Skip to content

Kuinka Bitcoin-kaivosaltaat vaikuttavat kryptovaluutan louhintaan

19 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

  • Liity suosittuun vaihtoehtoiseen kaivosaltaaseen, jolla on vahva yhteisö ja maine, kuten Slush Pool tai CGminer.
  • Tutustu CryptoCompare-verkkosivustoon, joka luokittelee melkein kaikki käytettävissä olevat altaat laadulle ja luotettavuudelle.
  • Pidä nämä seikat mielessä, kun valitset uuden kaivosaltaan: maksu, alkuperämaa ja maine.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka löytää luotettava Bitcoin-kaivosallas. Se sisältää tietoja oletetun kaivosaltaan käytöstä ja antaa syitä kaivosalojen vaihtamiseen.

Kuinka löytää kaivosallas

Kaivosaltaan löytäminen on arvokas osa Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen louhinnassa. Kaivosaltaat antavat Bitcoin-kaivostyöläisten yhdistää ponnistelunsa ja jakaa ansaitut palkkiot. Kaivospoolin käyttäminen tuottaa melkein aina suurempia tuloja kuin kaivostoiminta yksin. Valittavana on lukuisia altaita, joista osaa virallisesti hallinnoivat yritykset ja toisia omistajat.

Suosittuja vaihtoehtoisia Bitcoin-kaivosaltaita ovat Slush Pool ja CGminer. Slush Pool oli ensimmäinen luotu Bitcoin-kaivosallas, ja vaikka se ei ole enää suurin, sen ympärille on rakennettu vankka yhteisö ja tarjolla on paljon tukimateriaalia uusien kaivostyöläisten aloittamiseksi.

Kätevin paikka löytää vaihtoehtoisia Bitcoin-kaivosaltaita on Crypto Compare. Sivusto luetteloi melkein kaikki käytettävissä olevat altaat ja antaa sinun lajitella altaat tiettyjen yksityiskohtien mukaan ja luokitella ne viidestä tähdestä laadun ja luotettavuuden vuoksi.

Tässä on kolme asiaa, joihin kannattaa kiinnittää huomiota kaivosaltaan hakemisen yhteydessä:

  • Maksu: Maksuprosentti on se, mitä altaan omistaja ottaa kokonaistulostasi. Tämä voi vaihdella 0 prosentista 10 prosenttiin. Vaikka liittyminen uima-altaaseen ilman maksua kuulostaa houkuttelevalta, uima-altailla on yleensä alhainen hinta tai ei lainkaan maksua, koska niillä ei ole käyttäjiä ja yritetään houkutella uusia jäseniä. Usein voi olla syytä liittyä laadukkaampaan uima-altaaseen, jossa on paljon käyttäjiä, ja maksaa korkeampi maksu, koska se voi ansaita sinulle enemmän pitkällä aikavälillä.
  • Alkuperämaa: Vaikka voit liittyä uima-altaaseen, joka sijaitsee kaikkialla maailmassa, liittyminen lähemmäksi sijaintiasi johtaa parempaan kokemukseen ja korkeampiin tuloihin.
  • Maine: Salausvaluutatila voi olla poliittinen, ja jotkut kaivosaltaat yrittävät aktiivisesti sabotoida kehittyvää Bitcoin-tekniikkaa louhimalla tarkoituksella Bitcoinia tavalla, joka hidastaa lohkoketjun tapahtumia tai kieltäytyy siirtymästä Bitcoinin edistyneempään versioon, joka voisi olla turvallisempi ja halvempaa käyttäjille. Twitter-haku kaivosaltaan nimestä paljastaa yleensä kaikki kaivosaltaan ja sen kaivostyöntekijöihin liittyvät negatiiviset näkökohdat. Jotkut vältettävät altaat ovat BTC Nuggets, F2Pool ja AntPool.

Oletuskaivosalueen käyttö

Suurimmalla osalla Bitcoin-kaivosovelluksista ja -palveluista on omat viralliset altaat. Nämä viralliset kaivospoolit ovat tyypillisesti oletusasetus, mutta ne voidaan muuttaa mukautetuksi pooliksi sovelluksen asetuksissa.

Viralliset Bitcoin-kaivosaltaat ovat yleensä luotettava vaihtoehto useimmille ihmisille, koska heillä on usein monia muita Bitcoin-kaivostyöläisiä. Nämä kaivosaltaat saavat myös yrityksen teknistä tukea ja päivityksiä sovelluksen tai palvelun takana.

Esimerkkejä palveluista, jotka tarjoavat oletuksena kaivosaltaan, ovat Windows 10 Bitcoin Miner -sovellus ja suosittu Bitcoin-kaivoslaitevalmistaja Bitmain.

