Skip to content
iOS

Kuinka estää numero iPhonessa

19 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

 • Avaa Puhelin sovellus ja napauta Viimeaikaiset. Napauta Minä -kuvake estettävän numeron vieressä, vieritä sitten alas ja napauta Estä tämä soittaja.
 • Estämisen jälkeen he eivät voi soittaa, FaceTimeen, tekstiviestiin tai iMessageen iPhonen kautta. Muut palvelut, kuten WhatsApp, eivät vaikuta niihin.
 • Estetyt ihmiset eivät tiedä, että heidät on estetty. Puhelut menevät vastaajaan, eivätkä he näe mitään viitteitä siitä, että tekstit eivät olisi käyneet läpi.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit estää ei-toivottuja yhteystietoja soittamasta, lähettämästä tekstiviestejä tai FaceTiming-sovelluksia sinulle iPhonessa. Ohjeet koskevat iOS 12: ta ja uudempia, mutta toiminnot ovat samat iOS 11: lle ja iOS 10: lle.

Kuinka estää puhelut puhelinmyyjiltä ja muilta

Esto tapahtuu Puhelin-sovelluksessa:

 1. Avaa Puhelin sovellus ja napauta Viimeaikaiset.

  Käytä Äskeiset-välilehden sijaan Puhelin-sovelluksen Yhteystiedot-välilehteä. menettely on sama.

 2. Napauta Minä -kuvake sen numeron vieressä, jonka haluat estää, avataksesi sen yksityiskohtaisen tietonäytön.

 3. Vieritä näytön alareunaan ja napauta Estä tämä soittaja.

 4. Napauta joko vahvistusnäytössä Estä yhteys estääksesi numeron tai napauttamalla Peruuttaa jos muutat mieltäsi.

Nämä vaiheet estävät myös puhelut ja tekstiviestit iPod touchissa ja iPadissa. On myös mahdollista, että iPhoneesi tulevat puhelut näkyvät näissä laitteissa. Voit poistaa puhelut käytöstä näissä laitteissa estämättä puheluja.

Mikä on estetty?

Millaisia ​​viestintätyyppejä estetään, riippuu siitä, mitä tietoja sinulla on tästä henkilöstä osoitekirjaasi:

 • Jos sinulla on heidän puhelinnumeronsa, heitä estetään soittamasta sinulle, soittamasta FaceTime-puheluita tai lähettämästä sinulle tekstiviestejä puhelimeesi tallennetusta puhelinnumerosta.
 • Jos sinulla on heidän sähköpostiosoitteensa, heitä estetään lähettämästä sinulle sähköpostia iMessagen kautta tai soittamalla FaceTime-puheluita estetyllä sähköpostiosoitteella.

Mitä estätkin, asetus koskee vain ihmisiä, jotka käyttävät iPhonen mukana tulevia sisäänrakennettuja Puhelin-, Viestit- ja FaceTime-sovelluksia. Jos käytät muiden toimittajien sovelluksia soittamiseen tai tekstiviestien lähettämiseen, nämä asetukset eivät estä ihmisiä ottamasta sinuun yhteyttä. Monet soitto- ja tekstiviestisovellukset tarjoavat omat esto-ominaisuutensa, joten voit ehkä estää ihmisiä näissä sovelluksissa pienellä tutkimuksella.

IOS 13: ssa voit tehdä paremmin kuin estää puhelut. Voit lähettää robo- ja roskapostit suoraan vastaajaan näkemättä niitä.

Mitä estetyt ihmiset näkevät?

Estämilläsi ihmisillä ei ole aavistustakaan, että estit heidät. Tämä johtuu siitä, että kun he soittavat sinulle, heidän puhelunsa menee vastaajaan. Sama heidän teksteineen; he eivät näe mitään viitteitä siitä, että heidän tekstinsä ei olisi käynyt läpi. Heille kaikki näyttää normaalilta. Voit silti soittaa tai lähettää tekstiviestejä heille, jos haluat, muuttamatta estoasetuksiasi.

Vaikka ei ole mitään tapaa tietää varmasti, on olemassa muutamia tapoja selvittää, onko joku estänyt sinut, joten jos estämäsi ihmiset kasvavat epäilyttäviksi, he saattavat pystyä selvittämään sen.

Muutti mieltäsi ja haluat nyt kuulla ihmisiltä, ​​jotka olet aiemmin estänyt? Opi poistamaan numeron esto iPhonessa ja iPadissa.