestelmänvalvojan oikeudet

On erittäin helppo tapa kertoa, onko avaamasi komentokehoteikkuna korotettu vai ei: se on koholla jos ikkunan otsikossa lukee Järjestelmänvalvoja; sen ei koholla jos ikkunan otsikossa vain sanotaan Komentokehote.

Kohotettu komentokehoteikkuna avautuu system32-kansioon. Korotettu komentokehoteikkuna avautuu sen sijaan käyttäjän kansioon: C: Käyttäjät [username].

Jos aiot käyttää usein korotettua komentokehotetta, sinun kannattaa harkita uuden pikakuvakkeen luomista komentokehotteeseen, joka käynnistää ohjelman automaattisesti järjestelmänvalvojan tasolla. Katso ohjeet kohotetun komentokehotteen pikakuvakkeen luomiseen, jos tarvitset apua.

Windows XP: ssä käyttäjillä on oletuksena järjestelmänvalvojan oikeudet. Kun avaat komentokehotteen XP: ssä, se nousee, ellei sinulla ole muun tyyppistä profiilia.