Skip to content

Kuinka hajottaa kappaleita Windows Media Player 12: ssa

17 de kesäkuu de 2021

Mitä tietää

 • Valitse Vaihda nyt toistettavaksi > Lisälaitteet > Ristihäivytys ja automaattinen äänenvoimakkuuden tasoitus > Ota ristihäivytys käyttöön.
 • Lehdistö Ctrl+1 siirtyäksesi takaisin kirjastonäkymään.

Tässä artikkelissa selitetään ristihäivytys ja miten se otetaan käyttöön Windows Media Playerissa

Paranna musiikin toistoa ristihäivytyksellä

Onneksi Windows Media Player 12: lla on vain ominaisuus tämän toteuttamiseksi (Windows Media Player 11: n sijaan lue oppaamme musiikin haalistumisesta WMP 11: ssä). Kyseistä äänenparannustoimintoa kutsutaan ristihäivytykseksi, ja se voidaan helposti asettaa automaattisesti tapahtumaan (kun tiedät mistä etsiä).

Kuuntele musiikkikirjastoasi uudella tavalla

Kun olet määrittänyt, voit kuunnella musiikkikirjastoasi uudella tavalla; tämä äänen sekoitustekniikka tekee yhtäkkiä musiikkikokoelmasi toistamisesta ammattimaisemman ja tekee sen kuuntelusta mielenkiintoisemman. Jos olet jo luonut omat räätälöidyt soittolistasi, ne myös käsitellään, kun ristihäivytys on määritetty – Tämän toiminnon käytössä on kuitenkin varoitus siitä, että et voi hioa kappaleita ääni-CD-levyillä. Jos haluat asettaa tämän upean äänitehosteen sen sijaan, että joudut kärsimään (joskus ärsyttäviä) hiljaisia ​​aukkoja kappaleiden välillä, noudata tätä lyhyttä, Windows Media Player 12: n ristikkäisopetusohjelmaa. Selvitä, miten tämä ominaisuus otetaan käyttöön (joka on deaktivoitu) oletuksena), opit myös, kuinka voit muuttaa aikaa, jonka kappaleet menevät päällekkäin täydellisen haalistumisen saavuttamiseksi.

Näytä Windows Media Player 12 Crossfade Options -näyttö ja ota se käyttöön

Kun Windows Media Player 12 -ohjelma on käynnissä:

 1. Avaa Windows Media Player ja aloita kappaleen toisto.

 2. Valitse Vaihda nyt toistettavaksi kuvake näytön oikeassa alakulmassa, merkitty kolmella neliöllä ja nuolella.

  Windows Media Player vaihtaa nyt toistettavaksi

  Vaihtoehtoisesti voit käyttää näppäimistöä pitämällä [CTRL] -näppäintä ja painamalla [3].

 3. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Now Playing -näytön kohtaa ja valitse Lisälaitteet > Ristihäivytys ja automaattinen äänenvoimakkuuden tasoitus.

  Windows Media Player avaa Crossfade-vaihtoehdot

 4. Uusi ikkuna avautuu, ja siinä on vaihtoehtoja ristihäivytykselle. Lehdistö Ota ristihäivytys käyttöön sen ottamiseksi käyttöön.

  Windows Media Player Crossfade -vaihtoehdot

 5. Määritä kappaleiden päällekkäisyyden kesto ikkunan liukusäätimellä. Kun olet valmis, sulje ikkuna ja palaa musiikkiin.

  Windows Media Player asetti ristihäivytyksen keston

Testaa ja säädä automaattinen haalistuminen

 1. Napsauta kuvaketta näytön oikeassa yläkulmassa (3 ruutua ja nuoli) palataksesi takaisin Kirjasto-näkymään. Vaihtoehtoisesti pidä [CTRL] näppäintä ja paina [1].

  Windows Media Player 12 Windows 10: ssä

 2. Yksi helpoimmista tavoista varmistaa, että sinulla on tarpeeksi ristihäivytysaikaa, on käyttää olemassa olevaa soittolistaa, jonka olet jo luonut ja suorittanut koeajon. Jos olet aiemmin luonut joitain, löydät ne vasemman valikkoruudun Soittolistat-osiosta. Jos haluat lisätietoja Windows Media Playerin soittolistoista, suosittelemme opetusohjelmaa soittolistan luomisesta WMP 12: ssa, jotta voit luoda sen nopeasti. Erittäin nopeana vaihtoehtona voit myös luoda väliaikaisen soittolistan Windows Media Playeriin vetämällä ja pudottamalla muutaman kappaleen digitaalisesta musiikkikirjastostasi oikeanpuoleiseen ruutuun, jossa lukee ”Vedä kohteet tänne”.

 3. Aloita kappaleiden soittaminen yhdestä soittolistastasi kaksoisnapsauttamalla sitä aloittaaksesi.

 4. Kun kappale soi, vaihda Nyt toistetaan -näyttöön, kuten aiemmin. Voit kelata kappaletta eteenpäin sen sijaan, että joudut odottamaan sen loppumista (jotta kuulisit ristihäivytystä), liu’uta hakupalkki (se on pitkä sininen palkki näytön alareunassa) melkein kappaleen loppuun. Vaihtoehtoisesti ohitusrajapainiketta voidaan käyttää myös kappaleen siirtämiseen eteenpäin pitämällä hiiren vasenta painiketta alhaalla.

  Windows Media Player pyrkii lopettamaan kappaleen

 5. Jos päällekkäisaikaa on muutettava, lisää tai vähennä sekuntien määrää ristihäivytysliukusäätimellä – jos et näe ristihäivytysasetusten näyttöä, vedä Windows Media Playerin päänäyttöä hieman työpöydän yli nähdäksesi sen.

 6. Tarkista ristihäivytys uudelleen soittolistasi kahden seuraavan kappaleen välillä ja toista yllä oleva vaihe tarvittaessa.