Skip to content

Kuinka etsiä ja ladata ohjaimia

19 de maaliskuu de 2021

Paras paikka ladata ohjain on suoraan laitevalmistajalta. Ennen kuin voit päivittää ohjaimen, sinun on löydettävä ja ladattava uusin versio.

Valmistajalta ladatut ohjaimet ovat kaikkein testatuimpia ja ajantasaisimpia. Valmistaja on melkein aina minkä tahansa muualla olevan ohjaimen alkuperäinen lähde, joten miksi et lataa sitä lähteestä?

Jos ohjainten lataaminen suoraan valmistajalta ei ole mahdollista, on olemassa useita muita ohjainten latauslähteitä. Ilmaiset kuljettajapäivitysohjelmat ovat myös toinen vaihtoehto, ja niitä on usein nopeampi ja helpompi käyttää kuin manuaalista reittiä.

Seuraa alla olevia ohjeita etsiä ja ladata ohjaimia suoraan laitteistovalmistajien verkkosivustoilta:

Kuinka etsiä ja ladata ohjaimia valmistajan verkkosivustoilta

 1. Tunnista niiden laitteiden merkki ja malli, joille tarvitset ohjaimia. Tarvitset nämä tiedot, jotta tiedät, mihin yritykseen on otettava yhteyttä ja minkä jälkeen ajurit ladataan heidän verkkosivustoltaan.

  Erinomainen tapa tehdä tämä, avaamatta tietokonetta, on käyttää ilmaista järjestelmän tiedot -työkalua. Esimerkiksi pystyimme käyttämään Speccyä etsimään yksityiskohtia näytönohjaimestamme, joka osoittautui NVIDIA GeForce GTX 745: ksi.

  Jos yrität löytää ohjaimia tuotemerkkijärjestelmälle (kuten Dell-työpöytä, Toshiba-kannettava jne.), Tarvitset vain koko järjestelmän tarkan mallinumeron. Sinun ei tarvitse tunnistaa minkään tietokoneen yksittäisen laitteiston ominaisuuksia, ellet ole päivittänyt sitä itse.

 2. Etsi laitteistovalmistajan tukisivusto. Lähes jokaisella maailman laitteistovalmistajalla on verkkosivusto, joka sisältää yksityiskohtaisia ​​tukitietoja, kuten ohjainten lataukset, käyttöoppaat, vianmääritystiedot jne.

  Jatkaaksemme ylläolevaa esimerkkiä saimme tutkia kyseisiä tietoja verkossa päästäksemme NVIDIA GeForce Drivers -sivulle lataamaan tarvitsemamme ohjaimen.

 3. Etsi ohjaimen latausalue valmistajan tukisivustolta.

  Ohjaimen latausalue voidaan kutsua millä tahansa useista eri nimistä, mukaan lukien Lataukset, Ohjelmistolataukset, Ohjainten lataukset, Kuljettajat, Ohjaimet ja laiteohjelmisto, Ohjaimet ja ohjelmistotjne. Jos käyt ensin verkkosivuston kotisivulla, etsi a Tuki alueella. Kaikki ohjaimen latausvaihtoehdot sijaitsevat todennäköisesti tällä alueella.

 4. Valitse verkkosivuston navigointi- tai hakukykyjen avulla laite, jolle tarvitset ohjaimia.

  Jokainen verkkosivusto on erilainen, joten on vaikea antaa tarkkoja ohjeita siitä, miten selata ohjainlatausluetteloa, mutta useimmat näkemämme tukisivustot ovat melko helppokäyttöisiä. Jos sinulla on vaikeuksia päästä tietylle verkkosivustolle, on parasta ottaa yhteyttä suoraan yritykseen.

 5. Valitse käyttöjärjestelmälle suunnitellut ohjaimet. Voit esimerkiksi valita Windows 10 -ohjaimet, jos käytät kyseistä käyttöjärjestelmää. Katso Mikä Windows-versio minulla on? jos et ole varma.

  Jotkut verkkosivustot voivat jopa ehdottaa näitä vaihtoehtoja automaattisesti tarkistamalla tietokoneesi nopeasti kyseisten tietojen löytämiseksi.

  Sinun on myös valittava 32- ja 64-bittisten ohjaimien välillä. Jos käytössäsi on 32-bittinen Windows-versio, sinun on asennettava 32-bittiset ohjaimet. Jos käytössäsi on 64-bittinen Windows-versio, sinun on asennettava 64-bittiset ohjaimet. Katso Onko käynnissä 32- tai 64-bittinen Windows-versio? ohjeet sen selvittämiseen.

 6. Lataa ohjaimet tietokoneellesi. Tallenna ladattu tiedosto työpöydälle tai muuhun tuttuun paikkaan.

  Monet nykyään käytettävissä olevat ohjaimet on määritetty automaattista asennusta varten. Tämä tarkoittaa, että sinun tarvitsee vain ajaa ladattu tiedosto ja ohjaimet päivitetään automaattisesti. Valmistajan verkkosivustolla annettujen ohjeiden pitäisi kertoa, onko lataamasi ohjaimet määritetty tällä tavalla. Jos näin on, ei ole mitään syytä jatkaa näitä vaiheita.

 7. Pura ladatut ohjaimet. Laitteistonvalmistajan verkkosivuston ohjaimen lataussivulla olevien ohjeiden tulisi sisältää yksityiskohtaiset ohjeet tähän.

  Yleensä tähän liittyy purkaminen monet ohjaintiedostot, jotka sijaitsevat lataamassasi pakatussa tiedostossa. On ilmaisia ​​tiedostojen purkuohjelmia, jotka hoitavat tämän työn puolestasi. Suurimmalla osalla pakatuista tiedostoista on ZIP- tai RAR-tiedostotunniste, mutta suurin osa luettelossa olevista ohjelmista käsittelee joko 7-Zip-tiedostoa.

  Joskus pakatut tiedostot ovat itsepurkautuvassa muodossa, jossa on EXE-tiedostotunniste, mikä tekee asennuksesta erittäin helppoa.

 8. Laitteiston ladatut ohjaimet ovat nyt valmiita päivittämään Laitehallinnassa.