Skip to content

Kuinka ja milloin käyttää IFrame-kehyksiä

15 de heinäkuu de 2021

Inline-kehykset, yleensä vain kutsutut iframe-kehykset, ovat ainoa HTML5: ssä sallittu kehystyyppi. Nämä kehykset ovat olennaisesti osa sivustasi, jonka ”leikkaat”. Sivulta leikkaamassasi tilassa voit sitten syöttää ulkoista verkkosivua. Pohjimmiltaan iframe on toinen selainikkuna, joka on asetettu verkkosivusi sisälle. Näet verkkosivustoilla yleisesti käytettyjä iframe-kehyksiä, joihin on sisällytettävä ulkoista sisältöä, kuten Google-kartta tai YouTube-video. Molemmat suositut verkkosivustot käyttävät uprokoodissa iframe-kehyksiä.

IFRAME-elementin käyttö

Selainikkuna

Elementti käyttää HTML5-globaaleja elementtejä sekä useita muita elementtejä. Neljä ovat määritteitä myös HTML 4.01: ssä:

  • kehyksen lähteen URL-osoite,
  • ikkunan korkeus
  • – ikkunan leveys ja
  • ikkunan nimi.

Kolme on uutta HTML5: ssä:

  • Srcdoc: Kehyksen lähteen HTML. Tämä attribuutti on etusijalla mihin tahansa URL-osoitteeseen src määritteen.
  • Hiekkalaatikko: Luettelo ominaisuuksista, jotka tulisi sallia tai estää kehysikkunassa.
  • Saumaton: Kertoo käyttäjäagentille, että iframe olisi renderöitävä kuin se olisi näkymättömästi osa päädokumenttia.

Jos haluat rakentaa yksinkertaisen iframe-kehyksen, aseta lähde-URL sekä leveys ja korkeus pikseleinä:

Käytä reagoivalla verkkosivustolla prosenttiosuutta ennalta määrätyn koon pikseleinä sijasta, jonka koon tulisi muuttua erilaisilla näytön kooilla.

Iframe-selaintuki

iframe elementtiä tukevat kaikki modernit työpöytä- ja mobiiliselaimet. Jotkin selaimet eivät kuitenkaan vielä vastaa johdonmukaisesti tämän elementin kolmeen uuteen HTML5-määritteeseen.

Iframe-kehykset ja suojaus

iframe elementti itsessään ei ole turvallisuusriski sinulle tai sivustosi vierailijoille. Iframe-kehykset ovat saaneet huonon maineen, koska haitalliset verkkosivustot voivat käyttää niitä sisällyttämään sisältöä, joka voi tartuttaa kävijän tietokoneen näkemättä sitä sivulla, sisällyttämällä näkymättömään iframe-kehykseen viittaavat linkit, ja nämä komentosarjat käynnistävät haitallisen koodin. Jotkut tietokonevirukset injektoivat näkymättömän iframe-kehyksen verkkosivuillesi ja muuttavat verkkosivustosi botnetiksi. Sivustosi kävijät ovat vain yhtä turvallisia kuin kaikkien linkittämiesi sivustojen sisältö. Jos sinulla on syytä ajatella sivuston epäluotettavuutta, älä linkitä siihen millään tavalla.

Alusta mla apa chicago Sinun viitteesi

Kyrnin, Jennifer. ”Kuinka ja milloin käyttää IFrame-kehyksiä.” ThoughtCo, toukokuu. 25, 2021, thinkco.com/when-to-use-iframes-3468667.
Kyrnin, Jennifer. (2021, 25. toukokuuta). Kuinka ja milloin käyttää IFrame-kehyksiä. Haettu osoitteesta https://www.thoughtco.com/when-to-use-iframes-3468667
Kyrnin, Jennifer. ”Kuinka ja milloin käyttää IFrame-kehyksiä.” ThoughtCo. https://www.thoughtco.com/when-to-use-iframes-3468667 (käytetty 15. heinäkuuta 2021).