Skip to content

Kuinka avata puhelimesi lukitus

19 de maaliskuu de 2021

Lukitsemattomia puhelimia ei ole rajoitettu tiettyyn operaattoriin. Esimerkiksi, jos sinulla on lukitsematon Virgin Mobile -puhelin, voit käyttää sitä Verizonin palvelussa ilman, että sinun tarvitsee ostaa puhelinta, joka on valmistettu erityisesti Verizonille. Voit ostaa puhelimia, jotka ovat lukitsematta, mutta voi olla mahdollista avata myös jo oleva puhelin.

Tämän artikkelin tiedot koskevat kaikkien valmistajien (Apple, Samsung, Google, Huawei, Xiaomi jne.) Valmistamia älypuhelimia.

Mitä puhelimen lukituksen avaaminen tarkoittaa?

Matkapuhelinoperaattorit lukitsevat usein puhelimensa käytettäväksi vain verkossaan estääkseen kuluttajia vaihtamasta palveluja. Älypuhelimen lukituksen avaaminen sallii SIM-kortin hyväksymisen eri operaattorilta, jotta käyttäjä voi soittaa puheluja, lähettää tekstiviestejä ja käyttää uuden operaattorin matkapuhelinverkkoa.

Puhelimen lukituksen avaaminen ennen sovitun palvelusopimuksen täyttämistä voi aiheuttaa ennenaikaisen irtisanomismaksun.

Matkapuhelimen lukituksen avaaminen

Puhelimen lukituksen avaaminen edellyttää todennäköisesti yhteyttä nykyiseen operaattoriin (tai viimeiseen operaattoriin, jonka kanssa puhelinta käytettiin). Sinun on annettava tilinhaltijan tiedot sekä puhelimen IMEI-numero. Jokaisella operaattorilla on oma prosessi ja käytännöt puhelinten lukituksen avaamiseen.

  • AT&T: Laite on suunniteltava käytettäväksi AT&T -verkossa ja lukittu siihen. Sitä ei voida ilmoittaa kadonneesta tai varastetusta, ja kaikki palvelusitoumukset, osamaksusuunnitelmat ja ennenaikaisen irtisanomisen maksut on maksettava kokonaisuudessaan. Lisäksi puhelin ei voi tällä hetkellä olla aktiivinen toisen AT&T -asiakkaan tilillä.
  • T-Mobile: Laitteen on oltava ollut aktiivinen T-Mobile-verkossa vähintään 40 päivää, ja siihen liittyvä tili on maksettava kokonaisuudessaan.
  • Sprint: Laitteen on oltava tai se on ollut aktiivinen Sprint-verkossa vähintään 50 päivää, ja tilin on oltava hyvässä kunnossa.
  • Verizon: Ei lukitse heidän 4G LTE -laitteitaan, eikä koodia tarvita niiden ohjelmointiin käytettäväksi minkään muun operaattorin kanssa. He eivät myöskään lukitse 3G-laitteitaan, lukuun ottamatta muita kuin iPhone 3G -laitteita.
  • Virgin Mobile: Aktivoi vain laitteet, jotka on sertifioitu toimimaan Virgin Mobile -palveluiden kanssa, eikä se voi avata puhelimia muilta operaattoreilta.

Jos operaattori ei avaa laitteesi lukitusta, saatat pystyä löytämään lukitusohjelmiston, joka on tehty erityisesti laitteellesi. Esimerkiksi Samsungin valmistamien puhelimien lukituksen avaamiseen on runsaasti ilmaisia ​​ohjelmistoja. Suurin osa näistä ohjelmista toimii luomalla koodi, jolla voit vapauttaa laitteen operaattorin rajoituksista.

Sim-korttien etsiminen lukitsemattomille puhelimille

Jos ostat SIM-kortin suoraan operaattorilta, he saattavat saada sinut sitoutumaan palvelusuunnitelmaansa, mikä estäisi puhelimen avaamisen. Onneksi voit ostaa myös prepaid-SIM-kortteja kolmannen osapuolen myyjiltä, ​​mikä on erityisen hyödyllistä, jos matkustat kansainvälisesti. Näin voit ostaa SIM-kortin, jonka puhelinnumero on paikallisessa maassa, jossa vierailet, jotta voit soittaa puheluita maksamatta kansainvälisiä hintoja.