Skip to content

Kuinka IFTTT-sovellukset toimivat koti-automaatioantureiden kanssa

20 de maaliskuu de 2021

Tässä artikkelissa

Joten asensit muutaman automaatiolaitteen talosi ympärille ja tunnet olevasi käyrän edellä. Loppujen lopuksi nyt voit hallita termostaattia, valoja ja viihdejärjestelmää älypuhelimesi kätevästi. Mutta tiesitkö, että on olemassa erittäin yksinkertainen tapa yhdistää kaikki nuo järjestelmät, jotta ne voivat toimia tehokkaasti keskenään?

Tutustu näihin hyödyllisiin IFTTT-vinkkeihin ja ainutlaatuisiin hakkeroihin, joiden avulla voit liittää erilaisia ​​antureita kotiisi.

Mikä on IFTTT?

If This Then That tai IFTTT on ilmainen online-palvelu, jonka avulla ihmiset voivat luoda ehtoja sovellusten ja muiden laitteiden kesken yhdistääksesi kotiautomaatiolaitteita intuitiivisia toimia varten.

Esimerkiksi käyttäjät asettavat laukaisimia tietyille tapahtumille (esimerkiksi tilaavat pizzan Dominolta) ja vastaavat toiminnot kullekin (kuten esimerkiksi kuistin valon sytyttäminen kuljettajalle tilauksen yhteydessä). Näitä laukaisimia ja toimintoja voidaan helposti soveltaa valikoimaan koti-automaatiolaitteita, jotka tarjoavat IFTTT-toiminnallisuutta.

IFTTT: n sisällyttäminen koti-automaatioosi auttaa sinua mukauttamaan ja ottamaan vakavan omistuksen liitetyistä laitteista. Jos asut elämäsi tarkan aikataulun mukaan (tai haluat), toistuvien sääntöjen asettaminen voi auttaa täyttämään mitä haluat laitteidesi tekevän. Voit esimerkiksi vahvistaa säännön, jonka mukaan etukuistin valot syttyvät aina, kun rengas älykäs ovikellosi havaitsee liikkeen.

Alexa, Google Home tai Samsung Smart Things

Toimiiko IFTTT Alexan, Google Homemin tai Samsung Smart Things -sovelluksen kanssa? Kyllä, voit käyttää IFTTT: tä helposti Alexan ja muiden laitteiden kanssa, joiden kanssa hän työskentelee. Tässä opetusohjelmassa kerrotaan Alexa-sovelmien käytöstä. Google Home on myös helppo käyttää IFTTT: n kanssa.

IFTTT ei ole vain älykäs ominaisuus; se toimii useiden älypuhelimien kanssa eikä vaadi edes virtuaalista avustajaa. Voit esimerkiksi asettaa IFTTT: n muistuttamaan itseäsi juomaan vettä joka toinen tunti.

Samsungin älykäs koti, SmartThings, tarjoaa myös melko vähän IFTTT: n suhteen, ja sen avulla voit muodostaa yhteyden muiden yritysten laitteisiin. Tässä on joitain esimerkkejä:

  • Sammuta SmartThings-laite auringonnousun aikana;
  • Lukitse Z-Wave-oven lukitus tiettyyn aikaan;
  • Kirjaa SmartThingsin havaitsemat oviaukot Google Drive -laskentataulukkoon.
  • Vahvista SmartThings-sireeniäsi, jos luokan 1 hurrikaanituulet ovat lähellä.

Lisää sovittimia kotiisi sovelmien avulla

Kaksi laitetta, jotka sopivat erityisen hyvin IFTTT: n kanssa, ovat ikkuna- ja liiketunnistimet.

Ikkunatunnistimet toimivat tyypillisesti kahtena yhdistettynä magneettina ikkunan (tai oven) kannattimessa, jotka laukeavat, kun ikkuna avataan. Nämä laitteet synkronoidaan turvajärjestelmään, joka monissa tapauksissa voidaan liittää IFTTT: hen, mikä avaa mahdollisuuksien maailman.

Voit helposti liittää postilaatikkoon ikkunatunnistimen (kunhan se on WiFi-alueella), joka ilmoittaa, kun saat sähköpostia tekstiviestillä. Jos lasket kaloreita, voit sijoittaa anturin jääkaapin oveen ja asettaa IFTTT: n, joka kuulostaa hälytykseltä aina, kun avaat jääkaapin ennalta määrätyn ajan kuluttua. Tätä samaa perusperiaatetta voidaan soveltaa melkein mihin tahansa talosi laatikkoon tai kaappiin, jota haluat seurata tai seurata.

Liiketunnistimet esittävät yhtä luovia käyttötapauksia. Liiketunnistimet kytketään usein valaistukseen varkaudenestona, mutta voit kääntää tämän helposti eduksi. Esimerkiksi; nouset usein keskellä yötä käyttämään vessaa, mutta joko kävelet pimeässä tai joudut taistelemaan sokeudella, kun valot syttyvät. IFTTT: n avulla voit asettaa säännön, että jos sisäinen liiketunnistin laukaistaan ​​yöllä, valot syttyvät vain himmeässä ympäristössä.

Paranna antureita mukautetuilla valoväreillä

Valot ovat todellakin yksi hienoimmista laitteista, joita voit hyödyntää. Useimmat älykkäät valaistukset ilmenevät joko pistorasiana tai (yleisemmin) hehkulamppuna. Yksi tällainen tuote, Philips Hue -lamppu, tarjoaa joukon toimintoja.

Sävy voi muuttaa väriä, mikä tarjoaa loputtomat mahdollisuudet IFTTT-sääntöille:

  • Vaihda valosi punaiseksi, jos savua havaitaan.
  • Salama makuuhuoneesi valoa, kun hälytys soi;
  • Käske Alexaa aloittamaan juhlat värinäytöksellä.

Anturit voivat tehdä kodistasi mukavamman

Internet-termostaatit ovat valaistuksen ohella yksi yleisimmistä älykkään kodin päivityksistä. On edelleen hyvät mahdollisuudet, ettet käytä laitettasi täysimääräisesti. Kaikki tietävät, että älykäs termostaatti auttaa heitä säästämään rahaa säätämällä lämpötilaa useammin ja tarkoituksellisesti koko päivän ajan. Mutta kuten useimmissa älylaitteissa, tätä voidaan laajentaa edelleen.

Tässä on muutama tapa käyttää IFTTT: tä hakkeroimaan termostaatti:

  • Säädä termostaatti automaattisesti alas, kun ulkolämpötila nousee;
  • Aseta lämpötila termostaatillesi, kun olet lähellä kotia.
  • Kun kotisi havaitsee, ettei ketään ole kotona, aseta termostaatti säästötilaan.

Vaikka suurin osa näistä hakkeroista vie jonkin aikaa ja kärsivällisyyttä työn aloittamiseen, ne kaikki on suhteellisen helppo luoda, varsinkin jos sinulla on jo kytkettyjä laitteita kotiisi.