Pitäisikö sinun vaihtaa kaivosaltaita?

Vaihda Bitcoin-kaivospoolia kokeellaksesi ja katsoaksesi, lisääkö toinen pooli tulojasi. Useimmissa tapauksissa oletusarvoisen virallisen kaivosaltaan käyttämisen pitäisi olla täysin hieno.

Yksi hyvä syy kaivosaltaiden vaihtamiseen voi olla, jos haluat kaivaa toisen kryptovaluutan. Windows 10 Bitcoin Miner -sovellus voi myös kaivaa Litecoinia esimerkiksi kirjoittamalla Litecoin-kaivosaltaan osoitteen Mukautettu kaivosmies vaihtoehto sisään asetukset.

Jos kryptovaluutan kaivospoolin tyyppi muuttuu, myös lompakon maksuosoitteen tulisi muuttua. Esimerkiksi, jos louhit Litecoinin kaivosaltaasta, varmista, että maksulompakkosi osoite on Litecoin-lompakko. Väärän kryptovaluutta-lompakon käyttäminen johtaa virheeseen ja menetät tulosi. Tästä säännöstä voi olla joitain poikkeuksia, joissa kaivosallas voi antaa sinun kaivaa yksi kryptoiini, kuten Ethereum, ja maksaa sinulle Bitcoinissa. Altaan virallisella verkkosivustolla tai keskustelupalstoilla mainitaan, onko tämä kaksinaisuus mahdollista.

Kuinka Bitcoin-kaivos toimii?

Bitcoin-kaivostoiminta on prosessi, jossa liiketoimet vahvistetaan Bitcoin-lohkoketjussa. Kaivostoimintaan osallistuvia ihmisiä kutsutaan Bitcoin-kaivostyöläisiksi.

Bitcoin-kaivostyöläiset käyttävät tietokoneillaan erillisiä ohjelmistoja tapahtumien käsittelemiseksi. Mitä tehokkaampi kaivostyöläisen tietokone on, sitä enemmän tapahtumia he voivat käsitellä ja sitä enemmän Bitcoinia he ansaitsevat palkkiona ponnisteluistaan.

Kaivospalkkiot koostuvat pienistä maksuista, jotka peritään Bitcoin-tapahtuman aloittaneelta (esimerkiksi henkilö, joka ostaa kahvia Bitcoin-älypuhelimen lompakolla).

Toisinaan Bitcoin-lohkoketju vapauttaa uuden Bitcoinin kaivosprosessin aikana, ja tämä suurin osa on jaettu sen lukituksen avaaneen Bitcoin-kaivosalueen jäsenten kesken.

Mikä on kaivosallas?

Liittyminen Bitcoin-kaivosaltaaseen on kuin arpajaisten ostaminen ystäväryhmän kanssa ja suostumus jakamaan palkintorahat, jos joku teistä voittaa. Sinulla on suuremmat mahdollisuudet voittaa vähän rahaa useammin tällä tavoin kuin yksinkertaisesti ostaa yksi lippu itse ja toivoa saavan pääpalkinto kerran.

Jokainen Bitcoin-kaivosallas tarjoaa numeerisen osoitteen, joka syötetään mukautettuihin asetuksiin Bitcoin-kaivosohjelmistossa. Suurin osa kaivossovelluksista ja -palveluista tukee omia virallisia kaivospoolejaan, vaikka monet verkkoyhteisöt ovat myös luoneet omat.

Jotkut altaat voivat olla kannattavampia (toisin sanoen ansaita enemmän palkintoja) kuin toiset, joten kannattaa kokeilla eri poolien kanssa viikoittain tai kuukausittain. Mukautetun altaan käyttö ei kuitenkaan ole vaatimus, ja sen tekevät yleensä edistyneet kaivostyöläiset.

Muilla kaivoksilla saatavilla kryptovaluutoilla on myös omat kaivosaltaat.

Kaivosaltaat eivät korvaa laitteistoa

Allas, riippumatta siitä, kuinka suuri maine sillä on, ei voi korvata laadukkaiden kaivoslaitteistojen puutetta. Kaivosaltaan tulot lasketaan sen mukaan, kuinka paljon tietokoneesi voi kaivaa, joten sinun on investoitava kaivoslautan rakentamiseen, jos haluat tehdä jotain hyödyllistä.

Jos kaivoslautan ostaminen ei ole vaihtoehto sinulle, pilvikaivos voi olla kannattava vaihtoehto sen halvemman hinnan ja helppokäyttöisyyden vuoksi.