Skip to content

Kuinka avata levynhallinta Windowsissa muuttaaksesi asemia

20 de maaliskuu de 2021

Sinun on avattava Levynhallintatyökalu, jos haluat osioida kiintolevyn, alustaa kiintolevyn, muuttaa aseman kirjainta tai suorittaa muita muita levyihin liittyviä tehtäviä.

Et löydä pikakuvaketta Levynhallinnasta Windowsin Käynnistä-valikosta tai Sovellukset-näytöltä, koska se ei ole ohjelma samassa mielessä kuin useimmat muut tietokoneesi ohjelmistot.

Noudata seuraavia helppoja vaiheita päästäksesi Windowsin Levynhallintaan:

Voit avata levynhallinnan alla kuvatulla tavalla missä tahansa Windows-versiossa, Windows 10: stä Windows XP: hen.

Levynhallinnan avaaminen Windowsissa

Yleisin ja käyttöjärjestelmästä riippumaton tapa avata levynhallinta on alla kuvatun Tietokoneen hallinta -apuohjelman avulla.

0:41

Katso Muita tapoja avata levynhallinta tämän opetusohjelman jälkeen joitain muita vaihtoehtoja, joista osa voi olla hieman nopeampi joillekin teistä.

 1. Avaa Ohjauspaneeli.

  Useimmissa Windows-versioissa Ohjauspaneeli on helpoimmin saatavissa sen Käynnistä-valikon tai Sovellukset-näytön pikakuvakkeesta.

 2. Valitse Järjestelmä ja turvallisuus.

  Järjestelmä ja turvallisuus löytyy vain Windows 10: stä, Windows 8: sta ja Windows 7: stä. Windows Vistassa vastaava linkki on Järjestelmä ja ylläpito, ja Windows XP: ssä sitä kutsutaan suorituskyky ja ylläpito. Katso Mikä Windows-versio minulla on? jos et ole varma.

  Jos katsot Suuret kuvakkeet tai Pienet kuvakkeet Ohjauspaneelin näkymässä et näe tätä linkkiä. Jos olet jossakin näistä näkymistä, valitse Ylläpidon työkalut ja siirry sitten vaiheeseen 4.

 3. Valitse Ylläpidon työkalut. Se sijaitsee lähellä ikkunan alaosaa, joten sinun on ehkä vieritettävä alas nähdäksesi sen.

  Muista, että Vistassa ja XP: ssä tätä ikkunaa kutsutaan Järjestelmä ja ylläpito tai suorituskyky ja ylläpitovastaavasti.

 4. Kaksoisnapsauta tai kaksoisnapsauta nyt avoimessa Hallintatyökalut-ikkunassa Tietokonehallinta.

 5. Valita Levynhallinnointi ikkunan vasemmalla puolella. Se sijaitsee alle Varastointi.

  Jos et näe sitä luettelossa, sinun on ehkä valittava plus- tai nuolikuvake Varastointi -kuvaketta.

  Levynhallinnan lataaminen voi kestää useita sekunteja tai enemmän, mutta se näkyy lopulta Tietokoneen hallinta -ikkunan oikealla puolella.

Voit nyt osioida kiintolevyn, alustaa kiintolevyn, muuttaa aseman kirjainta tai tehdä mitä tahansa muuta mitä sinun on tehtävä Windowsin levynhallintatyökalussa. Nämä kiintolevytehtävät voidaan suorittaa myös useimmilla ilmaisilla levyosiointiohjelmistoilla.

Muita tapoja avata levynhallinta

Voit myös avata Levynhallinnan kirjoittamalla yksinkertaisen komennon mihin tahansa Windows-versioon. Tämä menetelmä voi olla paljon nopeampi, jos olet tottunut suorittamaan komentoja Suorita-valintaikkunassa tai komentokehotteessa.

Suorita vain diskmgmt.msc jostakin näistä komentoriviliitännöistä. Katso lisätietoja levynhallinnan avaamisesta komentokehotteesta, jos tarvitset tarkempia ohjeita.

Voit myös tehdä oman pikakuvakkeen Levynhallintaan suoraan työpöydällesi, jonka voit avata milloin tahansa käynnistääksesi työkalun välittömästi.

Näin:

 1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella tai napauta ja pidä tyhjää tilaa työpöydällä.

 2. Mene Uusi > Pikakuvake.

 3. Tyyppi diskmgmt.msc ja paina sitten Seuraava.

 4. Muokkaa nimeä, jos haluat, ja valitse sitten Suorittaa loppuun.

Jos käytössäsi on Windows 10 tai Windows 8 ja sinulla on näppäimistö tai Hiiri, Levynhallinta on yksi monista nopean käytön vaihtoehdoista erittäin hyödyllisessä Power User -valikossa. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-painiketta tai kokeile Voita + X näppäimistöllä.

Jos Explorer ei edes toimi, joten et voi käyttää työpöytää pikakuvakkeen tekemiseen, Käynnistä-painikkeen käyttämiseen tai komentokehotteen avaamiseen, Tehtävienhallinta voi olla ainoa vaihtoehto.

Voit avata Levynhallinnan Task Managerilla avaamalla ensin Task Manager (Ctrl + Vaihto + Esc on yksi helppo tapa) ja siirry sitten Tiedosto > Suorita uusi tehtävä (valitse Lisätietoja ensin, jos Tiedosto-valikkoa ei näy). Mitä näet, näyttää täsmälleen Suorita-valintaikkunasta; syötä diskmgmt.msc komento siellä ohjelman avaamiseksi.