Skip to content

Kuinka erotat kaupalliset tulostimet ja pöytätietokoneet?

20 de maaliskuu de 2021

Pöytätietokoneella tarkoitetaan todellista laitteistoa, mukaan lukien pistematriisitulostimia, lasertulostimia ja mustesuihkutulostimia, joita käytetään kodeissa ja yrityksissä. Nämä työpöytätulostimet ovat yleensä tarpeeksi pieniä, jotta ne sopivat työpöydälle tai pöydälle. Yritykset voivat käyttää myös suurempia lattiamallitulostimia. Nämä ovat jälleen laitteita, joita käytetään asiakirjojen tulostamiseen paperille, piirtoheitinkalvoille tai muulle materiaalille.

Pöytätietokoneella digitaalinen tiedosto lähetetään tietokoneeseen (tai sen verkkoon) liitettyyn tulostimeen, ja tulostettu sivu on käytettävissä hetkessä.

Kaupalliset tulostimet

Kaupallinen tulostin on itse asiassa yritys ja sen omistaja ja / tai työntekijät, jotka ovat painatusalan ammattilaisia. Painotalossa voi olla tulostimia (koneita) digitaalista tulostusta varten, mutta niissä on yleensä myös verkko- tai arkkipuristimia offset-litografiaa ja muita kaupallisia painoprosesseja varten.

Kaupallinen tulostin on painotalo, joka tulostaa tiedoston jollakin useista tavoista, usein myös painokoneella. Käytettävä tulostustapa vaikuttaa siihen, miten digitaalinen tiedosto on valmisteltava. Kaupalliset tulostimet vaativat yleensä hyvin erityisiä tiedostojen valmistelu- tai esipainotehtäviä.

Tietäen mikä on mikä kontekstin mukaan

Kun kohtaat työpöytäjulkaisuartikkeleissa ja opetusohjelmissa ohjeita ”puhua tulostimesi kanssa”, emme kehota sinua kuiskaamaan mustesuihkutulostinta tai kytkemään lasertulostimesi mielekkääseen keskusteluun, vaikka muutama terävä sana saattaa parantaa sinua, kun tulostin tukkeutuu tai muste loppuu keskellä tulostustyötä. Voit olettaa, että ”puhu tulostimesi kanssa” tarkoittaa neuvontaa kaupallisen tulostuspalvelun kanssa tulostustyöstäsi.

Ohjeet ”asiakirjan lähettämiseen tulostimeesi” saattavat koskea miestä (tai naista) tai konetta. Sivun asiayhteydestä pitäisi olla selvää, tarkoittaako se ohjelmiston tulostuspainikkeen painamista vai digitaalisen tulostustiedoston viemistä painotaloon kaupallista tulostusta varten. Muita kaupallisessa tulostimessa käytettyjä termejä ovat painotalo, offset-tulostin, pikatulostin (kuten Kinkon kaltaiset paikat) tai palvelutoimistot – teknisesti erilaiset, mutta tulostin ja huoltotoimisto voivat joskus tarjota samankaltaisia ​​palveluja. Termiä ”palveluntarjoaja” voidaan käyttää tarkoittamaan joko palvelutoimistoa tai painotaloa.