Skip to content

Kuinka avata levynhallinta komentokehotteesta

20 de maaliskuu de 2021

Nopea tapa avata Levynhallinta-apuohjelma missä tahansa Windows-versiossa on komentokehotteesta. Kirjoita vain lyhyt komento ja Levynhallinta-apuohjelma käynnistyy heti.

Levynhallinta on haudattu useisiin kerroksiin syvälle useimpiin Windows-versioihin, joten nopeampi tapa käyttää tätä supertyökalua kiintolevyillesi ja muille tallennuslaitteille voi olla erittäin kätevää.

Käynnistä Levynhallinta Windowsin komentokehotteesta seuraavasti:

Levynhallinta -komento on sama kaikissa Windows-versioissa, joten nämä ohjeet koskevat yhtä lailla Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista ja Windows XP.

Etkö ole mukava työskennellä komentojen kanssa? Voit avata levynhallinnan myös Windowsin Tietokoneen hallinta -työkalulla. (Tämä on kuitenkin helppoa ja nopeaa, lupaamme!)

Levynhallinnan avaaminen komennolla

Levynhallinta -komennon käyttäminen vie vain muutaman sekunnin, kun opit sen tekemisen.

 1. Avaa Windows 10: ssä ja Windows 8: ssa Juosta Käynnistä-valikosta tai Sovellukset-näytöltä (tai katso Nopeampi menetelmä … sivun alaosassa olevasta osiosta saadaksesi vielä nopeamman tavan avata tämä työkalu).

  Valitse Windows 7: ssä ja Windows Vistassa alkaa.

  Siirry Windows XP: ssä ja vanhemmissa alkaa ja sitten Juosta.

  Tässä vaiheessa teet vain pääsyn Windows-osaan, jonka avulla voit etsiä ja avata työkalua Levynhallinta-komennolla, kuten näet seuraavassa vaiheessa. Saattaa tuntua oudolta, että tähän on useita tapoja, mutta jokainen Windows-versio toimii hieman eri tavalla.

 2. Kirjoita seuraava Levynhallinta-komento tekstikenttään:

  diskmgmt.msc

  data-type = ”code”>

  … ja sitten osui Tulla sisään näppäintä tai paina OK, riippuen siitä, mistä ajoit komennon.

  Teknisesti levynhallinnan avaaminen komentokehotteelta edellyttäisi, että avaat komentokehoteohjelman (jonka voit tehdä, jos haluat; se toimii samalla tavalla). Suoritettavan ohjelman, kuten., Suorittaminen diskmgmt.msc hausta tai Suorita-ruudusta suorittaa saman.

  Teknisesti, diskmgmt.msc ei ole ”Levynhallintakomento” enempää kuin minkä tahansa muun komentorivityökalun suoritettava tiedosto on ”komento”. Tiukimmassa mielessä diskmgmt.msc on vain ohjelman Suorita-komento.

 3. Odota, kun Levynhallinta avautuu. Sen pitäisi olla välitön, mutta koko ohjelman lataaminen voi kestää hetken.

Nyt kun se on auki, voit käyttää sitä vaihtaaksesi aseman kirjaimia, osioimalla aseman, alustamalla aseman ja paljon muuta.

Levynhallinnan avaamiseen käytetty menetelmä ei muuta sitä, mitä voit tehdä sillä. Toisin sanoen, kaikki samat toiminnot ovat olemassa riippumatta siitä, mitä pikavalintamenetelmää käytät, olipa kyseessä komentokehote, Suorita-valintaikkuna, Tietokoneen hallinta tai jopa Windows Explorer.

Nopeampi menetelmä Windows 10: ssä ja Windows 8: ssa

Käytätkö näppäimistöä tai hiirtä Windows 10: n tai Windows 8: n kanssa? Jos näin on, Levynhallinnan avaaminen Virranhallinta-valikon kautta on jopa nopeampi kuin Suorita-komennolla.

Paina vain VOIT + X Tuo valikko esiin ja napsauta sitten Levynhallinnointi. Windows 10: ssä ja Windows 8.1: ssä Käynnistä-painikkeen napsauttaminen hiiren kakkospainikkeella tuo esiin myös Power User -valikon.

Windows 10: ssä voit myös suorittaa diskmgmt.msc suoraan Cortana-käyttöliittymästä, mikä on mukavaa, jos olet tottunut käyttämään sitä komentojen suorittamiseen jo.

Toinen tapa käyttää Levynhallinta -komentoa on Tehtävienhallinnasta. Tämä ei todellakaan ole nopeampi menetelmä kuin edellä kuvattu menettely, mutta se voi olla ainoa vaihtoehto, jos sinulla on vaikeuksia näyttää työpöytä tai avata valikoita.

Voit tehdä tämän avaamalla Tehtävienhallinnan kautta Ctrl + Vaihto + Escja mene Tiedosto > Suorita uusi tehtävä. Tulla sisään diskmgmt.msc ja valitse OK.

Tehtävienhallintamenetelmä on täsmälleen sama kuin Suorita-valintaikkunan käyttäminen. Jos vertaat kahta ruutua, huomaat, että ne näyttävät melkein samoilta, koska käytät samaa toimintoa Windowsissa: komentorivillä.