Skip to content

Kuinka hallita Safarin suosituimpien sivustojen ominaisuutta

18 de heinäkuu de 2021

Safarin Suosituimmat sivustot -ominaisuus näyttää pikkukuvat verkkosivustoista, joissa käyt useimmin. Sen sijaan, että kirjoitat URL-osoitteen tai valitset kirjanmerkin Kirjanmerkit-valikosta tai Kirjanmerkkipalkista, valitse pikkukuva siirtyäksesi verkkosivustolle. Sen jälkeen, kun Suosituimmat sivustot otettiin käyttöön, siihen on tehty muutamia muutoksia ja päivityksiä, joiden vuoksi jotkin ominaisuudet edellyttävät hieman erilaisia ​​tapoja päästä niihin. Tämän artikkelin tiedot koskevat Safari 7: ää Safari 14: n kautta, ellei toisin mainita.

Käytä ja muokkaa suosituimpia sivustoja

Suosituimmat sivustot -ominaisuus seuraa automaattisesti, kuinka usein vierailet verkkosivustoilla, ja näyttää eniten vierailemasi sivustot. Silti et ole kiinni tulosten kanssa. Suosituimpien sivustojen lisääminen, poistaminen ja hallinta on helppoa.

 1. Pääset Suosituimmat sivustot -kohtaan valitsemalla Kirjanmerkit > Näytä suosituimmat sivustot valikkoriviltä. (Valitse Safari 7: stä Safari 12: een ruudukkokuvake kirjanmerkkipalkin vasemmasta reunasta.)

  Jos et näe Näytä suosituimmat sivustot, valitse Safari > Asetukset > Kenraali. Vieressä Uudet ikkunat avautuvat, valitse Suosituimmat sivustot.

 2. Voit muokata Suosituimmat sivustot viemällä kohdistimen Suosituimmat sivustot -kuvakkeiden päälle paljastaaksesi kuvakkeet, joiden avulla voit poistaa sivun tai kiinnittää sen nykyiseen sijaintiinsa, mikä estää pikkukuvan liikkumisen sivulla.

  Kuvakaappaus Safarin Suosituimmat sivustot -näytöstä ja korostetut muokkauskuvakkeet

 3. Järjestä pikkukuvat uudelleen napsauttamalla ja vetämällä pikkukuva uuteen paikkaan Suosituimmat sivustot -sivulla. Valitse X -kuvaketta poistaaksesi sivun Suosituimmista sivustoista.

  Safarin suosituimmat sivustot, joissa näytetään pikkukuvien uudelleenjärjestely napsauttamalla ja vetämällä

Muuta pikkukuvan kokoa

Suosituimpien sivustojen pikkukuvien koossa on kolme vaihtoehtoa ja kaksi tapaa tehdä muutokset. Safari 7: stä lähtien Apple siirsi pienoiskuvien koon ja sivujen määrän sivua kohti Safari-asetuksiin.

 1. Valitse Asetukset alkaen Safari valikossa.

  Asetukset-vaihtoehto Safari-valikossa

 2. Valitse Kenraali välilehti.

  Kuvakaappaus Safari-asetuksista Yleiset-välilehti korostettuna

 3. Valitse Suosituimmat sivustot -esitykset avattavasta valikosta ja valitse 6, 12tai 24 sivustoja.

  Kuvakaappaus Safarin Yleisistä asetuksista "Suosituimmat sivustot -esitykset" vaihtoehto korostettu

Lisää sivu suosituimpiin sivustoihin

Jos haluat lisätä sivun Suosituimmat sivustot -kohtaan, avaa verkkosivu ja vedä sen URL-osoite avoimeen Suosituimmat sivustot -näyttöön tai Suosituimmat sivustot -kuvakkeeseen nykyisen näytön vasemmassa yläkulmassa. Voit myös lisätä sivun suosituimpiin sivustoihin vetämällä linkin verkkosivulta, sähköpostiviestistä tai muusta asiakirjasta Suosituimmat sivustot -kuvakkeeseen.

Poista sivu suosituimmista sivustoista

Jos haluat poistaa sivun pysyvästi Suosituimmista sivustoista, vie kohdistin poistettavan sivun päälle ja valitse X joka näkyy sivun pikkukuvan vasemmassa yläkulmassa.

Kiinnitä sivu suosituimmista sivustoista

Jos haluat kiinnittää sivun Suosituimmat sivustot siten, että toinen sivu ei voi korvata sitä, vie hiiri pikkukuvan päälle ja napsauta vasemmassa yläkulmassa näkyvää nastakuvaketta. Kuvake vaihtaa värin mustavalkoisesta sinivalkoiseksi osoittamaan, että se on kiinnitetty. Voit purkaa sivun valitsemalla nastan uudelleen. Kuvake muuttuu sinivalkoisesta mustavalkoiseksi, kun se irrotetaan.

Lataa suosituimmat sivustosi uudelleen

Internet-yhteyden katoaminen jopa hetkeksi voi aiheuttaa pienen häiriön Suosituimmat sivustot -ominaisuudessa. Se on kuitenkin helppo korjata lataamalla Suosituimmat sivustot -sivu uudelleen. Avaa Suosituimmat sivustot -sivu Safarissa ja käytä pikanäppäintä Komento+R ladata sivu uudelleen.

Muut suosituimmat sivustot -vaihtoehdot

Voit myös asettaa sen siten, että uudet välilehdet avaavat Suosituimmat sivustot -sivusi. Jos haluat avata kaikki uudet Safari-ikkunat Suosituimmat sivustot -kohdassa, toimi seuraavasti:

 1. Valitse Safari ja valitse sitten Asetukset.

 2. Valitse Safari-asetukset-ikkunassa Kenraali välilehti.

 3. Alkaen Uudet ikkunat avautuvat avattavasta valikosta Suosituimmat sivustot.

  Kuvakaappaus Safarin Yleisistä asetuksista "Uudet välilehdet avautuvat" korostettu

 4. Jos haluat uusien välilehtien avaamisen Suosituimmat sivustot -kohdassa, valitse Uudet välilehdet avautuvat avattavasta valikosta ja valitse sitten Suosituimmat sivustot.